25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

PTT Koronavirüse Karşı Tüm Tedbirleri Alıyor

PTT Kargo, son dönemde dünyada yayılan koronavirüse karşı tüm tedbirleri alıyor.

PTT Koronavirüse Karşı Tüm Tedbirleri Alıyor

17 Mayıs 2020 Pazar 11:26

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), koronavirüs (Covid-19)  tedbirleri kapsamında öncelikle vatandaşın sağlığı anlayışıyla yola çıkan şirket, dağıtım araçlarını, iş yerlerini, servis araçlarını ve müşterilerin temas edebileceği alanları büyük bir özenle dezenfekte etti.

PTT Kargo, koronavirüs salgınının etkilerini en aza indirmek amacıyla başlattığı uygulama ile müşterilerine kargolarını ''Temassız Teslim'' yöntemiyle adreslerine ulaştırıyor.

PTT Kargo personeli ile müşterinin temasını mümkün olduğunca azaltmak amacıyla geliştirilen yeni sistem sayesinde, Kargo, Kurye ve Taahhütlü (nitelikli gönderiler ve tebligat hariç) gönderilerde, üzerinde alıcı GSM numarası olan gönderilere gelen teslim kodunu kargo teslimi sırasında dağıtıcı personeline söylenmesi yeterli oluyor. Böylece teslim tutanağına imza atılma işlemi olmadan, teslimatlar alıcıya temassız bir şekilde yapıyor.
 

Cumartesi günleri sadece nitelikli gönderi dağıtımı yapılıyor

PTT'den yapılan açıklamaya göre, çalışanların sağlığının korunması ve hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi açısından; ikinci bir duyuruya kadar cumartesi günleri hızlı tebligat, telgraf, posta kargosu/kargo, kapsamında pasaport bulunan nitelikli gönderilerin dağıtım hizmeti verilecek, tebligat, APS Kurye (pasaport hariç), kayıtlı posta gönderileri ile kayıtsız posta gönderilerinin dağıtım hizmeti ise verilmeyecek.

PTT Koronavirüse Karşı Tüm Tedbirleri Alıyor

Kargolar akıllı cihazlardan da teslim ediliyor

PTT Kargo, Kargomat 7/24 hizmetiyle kargo ulaşımında büyük kolaylık sağlıyor. Kargomatlar, vatandaşların kendilerine ulaştırılacak kargoları, günün istenen saatinde, istedikleri noktadan, gönderilen şifrelerle alabilmelerine imkan sunuyor.

Kargo işlemleri esnasında alıcının cep telefonu bilgilerinin alınması şartıyla adreste teslimi sağlanamayan ihbarlı gönderiler, alıcının adresine en yakın kargomatlara bırakılıyor. Ayrıca, vatandaşlar kargolarını PTT iş yerlerinden kargomat varışlı olarak da gönderebiliyorlar. Vatandaşlar gönderilerini bu cihazlardan mesai saatleri dışında da kolayca alabiliyor.

Çalışanlarının ve vatandaşın sağlığını korumak için tedbiri elden bırakmamak adına büyük bir özveriyle çalışan PTT, personelini koronavirüs ile ilgili bilgilendirerek, personelin bilinçli bir şekilde hareket etmelerini sağladı. Vatandaşa verilen hizmetin aksamaması için ilk günden itibaren önlemlerini alan PTT, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tüm kurallara çalışanlarının ve vatandaşın uymasının önemine dikkati çekti.

PTT tarafından bu doğrultuda, virüsün yayılmaması için sosyal temasın en aza indirilmesi gerektiği açıklamaları yapılarak, vatandaşın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği olağanüstü mücadeleye katkı sunması gerektiği vurgulandı.​

Salgın nedeniyle gönderilerde gecikme yaşanabiliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle koli ve mektup postası gönderilerinde yaşanan gecikmelerin azaltılmış ya da iptal edilmiş uçuşlardan dolayı posta idarelerinin ülkelerarası geçişlerde daha uzun sürelerde yapılmasına sebep oluyor. Bu süreler, posta idareleri tarafından virüse karşı alınan önleyici tedbirlerden de kaynaklanabiliyor. Bazı posta idareleri yüksek riskli ülkelerden gelen tüm gönderiler 72 saat boyunca depolarında bekletilebiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA