22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara8°C

Renault Trucks Antalya Bölgesi’nin En Tasarruflu Şoförünü Belirledi

Renault Trucks’ın Michelin desteği ile düzenlediği ‘En Tasarruflu Şoför Hangi Filoda?’ yarışmasının 3’üncü ayağı, 19 Haziran günü Antalya’da gerçekleştirilen final ile sona erdi.

Renault Trucks Antalya Bölgesi’nin En Tasarruflu Şoförünü Belirledi

11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:11

Renault Trucks’ın Michelin desteği ile düzenlediği ‘En Tasarruflu Şoför Hangi Filoda?’ yarışmasının 3’üncü ayağı, 19 Haziran günü Antalya’da gerçekleştirilen final ile sona erdi.

5-19 Haziran tarihleri arasında Antalya ve civar beldelerden yarışmaya katılan toplam 72 lojistik firmasının seçtiği şoförler, Michelin X Energy SaverGreen lastik serisi donanımlı ve 22 ton yüklü Renault Premium 460.19T Optidriver+ otomatik şanzıman çekici ve treyler ile yarıştılar. Renault Trucks’ın sürüş takip sistemi Infomax raporlarındaki yakıt tüketim değerlerine göre belirlenen, her günün birincileri 19 Haziran günü yapılan final yarışına katılmaya hak kazandılar.


Birinciye 6 adet, ikinciye 4 adet, üçüncüye 2 adet Michelin lastik hediye edilen yarışmada Saydam Nakliyat’tan Ebubekir Sıddık Işık, 56,1 kilometre hız, 23,7 litre yakıt tüketimi ve 35:27 dakikalık zaman değeriyle birinci gelirken;  Erkanlar Lojistik’ten Burhan Taş, 56,7 kilometre ortalama hız, 27,3 litre yakıt tüketimi, 35:04 bitirme zamanı ile ikinci; 56 kilometre ortala hız, 28 litre yakıt tüketimi ve 35:18 bitirme zamanı ile de Özmutlu Nakliyat’tan Mustafa Özmutlu üçüncülüğü kazandı.

Yarışmanın ardından gerçekleşen ödül törenine Renault Trucks Türkiye Filo Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk, Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau, Michelin Lastikleri Orjinal Ekipman Satış Müdürü Ali Murat Yıldırım ve As-Sar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sarı katıldı.

Renault Trucks Türkiye Filo Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk 72 yarışmacının çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek yarışmacıları tebrik etti ve yakıt tasarrufunda lider Renault Trucks'ın, uzman eğitmenler tarafından verilen Optifuel Eğitimi ile Infomax sürüş takip sisteminin araçların verimliliği ve yakıt tüketiminde kalıcı tasarruf sağlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau da en iyi yakıt performansı gösteren Renault Trucks ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Michelin’in temel hedeflerinden birinin kullanıcılarının ana masraf kalemi olan yakıt masraflarını düşürecek lastikler üretmek olduğunu söyledi. Loiseau, yeni ürünleri olan XEnergy Savergreen lastikleri ile TÜVSUD organizasyonunun yaptığı karşılaştırmalı yakıt testine göre ana rakiplerinin ortalaması ile karşılaştırıldığında X Energy Savergreen lastiklerinin 100 kilometrede 1,7 litre daha az yakıt tüketerek, tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA