Brisa 1,3 Milyon Lastiğe Dokundu
2016 yılı performansı ve 2017 yılı beklentilerini açıklayan Brisa, Türkiye pazarında bu segmentin 5 yılda yüzde 27 büyümesini bekliyor.

28 Mart 2017 Salı 10:02
Bu doğrultuda bayi ağını ve iş birliklerini güçlendiren şirket, dünyadaki trendlere uygun olarak yenilikçi iş modelleri geliştiriyor.
Brisa, ticari araç lastik segmentine yönelik 2016 yılı değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. 2016 yılında bayi ağına yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği yeni iş birlikleri ile segmentteki yerini sağlamlaştıran Brisa, 2017 yılında da yeni nesil ürünleri ve müşteri odaklı hizmetleriyle başarılı performansını sürdürmeyi hedefliyor.
Dünya genelinde 5 yılda yüzde 19 büyüme beklenen ticari araç lastik pazarının önemli bir potansiyel taşıdığına değinen Brisa Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış; “Ticari araç lastikleri adetsel olarak baktığımızda dünya lastik pazarının yüzde 10’unu oluştururken, cirosal olarak yüzde 36’sını oluşturuyor. 2016 yılında dünyada ticari araç lastikleri, toplamda 185 milyon adetlik ve 144 milyar TL ciroya sahip bir pazar oluşturdu. Bu rakamın 2021 yılında yüzde 19’luk artışla 220 milyon adede ulaşması bekleniyor. Avrupa’nın en büyük ikinci ticari araç parkına sahip olan ülkemizde ise bu artışın yüzde 27 oranında olacağı öngörülüyor. Böylece 2016 yılında 2,4 milyon adet ile toplam 2 milyar TL ciroya ulaşan ticari araç lastik pazarı, 2021’de 3 milyon adede ulaşacak” dedi.
“2017 yılında yüzde 24 büyüme bekleniyor”
Atış sözlerine şöyle devam etti: “Ağır ticari araç pazarı da bu beklentimizi destekliyor. 2016 yılında Euro 6 geçişi sebebiyle ticari araç kayıtlarında beklenen daralma yaşandı ve yüzde 44 oranında azalma gerçekleşti. Ancak bu yıldan itibaren yeniden artış eğilimiyle 2017 yılında yüzde 24 büyüme bekleniyor. Diğer yandan karayolu ulaşımı, altyapı çalışmaları ve inşaat sektörlerindeki yatırımların ve büyümenin devam etmesi de pazardaki büyümeyi destekliyor. Bu segmentin taşıdığı potansiyel ve ülkemizin gelişiminde oynadığı önemli rol dolayısıyla Brisa olarak bu alana önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu segmentte satılan her üç lastikten biri Brisa’ya ait. Ayrıca ortağımız Bridgestone’un Avrupa satışlarına en büyük katkıyı da biz gerçekleştirdik. Özellikle müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak sektörde fark yaratan hizmetler geliştirmeye odaklanıyoruz. Aynı zamanda yeni nesil araçlara uygun sağlam, emniyetli ve konforlu lastikler üretmeye devam ediyoruz” dedi.
Ticari araç üretiminde trendler ve teknolojiler değişiyor. Gelişmiş sürüş emniyeti sunan, yeni nesil teknolojilerden yararlanan ve özellikle yakıt verimliliği sağlayan bağlantılı araçlar ön plana çıkıyor. Sürüş deneyimini tamamen değiştirecek olan yeni teknoloji ise otonom sürüş. Otonom sürüşe sahip araçlar özellikle daha geniş lastiklere ihtiyaç duyuyor ve Run-Flat teknolojisini tercih ediyor. Diğer yandan filolaşma giderek artıyor.
Bu trendlere uygun ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirten Atış; “Dünyadaki ticari araç pazarı trendlerine paralel olarak biz de ürünlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Ürünlerimizle birlikte sağladığımız 360 derece yenilikçi hizmetler bütünüyle de filoların ve ticari araç gruplarının yolculuklarını mükemmelleştirmeye odaklanıyoruz. Aynı zamanda filo müşterilerimizin operasyonlarını daha düşük maliyetlerle yönetebilmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz sistemlerle de işlerini geliştirmelerine destek oluyoruz” dedi.
Brisa, 2016 yılında da filo yönetim çözümleri Profleet ile filoların verimliliğini artırarak ekonomik ve çevresel katma değer yaratmayı sürdürdü. Şirket, 106 Profleet Danışmanı ile yaklaşık 1,3 milyon lastiğe dokundu, lastik takip sistemi Aspects+ ile yaklaşık 7 bin rapor sundu; 36 bin lastik kaplama ve 13 bin lastik tamiri gerçekleştirdi.
Brisa, Profleet hizmetler bütünü içerisinde sunduğu mobil tır bakım servisi Mobilfix, Bandag lastik kaplama, TPMS, Probox ve Filofix yol yardım hizmetleri ile 100 adet aracı olan bir filoya bir yılda toplam 1,7 milyon TL tasarruf sağlayabiliyor.
Brisa bir yılda 127 binden fazla lastik kapladı
Pazarda lastik kaplama yüzdesi yüzde 25’e ulaşırken, kaplanan her 3 lastikten biri Brisa’nın imzasını taşıyor. Şirket 2016 yılında ECE R109 belgesine sahip iş ortaklarıyla, 125.000’den fazla otobüs kamyon lastiği, 2.200 iş makinesi lastiği kapladı. Brisa’nın 2016 yılında başlattığı Shearography teknolojisi de bu alandaki hizmetlerinin zenginleşmesini sağlıyor. Bu yeni nesil teknoloji lastiklerin kaplanmaya uygun olup olmadıkları tıraşlamaya gerek kalmadan saptıyor, böylece lastiklerin ömür planlaması en doğru şekilde yapılıyor.
Brisa sektör ihtiyaçları doğrultusunda inşaat ve hafriyat segmentinde yüzde 20’den az yol dışı koşullar için tasarlanmış M-Serisi’ni geliştirdi. Brisa’nın yeni ürün serisi güçlendirilmiş çekiş ve yeni desen tasarımı ile gelişmiş sürüş konforu sağlıyor. Yeni seri lastikler, ön aksta yüzde 23, çeker aksta yüzde 33 daha uzun ömür ve dayanıklılık sunuyor.
Brisa 2017’de ticari araç pazarında bireysel müşterilere de daha yakından odaklanmayı planladıklarını açıkladı. Atış; “Müşterilerimizi yakından dinliyoruz ve ihtiyaçlarını tespit etmeye odaklanıyoruz. Bu yıldan itibaren ticari araçlarda farklı müşteri gruplarımıza sektörde ilk olacak yeni uygulamalarla ulaşacağız. İletişim stratejilerimizi de bu yönde oluşturuyoruz Lassa markamızla kamyon sürücülerine daha yakından birebir dokunarak, Bridgestone markamız ile de filo müşterilerimize özel farklı hizmetlerle sunduğumuz değeri zenginleştirmeyi ve derinleştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda çok yakında duyuracağımız heyecan verici bir sürece hazırlanıyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlk Defa Bir Ağır Hizmet Tipi Elektrikli Kamyon, Feribotla Dover'dan Calais'e Manş Denizi'ni GeçtiKuehne+Nagel, Renault Trucks E-Tech T modeli ile İngiltere'den Fransa'ya yük taşıma işlemini başarıyla tamamladı.25 Haziran 2025 Çarşamba 17:01Ticari Araçlar
Scania, Geleceğin Yöneticilerine Destek VeriyorScania’nın, geleceğin kurumsal yöneticilerini destekleme vizyonu doğrultusunda Sabancı Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği “Scania Genç Kuşak İş Ortakları Gelişim Akademisi”, Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen sertifika töreni ile sonra erdi.25 Haziran 2025 Çarşamba 15:54Ticari Araçlar
KAZLOGISTIC Çok Yönlü Lojistik Çözümleriyle Bölgesel Taşımacılığı GüçlendiriyorKAZLOGISTIC, demiryolu, karayolu, denizyolu ve havayolu taşımalarını entegre eden lojistik çözümleri ve proje taşımacılığındaki deneyimiyle bölgesel ve uluslararası lojistikte önemli bir oyuncu olarak öne çıkıyor.25 Haziran 2025 Çarşamba 15:17Lojistik
Bir ‘Döngüsel Ekonomi’ Yaklaşımı Olarak IFATDöngüsel ekonomi uygulamaları, Avrupa’nın hammadde güvenliğini sağlarken sürdürülebilir sanayi yapısına geçişte kritik bir rol üstleniyor. Sistem çapında dönüşüm için sanayi ve hükümet işbirliğinin güçlendirilmesi gerekiyor.24 Haziran 2025 Salı 11:14Aktüel
Toyota Avrupa’da Yakıt Hücreli Kamyonlarla Sıfır Emisyon Lojistiğini BaşlatıyorToyota, mobilitede nihai çözüm olarak görülen hidrojen teknolojisini farklı alanlara entegre ederek kullanımını yaygınlaştırmaya devam ediyor.21 Haziran 2025 Cumartesi 16:14Ticari Araçlar
Ford Transit 60 Yaşında!9 Ağustos 1965’te Ford’un İngiltere’nin Langley kentindeki fabrikasında üretim hattından çıkan ilk Ford Transit’in üzerinden tam 60 yıl geçti.20 Haziran 2025 Cuma 15:18Ticari Araçlar
EGD 17. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Sahiplerini BulduEkonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 17'incisi düzenlenen Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin kazananları açıklandı.20 Haziran 2025 Cuma 13:36Aktüel
Kona Lojistik 100 Yeni Tırsan ile Yola Devam EdiyorKona Lojistik, DHL Freight iş birliğinde Avrupa taşımalarında kullanmak üzere filosuna 100 adet Tırsan treyler daha ekledi. Teslimatla birlikte Kona Lojistik'in Tırsan araç sayısı 250'ye ulaştı.19 Haziran 2025 Perşembe 15:59Ticari Araçlar
Hareket Akademi Sektöre Nitelikli Vinç Operatörleri KazandırıyorHareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, Hareket Akademi bünyesinde hayata geçirdiği Vinç Operatörü Yetiştirme Programı ile sektörde bir ilki gerçekleştiriyor.19 Haziran 2025 Perşembe 12:42Lojistik
DHL Express Türkiye’den Yeni Hizmet: Avrupa’ya Kapıdan Kapıya Uluslararası Hızlı Karayolu TaşımacılığıÜlkemizde hızlı hava taşımacılığının öncüsü DHL Express Türkiye, Avrupa’ya Kapıdan Kapıya Uluslararası Hızlı Karayolu Taşımacılığı (DDI) hizmetini başlattı.19 Haziran 2025 Perşembe 10:35Lojistik
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber