20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka: “Hedefimiz Sıfır ve İkinci El Pazarında Büyümeyi Sürdürmek”

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ağır ticari araç pazarını ve markalarının performansını değerlendirdi.

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka: “Hedefimiz Sıfır ve İkinci El Pazarında Büyümeyi Sürdürmek”

10 Şubat 2020 Pazartesi 16:58

2017 yılından beri distribütörlüğünü yürüttükleri Volvo Trucks markası ile hizmet odaklı yaklaşımları ve müşteriye özel çözümler sayesinde kararlı bir büyüme yakaladıklarını söyledi.

2019 Türkiye ticari araç pazarının durumunu değerlendirebilir misiniz? 2019 Volvo için özellikle satış anlamında nasıl geçti?

Türkiye ağır ticari araç pazarı son 20 yıldır ortalama 25 bin adetlerde seyrediyor. Ağır ticari araçlar bir yatırım ürünü olduğu için iş potansiyeli görüldükçe talep artıyor. Verileri değerlendirdiğimizde inşaat sektöründe mega projelerin tamamlanmasının iç pazara yansıdığını, ithalatın daralmasının uluslararası çalışan büyük lojistik firmalarını da etkilediğini söyleyebiliriz.

Ekonomideki bu ortama rağmen Temsa İş Makinaları olarak 2017 yılından beri distribütörlüğünü yürüttüğümüz Volvo Trucks markamızla, hizmet odaklı yaklaşımımız ve müşteriye özel çözümlerimiz sayesinde kararlı bir büyüme yakaladık. 16 ton üzeri ağır ticari araçlar pazarında yüzde 6,2 pazar payı elde ederek son yılların en yüksek pazar payına ulaştık.

2019 yılında sunmaya başladığınız yeni araçlar, yeni teknolojiler, hizmetler, kampanyalar ve yeniliklerden bahseder misiniz?

Temsa İş Makinaları olarak satış değil, çözüm odaklı hizmet şirketi anlayışımızla müşterilerimize değer katmak için çalışıyoruz. Bu anlayışla, teknoloji ve inovasyona yaptığı yatırımlarla sektörde oyunun kurallarını değiştiren Volvo Trucks’ın geniş ve inovatif ürün gamını müşterilerimizle buluşturmakla kalmayıp, hem satış ve satış sonrası hizmetlerimizi geliştiriyoruz hem de müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda son teknolojiye sahip Volvo Trucks uygulamalarını hayata geçiriyoruz.

Satış ve satış sonrası hizmetlerin bir parçası olarak sunduğumuz finansman çözümlerimizle müşterilerimizin yanındayız. Bunun yanı sıra ücretsiz sürücü eğitimi, Mobil Yol Yardım, Müşteri Destek Hattı ve sürekli genişleyen yetkili servis ağımızla da hizmet odaklı yaklaşımımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Uluslararası nakliye yapan kamyonlarımızın Avrupa sınırları içinde arıza yaşaması durumunda devreye giren Volvo Trucks Action Service hizmetimiz de yine müşterilerimizin yaşamını kolaylaştıran ayrıcalıklı hizmetlerimizden biri.

Bunların ötesinde, Temsa İş Makinaları olarak, Volvo Trucks’ın otonom sürüşlü, elektrikli ve hibrid araçlar gibi birçok farklı alanda yeni teknolojilerini yakından takip ediyoruz.

Servis yapılanmasında değişiklik oldu mu?

Satış sonrası hizmetlerde yatırımlarımız artarak devam ediyor. Tüm Türkiye’de satış ve satış sonrası ağımızı genişleterek aramıza yeni katılan yetkili servislerimizle sektördeki gücümüzü gün geçtikçe artırıyoruz. Kaliteli, dayanıklı, güvenilir ürünleri müşterilerimize ulaştırırken satış sonrası hizmetlerde fark yaratmayı hedefliyoruz. Amacımız; yeni açılan yetkili servis noktalarımız ile ülkenin dört bir yanındaki müşterilerimize hızlı çözüm sunmak, verimliliğinizi artırmak ve karlılıklarına destek olmak. 2019’da servis sayımızı 12’ye çıkardık ve önümüzdeki dönemde de büyümemizi sürdüreceğiz.

2020 yılı için planlarınızdan bahseder misiniz?

Biz, bir satış şirketi değil hizmet şirketi olarak var olmayı hedefliyoruz ve distribütörlüğünü yaptığımız diğer markalar gibi Volvo Trucks markamız ile de müşterilerimizin çözüm ortağı olmak için çalışıyoruz.

Satış sonrası hizmetler ağımız ile fark yaratmak, en iyi kamyonları en iyi servis noktaları ile desteklemek 2020 yılında da önceliğimiz olacak. Büyüme stratejimizin en önemli ayağı yetkili servis noktalarımızın yaygınlaşması ve güçlendirilmesi. Bunun yanı sıra Volvo Trucks’ın ikinci el satışları için gelen taleplere en iyi şekilde yanıt verebilmek ve doğru hizmeti sunabilmek adına ikinci el satış operasyonumuzu geliştirmeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Hedefimiz, hem sıfır hem de ikinci el pazarında müşterilerimize en iyi hizmeti sunarak büyümemizi sürdürmek.

Ekonomideki belirsizlikler ortadan kalktıkça ağır ticari araçlarda ötelenen taleplerin 2020 yılında devreye girebileceğini ve ağır ticari araçların kullanıldığı sektörlerde az da olsa yukarı doğru bir ivmelenme olacağını öngörüyoruz. Bunun yanı sıra madencilik sektöründeki yukarı yönlü büyümenin de 2020 yılında devam edeceğini düşünüyoruz.

Temsa İş Makinaları olarak geniş ve inovatif ürün gamımızla müşterilerimizin çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Hizmet odaklı vizyonumuz ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya, müşterilerimize ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Sadece satış değil, çözüm odaklı bir hizmet şirketi olarak hedefimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarını maksimum düzeyde anlayarak müşteriye özel çözümler sunmak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA