27 Kasım 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara2°C

Verimsiz İş Akışları Depolarda Zaman ve Maliyet Kaybı Yaratıyor

Mobil iş çözümleri sektörü kuruluşlarından Intermec, tarafından yapılan araştırma, verimsiz iş süreçlerinin ve depoların karşılaştıkları zorlukların gerçek maliyetini açıkladı. Verimsiz iş süreçleri nedeniyle 50 çalışanı olan küçük-orta ölçekli bir depo i

Verimsiz İş Akışları Depolarda Zaman ve Maliyet Kaybı Yaratıyor

15 Mayıs 2013 Çarşamba 13:21

Mobil iş çözümleri sektörü kuruluşlarından Intermec, tarafından yapılan araştırma, verimsiz iş süreçlerinin ve depoların karşılaştıkları zorlukların gerçek maliyetini açıkladı. Verimsiz iş süreçleri nedeniyle 50 çalışanı olan küçük-orta ölçekli bir depo için yıllık kayıp 2 bin 899 saat…



Intermec'in araştırması, sadece son altı ay içinde her 10 depo müdüründen 8'ine (yüzde 79) operasyon maliyetlerinden ortalama yüzde 19 tasarruf etme görevi verildiğini ortaya koydu. Maliyetleri azaltma ve her iş sürecini daha verimli kılma yönündeki güçlü baskıya rağmen, yöneticiler hala verimsiz olduğu bilinen iş akışları nedeni ile para ve zaman kaybettiklerini kaydetti.

 

Çalışmaya katılan 250 tedarik zinciri, depo ve dağıtım yöneticisi, 8 saatlik mesaide her bir işçinin üretkenliğinin, verimsiz iş süreçleri yüzünden yaklaşık 15 dakika azaldığı belirtildi. 50 çalışanı olan küçük-orta ölçekli bir depo için bu rakam yılda 2 bin 899 saati buluyor.

 

Intermec Türkiye Ülke Müdürü Murat Kafkas konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Depo yöneticileri zamanı çok daha verimli harcamalı ve işletmelerindeki karlılığı en üst seviyeye çekmelidirler. Kaybedilen saniye ve dakikaları yeniden kazanarak tasarruf elde etmek üzere, iş akışını ayrıntısıyla sürekli olarak gözden geçirmek zorundalar. Bu araştırmanın da açıkça gösterdiği gibi, depolar ve dağıtım merkezlerinin teknolojik altyapılarını gözden geçirmeye başlamaları gerekiyor" dedi.

 

Kafkas, yöneticilerin 3'te 2'sinin (yüzde 60) ‘İş akışından kazanılan zaman, önemli fırsatlar sunabilir’  görüşünü benimsediklerini belirterek, “Bunu başarmak için ise yöneticiler, iş süreçlerinin kısaltılması gerektiğini savunuyorlar. Çalışanların daha az adımda işlerini halletmesi, daha hızlı etiket basımına yatırım yapılması, daha hızlı barkod okutulması ve mesai sırasında batarya değiştirilmesi gibi işleminin kaldırılmasını öneriyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA