28 Kasım 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C

THY Boeing ve İTÜ Ortaklığıyla Yeni Bir Akademik Program Başlıyor

Türk Hava Yolları, Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ortaklığında hayata geçecek olan ‘Hava Taşımacılığı Yönetimi’ Yüksek Lisans Programı, İTÜ Maçka Kampüsü'nde gerçekleşen bir törenle tanıtıldı.

THY Boeing ve İTÜ Ortaklığıyla Yeni Bir Akademik Program Başlıyor

30 Eylül 2013 Pazartesi 17:24

Türk Hava Yolları, Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ortaklığında hayata geçecek olan ‘Hava Taşımacılığı Yönetimi’ Yüksek Lisans Programı, İTÜ Maçka Kampüsü'nde gerçekleşen bir törenle tanıtıldı.


İlk etapta Türk Hava Yolları’nın 35 yöneticisinin yararlanabileceği Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı, İTÜ’nün ev sahipliğinde henüz oluşturulan Havacılık Enstitüsü olma özelliğini taşıyor. İki yıl süreli programın, aynı zamanda Massachusetts Institute of Technology, İngiltere’deki Cranfield Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi ile de akademik ortaklığı bulunuyor.

Yüksek lisans programının tasarım sürecinde, Türk Hava Yolları ve İTÜ’nün üst düzey yetkilileri ile ortaklaşa çalışan Boeing Ticari Uçaklar Başkan Yardımcısı Dr. Fariba Alamdari, “Bu program, Türk Hava Yolları’nın uzun vadedeki başarısına yönelik yeni nesil liderleri hazırlamada yardımcı olacak. Bugün havayolu sektörü çok rekabetçi ve yöneticiler, operasyon, verimlilik ve sürekli değişen müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek adına sağlam ve doğru kararlar vermek durumundalar” dedi.

Boeing Türkiye Başkanı Bernie Dunn yaptığı konuşmada, “Boeing, bir kez daha Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişimine katkı sağlamak adına İTÜ ve Türk Hava Yolları ile işbirliği içerisinde. Hava Taşımacılığı Yönetimi programını, bu dinamik sektör dahilinde, Türkiye'nin gelecekteki havacılık liderlerine, sağlam bir zeminde sunmak adına İTÜ’nün akademik yetkinliği ve Boeing'in endüstriyel birikimi birleştirildi” diye konuştu.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol ise, “Havacılık Enstitüsü ve Hava Taşımacılığı Yönetimi programı ile ilgili son derece heyecanlıyız ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, bu programı geliştirerek, dünyaca bilinen bir program haline getirmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

THY Eğitim Başkanı Kemal Yüksek de programın, uluslararası anlamda dünyanın en önemli akademisyen kurumlarını ve sektörün ana kuruluşlarının birikimlerini bir araya getirebilecekleri tek program olduğunu söyledi. Yüksek, sözlerini şöyle devam etti: “Bu ölçekte bir programı destekten esirgemeyen THY yöneticilerinin eğitime verdiği değer ortadadır. THY son 10 yılda gelişmesi de bu tür doğru kararların sonucudur. Bu program yükseköğretim kurumları içerisinde yüksek lisans programların standartlarını yükseltme noktasında da lokomotif olacağı inancım tamdır.”

Mezuniyet projelerinde, havayolu yöneticilerinin karşılaştığı gerçek sorunlardan yola çıkarak, bunların çözümü üzerine odaklanılacak programda öğrenciler, havaalanı planlama ve havayolu bakımı gibi konulardaki seçmeli ders modülleri üzerinde tercih haklarını kullanabilecekken, havayolu yönetimi, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve uyumluluk yönetimi başlıklı temel ders modüllerinden yararlanabilecekler.


30 Eylül 2013

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA