Tırsan Alman Hendricks’i Bünyesine Kattı
Kössbohrer ve Talson markalarından sonra tanker konusunda uzman Alman üreticisi Hendricks’i de kendi bünyesinde katan Tırsan, 30’uncu yılını kutlarken büyüme hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

01 Kasım 2007 Perşembe 15:17
Kössbohrer ve Talson markalarından sonra tanker konusunda uzman Alman üreticisi Hendricks’i de kendi bünyesinde katan Tırsan, 30’uncu yılını kutlarken büyüme hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.
30’uncu kuruluş yılı nedeniyle 28 Eylül 2007 Cuma günü Hilton Oteli’nde iftar yemeği düzenleyen Tırsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan’ın treyler pazarındaki hedeflerini aktardı.
Tırsan’ın 30 yıllık geçmişinin de anlatıldığı toplantıda bir konuşma yapan Çetin Nuhoğlu, Hendricks firmasının Tırsan Grubu’na katılması ile tanker ve silo treyler ürün grubunda hedef büyüttüklerini ve bu segmentte Avrupa’nın ilk iki üreticisinden biri olmayı planladıklarını açıkladı.
Adapazarlı bir firmayı bin 100 çalışanının emekleri ve inançlarıyla birlikte kısa sürede Avrupa’nın en büyük 5 büyük treyler firması haline getirdiklerini ifade eden Nuhoğlu, 30 yılın bir insan ömrü için oldukça uzun sayılabilecek bir zaman dilimi olduğunu vurguladı. Türkiye’de bir firmanın ömrü yaklaşık 15 yılken çalışanları sayesinde Tırsan’ın 30 yaşına geldiğini belirten Nuhoğlu, çalışanların bu emek ve inancı ile daha nice 30 yıllar yaşayacaklarını söyledi.
Tırsan’ın, 30’uncu kuruluş yıldönümünde sattıkları ürünlerle dünyadaki 30 ülkede Türk bayrağını dalgalandırdıklarını kaydeden Nuhoğlu, “Şirketimizin kuruluşundan beri hep bu işi yaptık. TIR’la, treylerle doğduk büyüdük. Yaşamımızın her evresi treyler oldu. Bugün dünyanın 30 ülkesine Tırsan, Kössbohler, Talson, DAF markalarıyla sattığımız ürünlere Hendricks markasını da ekledik. Bir Türk olarak gurur duyuyorum ki bugün yurt dışında Sakaryalı bir firma üç fabrika kurup, 60 Alman çalışana ekmek veriyor. Ürettiğimiz ve ihraç ettiğimiz ürün tekstil filan değil. Dünyanın herhangi bir noktasında bir Alman, İtalyan, Koreli, Rus ve diğerleri ürettiğimiz treylerle yaşamlarını kazanıyor” dedi.

Nuhoğlu: “Öncelikli hedefimiz, Avrupa’nın ilk iki tanker ve silo üreticisinden biri olmak”
2001 yılında 1YTL 200 kuruş olan doların 2007 yılında da aynı oranda olmasına rağmen aldıkları hammaddelere altı yıl içerisinde yüzde 85 zam geldiğini açıklayan Nuhoğlu, döviz kurları düşük olduğu için Türk firmalarının yabancılar tarafından peynir ekmek gibi alınmasına zemin hazırladığını bildirdi. Türk ekonomisinin yabancı sermaye tarafından teste tabi tutulduğunu ifade eden Nuhoğlu, “Bu testi geçmenin yolu yabancılardan daha çok üretmek. Tırsan bunu yapıyor ve bu nedenle Türkiye ve Avrupa’da lider firma. Dolar 1 YTL ve Avro da 1,5 YTL olsa bile ihracata devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Ürünlerin kalitesi ne olursu olsun yinede Avrupa’da Türk markalarının sınırlarının belli olduğunu belirten Nuhoğlu, satış sonrası için ciddi taahhütler istendiğini fakat Tırsan’ın bu sorunların hepsini aştığını söyledi.
Tırsan’ın geniş bir ürün gamına sahip olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, bu nedenle Avrupa’da büyüme kararı aldıklarını ve 2002 yılında Kassbohrer markasını satın aldıklarını kaydetti. Kassbohrer’in oldukça başarılı olduğunu ve bu başarıdan sonra Hollanda ve İngiltere’de atılım yapma kararı verdiklerini bildiren Nuhoğlu, Hollanda firması olan Talson’u aldıklarını açıkladı. Talson’un alınması ile Hollanda, Belçika ve İngiltere’de satışların arttığını ifade eden Nuhoğlu, Kassbohrer ile Güney Kore’ye, Talson ile Dubai’ye satış yapmaya başladıklarını belirtti.
Bu büyümenin sonucu olarak da Alman markası olan Hendricks’i aldıklarını kaydeden Nuhoğlu, “Hedefimiz; ürün çeşitliliği açısından Kassbohrer, Talson ve Hendricks markaları ile Avrupa’nın toplam treyler pazarındaki ilk beş üreticisi arasına girmek. Fakat öncelikli hedefimiz; Kassbohrer ve Hendricks ile Avrupa’nın ilk iki tanker ve silo üreticisinden biri olmak” dedi.
2010 hedefi; 5 bin treyler ihracatı…
Tırsan’ın 30 yılı ile ilgili bir sunum yapan Tırsan Genel Müdürü Osman Sever, Tırsan olarak 1997 yılında 68 adet ile başlayan ihracat çalışmalarını yıllar içinde Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Polonya, Belçika, Danimarka, Bulgaristan, Lüksemburg, G.Kore, Kuveyt, Cezayir gibi ülkelere yaydıklarını söyledi. 2005 yılında 640 ve 2006 yılında ise bin araç ihraç ettiklerini belirten Sever, 2007 yılında bu rakamı ikiye katlayarak bin 950 treyler ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Sever, 2010 hedeflerinin ise 5 bin treyler ihraç etmek olduğunu bildirdi.
Hendricks 100 yılı aşkın süredir hizmet veriyor
1905 yılında kurulan Hendricks firması, Batı Avrupa pazarının prestijli tanker üreticilerinden birisi olarak başta akaryakıt tankeri olmak üzere, gıda, kimyasal ve bitum tankerleri üretimini gerçekleştiriyor. 43 bin metrekare büyüklüğündeki tesislerinde faaliyet gösteren şirket, üretim faaliyetlerini, en ileri teknoloji makineler ile gerçekleştiriliyor.
Hendricks’in müşteri portföyünde Avrupa’nın birçok önemli firması yer alıyor. Bunların başında Shell, BP, Esso, Aral, Gulf gibi Avrupa’nın önemli akaryakıt dağıtım şirketleri ve Müller, Ostermann, Mengin gibi dağıtım şirketleri geliyor. Hendricks firması bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen akaryakıt firmaları için de 70’e yakın araç üretmiş bulunuyor.
Hava kargoda Ortadoğu Etkisi Sert Oldu, Mart’ta Toplam Talep %4.8 Düşerken, Ortadoğu Bölgesinde Düşüş % 54.3 OlduOrta Doğu'daki savaş atmosferinin hava kargo pazarları üzerindeki negatif etkisi kendini Mart ayında gösterdi. Ortadoğu’ya ve Basra Körfezi’ne yönelik ticaret rotalarında hava kargo hareketi büyük oranda azaldı.30 Nisan 2026 Perşembe 19:23Havayolu
Bakır Beton Filosunu 20 Adet MAN ile GüçlendirdiBakır Beton, operasyonel verimliliğini artırmak amacıyla filosuna MAN TGX çekiciler ekledi.30 Nisan 2026 Perşembe 18:48Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Sertel Grup Lojistik’e 153 Araçlık TeslimatActros ve Atego araçlardan oluşan yeni filo yatırımı, Sertel Grup Lojistik’in yurt içi ve uluslararası operasyon gücünü artıracak.30 Nisan 2026 Perşembe 16:58Ticari Araçlar
IFALPA 80. Konferansında 51 ülkeden 305 Pilot İstanbul’da Havacılığın Geleceğini KonuştuKüresel hava trafiğinin en yoğun kesişim noktalarından biri olan İstanbul’da gerçekleşen IFALPA buluşması Türkiye’nin havacılık ekosistemindeki konumunu da bir kez daha öne çıkarıyor.29 Nisan 2026 Çarşamba 13:56Havayolu
Küresel Havacılıkta Jet Yakıtında Arz Krizi Sektörü KaygılandırıyorJet yakıt fiyatlarındaki hızlı artışın yanı sıra Ortadoğu ve Körfez bölgesinde yaşanan gerginlikler ve savaş atmosferi Avrupa başta olmak üzere küresel havacılık sektörünü birçok yönden etkiledi ve etkilemeye devam ediyor.28 Nisan 2026 Salı 17:42Havayolu
Schmitz Cargobull Berger Fahrzeugtechnik’in Tamamını Satın Alıyor2024’ten bu yana yüzde 49 hissesine sahip olduğu Berger Fahrzeugtechnik’in kalan paylarını da devralma kararı alan Schmitz Cargobull, şirketin yüzde 100 sahibi olmaya hazırlanıyor. İşlem, rekabet otoritelerinin onayının ardından tamamlanacak.28 Nisan 2026 Salı 16:05Ticari Araçlar
İlk Çeyrekte Ağır Ticari Araç Pazarı Yüzde 12 GerilediTürkiye ağır ticari araç pazarı, 2026 yılının ilk çeyreğinde küresel ve bölgesel gelişmelerin etkisiyle daralma yaşasa da, uzun dönem ortalamalarına yakın seviyeleri yakalayarak sektörün dengeli yapısını koruduğunu ortaya koydu.27 Nisan 2026 Pazartesi 15:36Ticari Araçlar
Alp Özler Grup 23 Nisan’da Çocukların Hayal Gücünü Sahneye TaşıdıÇocukların çizimleriyle hazırlanan özel video ve sergi, çalışanların emeğini ve aile bağlarını etkileyici bir şekilde gözler önüne serdi.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:46Lojistik
Clark opens western branch in Duisburg and pushes ahead with direct salesCustomer proximity as a strategic success factor27 Nisan 2026 Pazartesi 13:21World News
Renault Trucks D, Euro NCAP’te 4 Yıldız ve CitySafe Etiketi AldıDağıtım uygulamaları için geliştirilen Renault Trucks D, 2026 Euro NCAP değerlendirmesinde 4 yıldız aldı. Araç, şehir içi sürüş güvenliği ve savunmasız yol kullanıcılarının korunmasına yönelik performansıyla CitySafe sertifikasına da layık görüldü.27 Nisan 2026 Pazartesi 12:18Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.