Prometeon Ağır Ticarilere Özel Lastiği Anteo’yu Tanıttı
Prometeon Lastik Grubu, geçen yıl tamamlananan değişim sürecinin ardından Anteo markasıyla kamyon, treyler ve otobüslere yönelik tamamen ticari ilk ürününü İtalya’da tanıttı.

09 Nisan 2019 Salı 14:46
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gazetecilere Prometeon Lastik Grubu üst düzey yöneticileri tarafından yapılan tanıtıma Prometeon Başkanı ve CEO’su Giorgio Bruno, Prometeon COO’su Gregorio Borgo, Prometeon Avrupa CEO’su Marco Solari ve Prometeon CTO’su Alexandre Bregantim gibi isimler katıldı.
Tüm pazarlarda ekonomik ve güvenilir çözüm arayan müşterilerine, işletme maliyetlerini düşürürken optimum performans sunan yeni bir lastik yelpazesi sunmayı amaçlayan Anteo’nun Milano Hangar Bicocca’da gerçekleştirilen tanıtımında ile Prometeon’ın tek markalı bir kültürden çok markalı bir yaklaşıma geçiş stratejisi de açıklandı.
Lansmanda konuşan Prometeon Lastik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Giorgio Bruno şunları söyledi: “Premium (ayrıcalıklı ve yüksek kaliteli) ürün vaadimiz, Prometeon teknolojisine sahip Pirelli markalı ürünlerden oluşuyor. Aynı zamanda kendi marka portföyümüzü oluşturmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Anteo, bu portföyün ilk markası olup aynı zamanda kamyon - otobüs odaklılığımızı da teyit etmektedir. Bu adımı, iş ortaklarımız ve şirketimiz için değer yaratmak amacıyla atıyoruz.”
Konuşma yapan bir başka isim olan Prometeon CTO’su (Teknikten Sorumlu Dünya Başkanı) Alexandre Bregantim ise “Bu markayı, teknolojik mirasımızdan güç alarak, Avrupa, Türkiye ve Brezilya’daki gerçek yaşam koşullarında test ederek geliştirdik. Teknolojik mükemmeliyetimizin üzerine inşa ettiğimiz Anteo’yu tüm farklı coğrafyaların özel ihtiyaçlarına göre özelleştirdik.” açıklamasında bulundu.

Prometeon’un Yeni Küresel Pazar Stratejisi
Prometeon, yeni küresel stratejisine paralel olarak ANTEO’nun lansmanından başlayarak bayileri ve hizmet ortakları ile birlikte lastiklerin hizmetlerle, gerekli sistemlerle ve teknolojik çözümlerle birlikte ele alındığı bir “platform” yaklaşımını benimseyecek. Genişleyen Prometeon bayi ağı, önümüzdeki aylarda lansmanı yapılacak olan yeni teknik servis ve lastik yönetim hizmetleri sunacak.
Prometeon COO’su (Operasyonlardan Sorumlu Dünya Başkanı) Gregorio Borgo, “Prometeon olarak “premiumlaşma” olarak adlandırdığımız stratejimiz; teknoloji ve güvenlik açısından daima en yükseği hedefleyen DNA’mız temelinde ve çoklu marka stratejimiz paralelinde müşterilerin farklı ihtiyaçlarına göre tasarlanmış performansı kapsamlı bir ürün yelpazesi halinde sunmaktır" dedi.
Anteo Ürün Gamı
Anteo markası altı farklı ürün serisi içeriyor:
PRO S, PRO D, PRO T – özellikle yol içi kullanım koşulları için
MOVER M, MOVER S, MOVER D – özellikle yol içi/yol dışı kullanım & inşaat sahaları için
Yeni kamyon ve otobüs lastiği markasının Prometeon fabrikalarında premium ürünler ile aynı kalite standartlarında üretildiği ifade ediliyor. Güvenlik konusuna özel olarak odaklanılarak geliştirilen yeni Anteo markası, ıslak zeminde yüksek tutuş performansı ile bugün pazarda sınıfının en iyileri arasında yer aldığı da lansmanda verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Prometeon Lastik Grubu Türkiye’den İhracatını Artıracak
Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve OTR lastiklerinin lisanslı üreticisi Prometeon Türkiye, Prometeon Lastik Grubu’nun Avrupa ticaretinin önemli bir kısmını Türkiye üzerinden gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye olan inancının ve güveninin bir göstergesi olarak, 115 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım planını duyuran Prometeon, hem Türkiye’deki pazar payını artırmak hem de 2020 itibarıyla 250 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmak hedefiyle çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
250 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşacak
Bugün, Prometeon Lastik Grubu’nun toplam üretiminin yüzde 20’sinin İzmit'teki fabrikada gerçekleştiğinin altını çizen Prometeon Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Pazarlama Müdürü Ali Yılmaz, “Yatırım planının tamamlanmasından sonra bu oran yüzde 30'a yükselecek. Yeni yatırım yüksek teknoloji lastik üretimine odaklanacak. Türkiye olarak kamyon lastiği üretimimizin yüzde 50’sini ihraç ediyor; ihracatın 2/3’ünden fazlasını Avrupa’ya gerçekleştiriyoruz. Yatırımla birlikte İzmit’teki fabrikamızda lastik üretim kapasitemizi yüzde 75 oranında artırıyoruz. Yeni yatırım ile 2020 itibarıyla halihazırda 125 milyon USD olan ihracat hacmini iki katına ulaştırmayı hedefliyoruz. Premium lastiklerde Avrupa en önemli ihracat pazarımız olmaya devam ederken, Türkiye’nin dış ticaret dengesine önemli bir katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Türkiye’deki planlarını uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, “2019 yılını güçlenerek geride bırakacağımızı öngörüyoruz. Sadece ürünlerimizle değil aynı zamanda hizmetlerimizle de müşterilerimize değer yaratıyoruz. Bugün filoların maliyetlerine baktığımızda ilk sırada yakıtın, ikinci sırada lastiğin yer aldığını görüyoruz. Nakliye sektörünün daha fazla tasarrufa odaklanarak kilometre başına daha düşük maliyet sunan markalara yöneldiğini biliyoruz. Bu doğrultuda ProTruck çözüm ailemiz ile müşterilerimizin operasyonel maliyetlerini minimize edecek, mevcut işlerini en verimli şekilde sürdürmelerine imkan tanıyacak ve tasarruf sağlayacak bir değer sunuyoruz. Bu da Prometeon olarak bizim sürdürülebilir büyümemize katkı sağlıyor” dedi.
Prometeon ve Pirelli Mart 2017’den beri 2 ayrı şirket
Prometeon ve Pirelli şirketleri, Mart 2017’den bu yana farklı ürün kategorilerinde uzmanlaşmış iki ayrı şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Prometeon Lastik Grubu -eski adıyla Pirelli Industrial- Pirelli markalı endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üretim ve satışını gerçekleştirirken, Prometeon Türkiye’nin de bağlı bulunduğu Prometeon Lastik Grubu, tüm dünyada endüstriyel lastik odaklı tek şirket olarak, Pirelli ticari markasıyla kamyon, otobüs, tarım ve iş makinesi lastikleri üretmeye ve 160 ülkede satışa sunmaya devam ediyor.
Anteo markalı ürün serilerinin bazı özellikleri:
- Lastik ömrü boyunca performansı garanti etmek için optimize edilmiş taban bileşimi
- Kaplanabilirlik
- M+S ve 3PMSF markalaması sayesinde 4 mevsim kullanım
- Topuğu çevreleyen takviye ile güçlü topuk ve yapısı tüm bileşenleri ile geliştirilmiş sağlamlık ve dayanıklılık
Türkiye En Büyük Ticari Lastik Pazarlarından Biri
Türkiye lastik pazarının Avrupa’daki endüstriyel ve ticari lastik kullanımı alanında en büyük pazarlardan bir tanesi olduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Türkiye’nin coğrafi konumu gereği önemli bir ulaşım hattı üzerinde olması taşımacılık ve lojistik faaliyetlerinin çok yoğunlaşmasına sebebiyet veriyor. Türkiye’nin bir tarım ülkesi olması zirai araçların yoğunluğunu getiriyor. Üçüncüsü ise Türkiye’deki karayolu taşımacılığının oranının çok yüksek olması. Tüm bu faktörleri bir araya getirdiğimizde, Türkiye’nin sahip olduğu ciddi potansiyel gözler önüne seriliyor” dedi.
Prometeon Lastik Grubu içinde önemli bir yönetim, üretim ve yetenek merkezi konumunda bulunan Prometeon Türkiye, grubun dünyadaki 4 ana bölgesinden biri. Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin ve bu bölge içindeki 75 ülkenin yönetim üssü konumunda bulunuyor. Prometeon Lastik Grubu’nun yıllık toplam cirosunun yaklaşık 3’te biri Prometeon Türkiye ofisi tarafından yönetilen bölgede gerçekleştiriliyor. 1960 yılında kurulan, Türkiye’nin ilk lastik fabrikası ve ilk lastiği üreten tesisi olan İzmit fabrikası, bugün 1 milyona yakın yıllık üretim kapasitesiyle Türkiye’ye mühendislik gücü ve önemli bir ihracat desteği sunmaya devam ediyor. Ayrıca, grup içinde bir yetenek üssü olarak da konumlanan Prometeon Türkiye’den son 2 yılda 20 Türk yönetici Avrupa’dan Çin’e pek çok uluslararası göreve atandı.
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - Melike Batur2025 Atlas Lojistik Ödülleri yarışmasında “En Beğenilen Depo Yöneticisi (Online Oylama)” ödülünü alan Melike Batur’un tören sonrasında kameralarımıza yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.12 Aralık 2025 Cuma 13:15Lojistik
Mercedes-Benz Türk Kayseri’de Heska ile Hizmet Ağını GenişlettiMercedes-Benz Türk, Heska Kayseri bayisini hizmete açarak bölgede satış ve servis ağını güçlendirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 16:59Ticari Araçlar
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - BASF TürkBASF Türkiye ve Orta Doğu, Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Güler Polat’ın Atlas Lojistik Ödülleri töreninde yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.11 Aralık 2025 Perşembe 15:37Ticari Araçlar
DP World Evyap Konteyner Elleçlemede 1 Milyon TEU Seviyesine UlaştıDP World Evyap, 2025’te bir milyon TEU konteyner elleçleme eşiğini aşarak Türkiye’nin lojistik kapasitesindeki dönüşümün öncüsü oldu. İleri teknoloji yatırımlarıyla güçlenen terminal, bölgesel ticarette yeni bir büyüme döneminin kapılarını aralıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 10:03Denizcilik
Shell & Turcas Filoları Geleceğe Taşıyan Çözümlerini logitrans 2025’te Tanıttı“İşi için yolda olan insanların Shell’i” mottosuyla faaliyetlerini sürdüren Shell Filo Çözümleri, lojistik sektörünün en önemli buluşmalarından Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.10 Aralık 2025 Çarşamba 16:44Lojistik
Yerli Üretim Peugeot Expert Traveller Yollara ÇıkıyorBursa’daki Tofaş tesisinde üretimi başlayan Expert Traveller, güçlü donanımı ve 2.2 BlueHDi motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.10 Aralık 2025 Çarşamba 13:56Ticari Araçlar
Samsun Büyükşehir Acil Sağlık Filosu Volkswagen Crafter ile GüçlendiSamsun Büyükşehir Belediyesi, 100 ambulans ve 5 hasta nakil aracı olmak üzere toplam 105 adet Volkswagen Crafter aracı filosuna dahil ederek şehrin acil sağlık hizmetlerinde kapasite artışı sağladı.09 Aralık 2025 Salı 16:55Ticari Araçlar
İzmir İtfaiyesi Hızlı Müdahalede Tam Otomatiği Tercih Ediyorİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunda bulunan Allison 3000™serisi tam otomatik şanzıman donanımlı kamyonlar, yangın ve acil durum mahallerine hızlı ve güvenilir erişimi destekliyor.09 Aralık 2025 Salı 16:39Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Avrupa Yapılanmasına HazırlanıyorYurt içinde kısa sürede güçlü bir büyüme yakalayan Sürat Lojistik, yurt dışında doğrudan yapılanma hedefiyle Doğu Avrupa’ya odaklanıyor. Şirket, Polonya ve Romanya’yı Avrupa’daki ilk operasyonel adım olarak konumlandırıyor.09 Aralık 2025 Salı 16:05Lojistik
IATA Hava Kargodaki Büyümenin Devam Edeceğini ve 2026’da Gelirlerin 158 Milyar Dolar Olacağını ÖngörüyorUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), tedarik zinciri sorunları sürerken küresel havayolu endüstrisinin kârlılığının dengelendiğini gösteren en son finansal görünümünü ve 2026 öngörülerini yayımladı.09 Aralık 2025 Salı 14:59Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.