19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

Ford Ranger Ailesi Sınırlı Sayıda Üretilecek Olan Thunder İle Genişliyor

Avrupa pick up pazarı lideri olan Ford Ranger ailesi genişliyor. Yüksek standart donanıma ve daha güçlü tarza sahip olan Yeni Ford Ranger Thunder, hem dış hem de iç tasarımıyla dikkat çekiyor.

Ford Ranger Ailesi Sınırlı Sayıda Üretilecek Olan Thunder İle Genişliyor

18 Mayıs 2020 Pazartesi 13:00

Avrupa çapında sadece 4 bin 500 adet üretilerek yaz sonunda satışa sunulacak olan Ranger Thunder, SUV tarzı konforu, cömert yük taşıma özellikleriyle bir arada sunuyor. 
Ford’un 2 litrelik Bi-Turbo EcoBlue dizel motoruyla donatılan araç, 213 PS güç ve 500 Nm torka sahip olarak 10 ileri otomatik şanzımanla 4 çeker standart olarak müşterilerine sunulacak. 
2020 Uluslararası Pick Up Ödülü’nün sahibi de olan Ford Ranger’da sunulan motor ve şanzıman, yumuşak geçişleri ve kolayca elde edilen performansıyla sınıfında fark yaratıyor.

Siyah ve kırmızı detayların griyle bir araya gelerek sert ve ayırt edilebilir karaktere sahip olan Ranger Thunder’da 18 inçlik siyah alaşım jantlar kullanılmış. Koyu far içi içi detaylarının bulunduğu LED farlara sahip olan ve sürücü ve yolcu kapılarındaki Thunger logolarıyla dikkat çeken araçta Black Mountain sürgülü perde yük alanını koruyor. Ayrıda Thunder ile ilk kez yük alanında bölüm ayırıcı da kullanılıyor. Aracın içide de yine Ebony deri koltuklar, kabin içinde kırmızı dikiş detaylarıyla bütünlük sağlamış. 

Ford Ranger Ailesi Sınırlı Sayıda Üretilecek Olan Thunder İle Genişliyor

Motor ve Şanzımanda Efsanelerden İzler

Ranger Thunder’ın 2 litrelik Bi-Turbo EcoBlue dizel motoru düşük hızlarda çift turbo beslemeyi kullanarak yüksek tork gücüne ulaşmayı sağlarken yüksek devirlerde ise küçük turboyu bypass ederek daha büyük turbodan gelen güçle maksimum güce ulaşmayı sağlıyor. Ranger’ın dört çekerden çekiş sistemiyle donatılan Thunder, NEDC’ye göre 100 kilometrede  7,8, WLTP’ye göre 9,1 litre yakıt tüketiyor. 
Ford F-150 pick up ve Mustang modellerinde kullanılan tork konvertörlü 10 ileri şanzımanın Ranger’da kullanılması ise 1 tonluk pick up pazarında modeli öne çıkaran bir özellik dikkat çekiyor. 
2019 yılında Avrupa’da en iyi yılını geçiren Ranger, 52 bin 500 adetlik satış rakamıyla liderlik pozisyonunu güçlendirdi. 

ford-ranger-thunder-03.jpgford-ranger-thunder-04.jpg

ford-ranger-thunder-09.jpgford-ranger-thunder-05.jpg
ford-ranger-thunder-08.jpgford-ranger-thunder-06.jpgford-ranger-thunder-07.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA