23 Kasım 2024
  • İstanbul8°C
  • Ankara15°C

DHL Freight’in Gücü Çalışan Çeşitliliği ve Fırsat Eşitliği

Türkiye’de 10’uncu yılını kutlayan DHL Freight, büyümesini sürdürürken küresel stratejisinin temelinde yatan çalışan çeşitliliği prensibiyle hareket ediyor. Çalışanlar için fırsat eşitliği yaratıp, çeşitliliğe dayanan istihdama katkıda bulunuyor.

DHL Freight’in Gücü Çalışan Çeşitliliği ve Fırsat Eşitliği

10 Haziran 2015 Çarşamba 12:16

Dünya lideri lojistik firması DHL’in Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da kara ve raylı sistem taşımacılık organizatörlüğünü yürüten DHL Freight, küresel olarak benimsediği “işgücü çeşitliliği” ilkesini 10’uncu yılını kutladığı Türkiye’de de hayata geçirerek istihdama ve çalışanlar için fırsat eşitliği yaratılmasına destek oluyor.

220 ülke ve bölgede 480 bin çalışanıyla dünyanın en büyük işverenlerinden biri olan Deutsche Post DHL Group, çeşitlilik arz eden işgücünün ve farklılığın zenginlik ve sürdürülebilir büyümenin de temeli olduğu anlayışıyla hareket ediyor. Deutsche Post DHL Group, kurum içi düzenlemelerle cinsiyet, etnik köken, milliyet, din, yaş, engellilik, cinsel yönelim veya başka özelliklerden hareketle çalışanların ayrımcılığa uğramasının önüne geçiyor. Bununla birlikte üretkenlik, yaratıcılık ve verimliliğin karşılıklı saygı, şeffaflık, dürüstlük ve güven üzerine inşa edilmiş bir kurum kültürüyle geliştiğine inanan, “Herkes farklı – Birlikte başarılı” sloganını benimseyen Deutsche Post DHL Group’ta çeşitlilik yönetimi, uzun vadeli insan kaynakları stratejisinin kilit unsurlarından biri.

2013 yılında Çeşitlilik Konseyi’ni oluşturan grup, “çalışan çeşitliliği” başlığı altında eğitimler düzenliyor. Yine 2013’te Çeşitlilik Günü’nü hayata geçiren Deutsche Post DHL, bu kapsamda farklı merkezlerde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Dünya genelinde çalışanlarının yüzde 36’sı, orta ve üst seviye yöneticilerinin ise yüzde 19’u kadın olan Deutsche Post DHL Group kısa vadede bu oranları yükseltmeyi hedefliyor.

2004’te üç kişilik bir ekiple Türkiye’de yola çıkan, bugün 1000 kişilik bir istihdam hacmi yaratarak faaliyetlerini sürdüren DHL Freight’in Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Selçuk Boztepe de Deutsche Post DHL Group bünyesinde faaliyet gösteren DHL Freight’in aynı prensipler doğrultusunda hareket ettiğini söyledi:

“Çalışan çeşitliliği ve fırsat eşitliği, bizim öncelikli temel ilkelerimiz. Çalışanlarımızın işe alım sürecinden değerlendirme ve terfiye kadar hiçbir süreçte herhangi bir ayrımcılığa uğramaması bizim için çok önemli. Kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan bu anlayışın bozulmaması ve herkes tarafından benimsenmesi için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Özellikle de kadın mesai arkadaşlarımızın ve yöneticilerimizin payının artması konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Sektörümüz daha ziyade erkek egemen olarak bilinse de, ekibimizde çok sayıda kadın yer alıyor ve hepsi de önemli görevler üstleniyor.”

Çalışanların farklılığının müşterilerin, tedarikçilerin ve yatırımcıların farklılığını yansıttığını belirten Boztepe, sözlerini “DHL Freight olarak dünyaca bilinen kaliteli işgücümüzle, teknolojinin yanı sıra eğitime ve insana yatırım yaparak fark yaratıyoruz. Bu sayede Türkiye’deki istihdama ve çalışan çeşitliliği anlayışının yerleşmesine katkıda bulunuyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diye sürdürdü. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA