19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

‘YükleGitsin’ 2 Bin 500 Firmaya Ulaştı

Nakliyeciler ile yük veren firmaları aracısız bir dijital platformda buluşturan ‘YükleGitsin’, 2015 yılında ilk testlerini yaptıktan sonra canlı yayına geçti.

‘YükleGitsin’ 2 Bin 500 Firmaya Ulaştı

23 Şubat 2017 Perşembe 17:16

2016 yılında 9 aylık süreçte kullanıcılarından büyük beğeni toplayan ‘YükleGitsin’ platformu; nakliyecilerden 35 bin uygulama indirme aldı ve aynı sürede yaklaşık 2 bin 500 yük veren firmaya ulaştı.

Michelin Lastikleri’nin bir projesi olarak hayata geçirilen ‘YükleGitsin’ ile ilgili olarak fikir sahibi ve inovasyon lideri Alpay Selçuk ve diğer inovasyon lideri ve isim babası Mesut Uçar projeyi tanıttı.

Dünyada dijitalleşme trendiyle mobil kanalların kullanımı hızla artıyor. Global firmalar da mobil teknolojileri kullanarak daha hızlı büyümek ve ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek istiyor. Michelin Grubu her bir lastik pazar segmentine ilaveten seyahat ve hareketlilik ile ilgili hizmetlerde de ön planda yer alıyor ve bu sayede teknolojik liderliğini, yenilik kapasitesini, yüksek kaliteli ürün ile hizmetlerini ve güçlü markalarını kuvvetlendirerek sürdürmeye devam ediyor.

Michelin Lastiklerinin bir projesi olarak hayata geçirilen ‘YükleGitsin’in fikir sahibi ve inovasyon lideri Alpay Selçuk yaptığı açıklamada, ”Dünyanın hızla dijitalleştiği çağımızda nakliye sektörü de bu değişime ayak uydurmak durumunda. Türkiye’deki ticari taşımaların yüzde 25’i boş kat edilen kilometreler, ülke içinde çalışan kamyonlar dolu gidip ya yarı dolu dönüyor ya da gittikleri yerde çok fazla bekleyip, zaman kaybederek verimlilik ve karlılıklarından kaybediyorlar. Bizler buradan yola çıkarak nakliye sektöründe verimliliği arttırmak için ‘Yükle Gitsin’i geliştirdik” diyerek projeyi özetledi.

Uçar: “Yük veren firma ve nakliyeci, YükleGitsin ile aracı olmadan taşımayı gerçekleştiriyor”

‘YükleGitsin’in diğer inovasyon lideri ve isim babası Mesut Uçar ise platformu şu şekilde tanımlıyor: “Yük veren firmalar, kendilerine özel tasarlanmış olan web sayfamız yuklegitsin.com üzerinden sistemde ücretsiz hesap oluşturuyorlar. Oluşturulan bu hesap Yükle Gitsin tarafından onaylandıktan sonra firmalar sistemde yük taşıtma ihalesi açıyorlar. Diğer tarafta akıllı telefon uygulamamıza üye olan nakliyeciler yük veren firmaların açmış oldukları yük ihalelerine yine uygulamamız üzerinden komisyonsuz ve aracısız bir şekilde taşıma teklifleri veriyorlar. Açılan ihalelere nakliyecilerden gelen teklifleri değerlendiren yük veren firmalar kendilerine en uygun nakliyeciyi seçiyorlar. Yük veren firma ve nakliyeci, ‘YükleGitsin’ vasıtası ile aracı olmadan anlaşarak taşımayı gerçekleştiriyorlar.”

Yükle Gitsin, sisteme kayıtlı olan nakliyecileri büyük bir titizlikle ve özellikle tüm Türkiye çapında kayıtlı kamyon kooperatiflerinden seçmekte ve onaylamaktadır. Sisteme kayıt olmak isteyen tüm nakliyeciler Yükle Gitsin tarafından istenen zorunlu belgeleri temin ediyorlar.

Yükle Gitsin taşıdığı yükleri, 100 bin TL’ ye kadar ücretsiz sigortalıyor ve tüm taşıma GPS üzerinden online olarak takip edilebiliyor. Nakliyeciler, ‘Acil Boşum’, ve ‘Boş Kamyon’ ilanı sayesinde dönüş yüklerini, henüz gidecekleri lokasyona ulaşmadan, bulundukları ortamdan, örneğin evlerinden rahatlıkla bulabiliyorlar.

Selçuk: “Navlun hesaplama aracı ‘YG Navlun Algoritması’nı geliştirdik”

Selçuk, “Yaptığımız yeniliklerin amacı, var olan offline sistemi dijital ortama taşımak ve bugün yüz yüze yapılan işlerin tamamını bilgisayar ve akıllı telefonlarını kullanarak daha verimli yapılmasını sağlamaktır. Bu sebeple platformumuza özellikle yük veren firmaların ihtiyacı olan navlun hesaplama aracı ‘YG Navlun Algoritması’nı geliştirdik. Taşınacak yükün, bir noktadan diğer noktaya, yükün çeşitliliğine, istenilen kamyonun türüne ve kasa tipine, ayrıca güzergaha göre navlun değerini hesaplayan ve yük veren firmalarımızın fiyat belirleme sıkıntısını ortadan kaldıran bir yeniliktir” dedi.

Başka bir yenilik olan ‘Acil Boş Kamyon’ ilanı ile ilgili bilgi veren Mesut Uçar sözlerini şöyle sürdürdü: “Acil Boş Kamyon ilanı, nakliyecilerimizin bulundukları lokasyonda boş olduklarını, iş aradıklarını belirtmelerine yarayan bu özellik, yük veren firmalara da, bu boş kamyonları açtıkları ihalelere davet edip, zaman kazanmalarını sağlayacaktır. Sistemimizde, yük veren firmanın açtığı yeni ihale, ihale lokasyonunun etrafında bulunan kamyonculara, tüm nakliye bilgilerinin belirtildiği detaylı bir mesaj olarak gönderilir. Taşınacak yükün daha hızlı taşınmasına yardım eden bu özelliğimizin, nakliye sektöründe işleri kolaylaştıracağını düşünüyoruz.”

Mesut Uçar, ”Yeniliklerimizle sektörün referans noktası olmak için müşterilerimize her zaman yakın olarak, sürekli öğrenmeye devam etmek, öğrendiklerimizi müşterimizin hizmetine sunmak ve tekrar tekrar bu döngüyü devam ettirerek, müşterilerimiz için en basit ve kullanışlı ürünler ortaya koymaya devam etmek temel hedeflerimizdendir” dedi. Alpay Selçuk ise, “ ‘YükleGitsin’i kurarken amacımız kullanıcılarımıza odaklanarak kendilerini teknolojilerimizle şaşırtmak, işlerini kolaylaştırmak ancak en önemlisi zaman ve maliyetten tasarruf sağlatmak” diye tamamladı. ‘YükleGitsin’in 2017 hedefi kullanıcı memnuniyetini arttırarak, daha büyük bir kitleye hitap etmek. Uzun vadedeki hedefi ise iş modelini Michelin Grubunun verdiği sinerji ile Avrupa ve diğer bölgelerdeki ülkelere taşıyabilmek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA