28 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

Toyota Hafif Ticari Araç Pazarında İddialı

Pick-up segmentinin en önemli oyuncularından Hilux ile birlikte, 2021 yılında mini van sınıfında Proace CITY ve Proace CITY Cargo’nun ürün gamına dahil olduğunu söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt,

Toyota Hafif Ticari Araç Pazarında İddialı

11 Şubat 2022 Cuma 13:32

hafif ticari araç pazarının yüzde 70’lik kısmını kapsayan bir ürün yelpazesine ulaştıklarını belirtti.

Hafif ticari araç pazarı ülkemizde sürekli gelişiyor diyen Bozkurt, “ 2021 yılını 162 bin adet seviyelerinde tamamlayan hafif ticari araç satışları, yüzde 7,9 yükselişle 175 bin 497 adede ulaştı. Van gövde tipi araçların pazarı domine ettiğini görüyoruz. Pazarın yüzde 78,6’sını oluşturan bu segmentte yoğun bir rekabet yaşanmaktadır.

Bu rekabette öne çıkan unsurlardan biri de, bu segmentte satın alınan aracın çok yönlü olarak kullanılmasına imkan sağlaması.  Müşterilerin iş hayatlarında olduğu kadar özel hayatlarında da kullanabilecekleri araçlar geliştiriliyor. Toyota olarak baktığımızda, bu rekabette yer alan modellerimiz SUV tasarımını barındıran, donanım seviyesiyle bir binek otomobil konforu yaşatan araçlar. Bunun yanında rekabetçi fiyatlar da rekabetin önemli bir parçasını oluşturuyor” diye konuştu.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt

Türkiye ve Avrupa’da her geçen gün kompakt ticari araç segmentinin öneminin arttığını söyleyen Bozkurt sözlerine şöyle devam etti: “Toyota olarak hafif ticari araç segmentine de çok önem veriyoruz. Toyota Professional çatısı altında pick-up sınıfında efsane modelimiz olan ve yenilmez olarak adlandırılan Hilux ile birlikte mini van segmentindeki Proace CITY ve Proace CITY Cargo ile pazardaki yerimizi alıyoruz. Toyota, 2021 yılında en hızlı büyüyen hafif ticari araç markası oldu. 6 bin 689 adetlik satışla yüzde 372 oranında büyüme kaydetti. Bu Toyota’nın hafif ticari araç segmentinde Türkiye’de ulaştığı en yüksek satış adedi ve tarihi rekor olarak kayıtlara yansıdı.

Pick-up segmentinin en önemli oyuncularının başında gelen Hilux ile birlikte, min van sınıfında Proace CITY ve Proace CITY Cargo’nun ürün gamımıza katılmasıyla birlikte hafif ticari araç pazarının yüzde 70’lik kısmını kapsayan bir ürün yelpazesine ulaşıyoruz. Bulunurluğa bağlı olarak hafif ticari araç pazarında iddiamızı 2022 yılında da güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. Bütün ticari araç modellerimiz dış tasarımda şık ve premium, iç tasarımda da binek araç konforuna sahip modeller. Müşterilerimiz iş hayatlarında da aileleriyle birlikte özel hayatlarında da bu araçlarımızı severek kullanıyorlar. Standart olarak sunulan bu donanımlar modellerimizi segmentlerinde ayrı bir yere taşıyor. Ayrıca Toyota Proffesional ile sunduğumuz ayrıcalıklarla birlikte Proace CITY modellerimizin mini van segmentinde tek olarak 5 yıl 150 bin kilometre garanti kapsamında olması da Toyota markasını farklı kılıyor.”

Toyota Hafif Ticari Araç Pazarında İddialı

Hafif ticari araçlar pazarında bir başka önemli konunun ise 2. el satışları olduğunu belirten Bozkurt, “Markamızın sıfır araç satış performansına paralel olarak, 2. el pazarındaki konumu da aynı şekilde kuvvetli olacaktır. Toyota olarak hem perakende hem de filo kanallarında ticari araç markalarımızın gelişimi için önemli yatırımlar yapmaktayız. Her iki kanaldaki yüksek satış hedeflerimiz ve marka gücümüzle birlikte 2. el satış değerleri de yüksek olacaktır” dedi.

2022 yılı için öngörüleri ve planları hakkında bilgi veren Ali Haydar Bozkurt, “Binek araç üretiminde olduğu gibi bazı yedek parçaların tedarik edilememesi, çip krizi, lojistik hizmetlerinde aksamalar başta olmak üzere pandemi döneminin getirdiği belirsizlikler ve bulunurluk hafif ticari araç segmentinde de sürüyor. Bu nedenle 2022 yılı pazar tahmininde bulunmak zorlaşıyor.

Bunun yanında kurlar, faiz seviyesi de çok belirleyici unsur olarak da karşımıza çıkacak. Kurun, enflasyonun ya da faiz oranlarının yüksekliğinden ziyade öngörülebilir olması çok önemli bir konu. Sektörde yaşanan sıkıntılar aşılırsa hafif ticari araç pazarında 2022 yılındaki satışların 2021 yılına yakın ya da aynı seviyelerde olmasını bekliyoruz.

2022 yılında tedarik ile ilgili olarak Toyota’nın Türkiye satışlarının ne olacağı tahmininde bulunmak için erken. Şu anki şartlar ışığında bu segmentte 2021 yılıyla aynı paralelde bir satış seyri bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA