UECC, Çevreci ve Modern Filosu ile Daha Etkin Olacak
Araç lojistiği alanında faaliyet gösteren UECC, modern ve çevreci filosu ile hem dünya genelinde hem de Türkiye’de daha etkin bir rol almaya başladı.

20 Temmuz 2017 Perşembe 15:14
Firmanın İberya Müdürü Agustin Fernandez ile geçtiğimiz ay Avrupa Araç Lojistiği Derneği (ECG)’nin Malta’da gerçekleştirdiği lojistik konferansında bir röportaj gerçekleştirdik.
UECC’yi hiç bilmeyenler için nasıl tanıtabilirsiniz?
UECC, önde gelen Avrupalı lojistik şirketlerinden biridir. UECC, yılda 1,6 milyon otomobil ve diğer araçların Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika ile Akdenize dahil ettiği ve haftalık hizmet verdiği Türk limanları(Autoport, Yeniköy ve Borusan-Gemlik) arasında bitmiş araç taşımacılığı hizmeti gerçekleştirmektedir.
22 modern PCTC gemisinden oluşan bir filoya sahip olmakla birlikte yakın zamanda dünyanın ilk iki ayrı yakıt turu LNG ve Marine Fuel ile çalışan araç gemisi olan Auto Eco ve Auto Energy gemilerini filosuna katmıstır. NOx ve SOx salınımı çok düşük olan gemilerimiz oldukça çevrecidir.
UECC, Avrupa ve Uzak Doğu'daki otomobil üreticileri için önemli olan otomobil lojistiğinde; servis kalitesinin, hasarın önlenmesinin, program güvenilirliğinin, sayısal takip ve izlemenin ve diğer hayati hizmet faktörlerinin sürekli iyileştirilmesi için verilen "Mükemmellik Performansı Ödülleri"ni defalarca almış bir firmadır.
Türkiye pazarı hakkındaki düşünceleriniz ve beklentileriniz nelerdir?
UECC gemileri Türkiye’deki otomotiv sanayinin ve ihracatının hızla gelişmeye başladığı 1990ların başlarından beri Türk limanalarına gerek ihracat gerekse ithalat yüklerini taşımak için hizmet vermektedir. Avrupa’da üretimi yapılan yeni araçların taşınması ve aynı şekilde Uzakdoğu üretimi olan araçların Kuzey Avrupa ve Akdeniz’deki dağıtım merkezlerinden alınarak Türkiye’ye taşıma faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.
Türk otomobil lojistik pazarı özellikle son 5 senede yoğun ihracat ve ithalat ile UECC gemilerinin kapasite kullanımlarına güzel bir denge getirdi. Gerçi şu anda ihracat ve ithalat, komşu ülkelerde, Kuzey Afrika’da ve Karadeniz’de yaşanan dış politik istikrarsızlıktan etkilenmektedir. Ayrıca Romanya, Fas ve Doğu Avrupa ülkelerinde artan otomobil üretimi rekabeti de gündeme getiriyor. Buna ragmen Türkiye’nin otomobil dışında otobüs, kamyonet, minibüs gibi ürünlerde de artan üretim araç lojistiği yapan armatörler için mükemmel bir tamamlayıcı unsur haline geldi.
Ancak son zamanlarda Türk otomobil pazarı vergilendirme ve ithalat vergilerinin artması nedeniyle düşüşler yaşayabiliyor.
Araç lojistiğindeki uzmanlığınız ve geçmişiniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
UECC, 1970'lerin başından beri Avrupa bitmiş araç taşımacılığı faaliyetinde aktif olan ve kalıcı OEM'in evrimine esneklik kazanılmasına öncülük eden armatörlerden biridir. Yenilik(inovasyon) gereksinimleri, teslimat süresi, kalite, stok maliyetleri, otomobil satışları mevsimi, "zirve/kriz" görünürlüğü, kargo izlenebilirliği, IT, üretim tesisleri yerleştirme ve otomobil endüstrisinin talep ettiği daha bir çok farkli KPI’ları adapte olup liner hizmet sağlamaktadır. Firmanın 1970’lerin sonundan beri bitmiş araç taşımacılığı alanında önemli bir tecrübesi bulunuyor.
Sektörün genel dönüşümünden kısaca bahsedersek; Farklı yük taşıma / boşaltma limanları, karayolu ve demiryolu taşımacılığındaki rekabet, gemi kapasitesinin genişlemesi ve işletme rakipleri ile pazarın büyümesi ve yukarıda belirtildiği gibi otomobil müşterilerinden gelen optimizasyon taleplerinin artması gibi konuları sayabiliriz. UECC tüm bu konularda pazara örnek olan, liderlik eden bir firma olmuştur.
Neler eklemek istersiniz?
Sektörün en büyük zorluklardan biri, bütün Akdeniz limanları ve suları S.E.C.A.regülasyonuna dahil edilecek olan 1 Ocak 2020'de yürürlüğe girecek mevzuattır. Maksimum yüzde 0,5 sülfür kotası getirecek olan bu mevzuat Türk limanlarındaki operasyonların maliyetlerini de etkileyecektir. Bu kapsamda UECC filosunu çevresel yönetmeliklere uygun hale getirmek için çalışıyor. Bunun en güzel örneği, iki ayri yakit turu LNG ve Marine Fuel ile çalışabilen gemiler inşa ettirmemizdir.

IATA Genel Direktörlüğüne Saadia Zahidi Getirildi. IATA Tarihinde İlk KadınTHY ve Pegasus dahil 345’in üzerinde havayolu şirketini çatısı altında toplayan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Genel Direktörlüğü görevine Saadia Zahidi getirildi.28 Temmuz 2026 Salı 17:35Havayolu
IATA Board Appoints Saadia Zahidi as Director GeneralThe International Air Transport Association (IATA) announced that Saadia Zahidi has been appointed by IATA’s Board of Directors to the position of Director General from 1 November 2026.28 Temmuz 2026 Salı 16:22World News
Mercedes-Benz Türk Heska Ankara ile Hizmet Ağını GüçlendirdiMercedes-Benz Türk, Heska Ankara ile kamyon ve otobüs müşterilerine satış ve satış sonrası hizmetleri tek çatı altında sunuyor.27 Temmuz 2026 Pazartesi 21:39Ticari Araçlar
Renault Trucks Onaylar Ekspress’e 10 Adet T520 Çekici Teslim EttiOnaylar Ekspress Lojistik, uluslararası frigorifik taşımacılık operasyonları için 10 adet Renault Trucks T520 çekiciyi filosuna kattı.27 Temmuz 2026 Pazartesi 15:45Ticari Araçlar
Eyüp Lojistik Orta Doğu Operasyonlarını BüyüttüAvrupa-Türkiye-Orta Doğu hattındaki operasyonlarını büyüten Eyüp Lojistik, Orta Doğu’ya gerçekleştirdiği aylık sefer sayısını 500’e çıkardı.27 Temmuz 2026 Pazartesi 14:01Lojistik
Maldivler Velana International Airport-MLE’nin Kargo Trafiği BüyüyorVelana International Airport-MLE Maldivler'in ana uluslararası havalimanı olarak hizmet verirken, ülkenin yolcu ile hava kargo trafiğinin büyük bölümünü yönetiyor.23 Temmuz 2026 Perşembe 15:38Havayolu
Hareket’ten Umman’da Dev Rüzgar Enerjisi OperasyonuHareket, Umman’ın ikinci büyük rüzgar enerji santrali olacak 8,4 milyon dolarlık Riyah 1&2 Rüzgar Enerji Santrali projesindeki operasyonlarını başarıyla tamamladı.23 Temmuz 2026 Perşembe 14:21Lojistik
Renault Trucks’tan Konya’da İlk Master Red EDITION TeslimatıRenault Trucks Türkiye, hafif ticari araç segmentindeki yeni modeli Master Red EDITION'ın Konya'daki ilk teslimatını Yayla Lojistik'e gerçekleştirdi. Teslimat, Renault Trucks yetkili bayisi Buyruk Otomotiv tarafından yapıldı.22 Temmuz 2026 Çarşamba 16:42Ticari Araçlar
Gençler Mercedes-Benz Türk’te İş Hayatına HazırlanıyorMercedes-Benz Türk, PEP, PEP INclusive ve Summer Stars programlarıyla üniversite öğrencilerini profesyonel iş hayatına hazırlıyor.22 Temmuz 2026 Çarşamba 16:08Ticari Araçlar
Şekercan Lojistik Filosunu Tırsan ile GüçlendirdiŞekercan Lojistik, 50 adet Yeni Nesil Tenteli Perdeli Maxima Plus yatırımıyla Avrupa hattındaki taşıma kapasitesini güçlendiriyor.21 Temmuz 2026 Salı 18:22Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber

















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.