29 Aralık 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara3°C

Oregon Fleet Pazardaki Konumunu Güçlendirdi

Lojistik Endüstrisine NCTS transit çözümleri sağlamak amacıyla 2011’de kurulan Oregon,

Oregon Fleet Pazardaki Konumunu Güçlendirdi

06 Ağustos 2022 Cumartesi 13:43

filo çözümleri ile karayolu taşımacılığı yapan firmaların araç izleme, canbus veri analizi, takometre veri indirme ve saklama çözümlerini sağladığı araç takip sistemi Oregon Fleet ile kullanıcılarına birçok alanda avantaj sağlıyor.

Oregon geçtiğimiz aylarda iştiraklerine bir yenisini daha ekleyerek Konya’da, Oregon Konya Teknoloji Hizmetleri A.Ş.’nin kuruluşunu gerçekleştirerek Türkiye’nin dört bir yanında büyümeye devam ediyor. Şirketin Genel Müdürü Selçuk Yılmaz,  Oregon Fleet’in 2022 yılında yurt dışında da hizmet vermeye başladığını, Almanya’da aktif olarak satış yaptıklarını belirterek önümüzdeki yıllarda Avrupa’da büyümeye devam etmek istediklerinin altını çizdi.

Oregon Fleet’i okuyucularımıza tanıtabilir misiniz? Lojistik sektörüne hizmetleriniz neler?

Oregon Fleet uluslararası nakliyecilere özel geliştirilmiş bir sistemdir. Geleneksel araç takip uygulamaları gibi aracınızı sadece takip etmeyin. Tüm filonuza hakim olun. Sizin yaşadığınız sorunları biliyor ve bu sorunlara özel çözümlerimizle iş hayatınızı kolaylaştırıyoruz. 

Oregon Fleet Pazardaki Konumunu Güçlendirdi

Oregon Fleet ile neler yapabilirsiniz?

· Takograf Verilerini Uzaktan Otomatik İndirme (Sürücü Dosyaları ve Araç Dosyaları)

· Takograf Dosyalarının Saklanması

· Sürücülerin Sürüş Saatlerinin Canlı Takibi (Tüm sürüş ve dinlenme saatlerini anlık takip edin)

· Yakıt Yönetimi

· Kullanışlı Harita Modülü (Kolay Rota Oluşturma, Haritada Nesne Oluşturulması vs)

· Servis Bakım Hatırlatmaları

· Sürücü Davranışları Analizi 

· Sıcaklık Takibi (Sıcaklık Sensörü İle)

· Belge ve Lisans Takibi (Sürücü ve Araçların Yenilenmesi Gereken Belgelerinin Takibi)

· API Bağlantısı ile ERP Sisteminize Entegrasyon

· Müşterileriniz İçin Süreli Takip Linki Paylaşımı

· Oregon Fleet’i hem bilgisayarınızdan hem de telefon veya tabletinizden kullanabilirsiniz.

Yazılım, lojistik sektörüne neler kazandırıyor, ne gibi faydalar sağlıyor? 

Yazılım rakiplerden farklı olarak sadece lojistik firmalarına hizmet veriyor. Dolayısıyla geliştirilirken sektörün ihtiyaçları göz önünde bulunduruluyor. Gelişmiş takograf indirme ve analiz sistemi ile firmalar Avrupa’da şoförlerin sürüş saatlerini takip ediyor ve olası cezaların önüne geçiliyor. Ayrıca şoför değerlendirme sistemi ile kim aracını daha iyi kullanıyor kim daha tehlikeli sürüyor bunun da analizi yapılıyor.

Lojistik sektöründe taşımalar ve diğer işlemler hızlı ve aynı zamanda da güvenli olmak zorunda. Yazılım bu konuda ne gibi katkılar sağlıyor?

Rota planlama lojistik firmaları için olmazsa olmaz. Yazılımımızı bu anlamda her geçen gün daha kullanışlı hale getiriyoruz. Firmalara birden fazla yükleme ve boşaltma noktası belirlediklerinde rota optimizasyonu modülünü kullanmalarını öneriyoruz. Bu modül sayesinde rotada hangi noktaya hangi sırayla gitmeleri gerektiğini yazılım belirtiyor. Hatta firmalar eğer gerekli verileri girerse (Ortalama Yakıt, Azami Ağırlık, Araç Tipi) sistem bu rotadaki toplam maliyetini dahi çıkartabilir. Rotadaki otoban ücretlerini de dahil ederek maliyet hesaplamasında firmalara büyük bir kolaylık sağlıyoruz. 

Lojistik sektöründe depolamanın önemi her geçen gün artıyor. Yazılımlar depo yönetimine ne gibi faydalar sağlıyor?

Şu anda geliştirdiğimiz yazılımımız depo yönetimi tarafında bir fayda maalesef sağlamıyor. Bu konuda da ileride hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz tabii ki var ama aktif olarak başladığımız bir proje değil.

Son dönemde sunduğunuz yeni hizmetlerden, projelerden ve kullanıcıya sağladığı avantajlardan bahsedebilir misiniz?

Oregon Fleet tarafında pazardan gelen talepler üzerine bu sene uzun pil ömürlü araç takip cihazları tarafında geliştirmeler yaptık. Şöyle ki standart araç takip cihazları bir aküye bağlı olmadığı zaman birkaç saat içerisinde veri göndermeyi durduruyor. Biz çekici olmadan yurt dışına gönderilen dorselerin takibi için büyük bataryalı takip cihazları ürettirdik ve bu araçların takip edilebilmesini mümkün kıldık. Cihazlar, dorse bir çekiciye bağlandığı zaman kendini şarj ediyor ve çekici bağlantısı söküldükten sonra (Trende veya gümrük sahasında beklerken) 25-30 gün daha lokasyon verisi göndermeye devam ediyor. 

Ayrıca önümüzdeki aylarda hayata geçireceğimiz projemizle Oregon ortağı firmalar birbirleri ile yük ve araç paylaşımı da yapabilecekler. Oregon Fleet projesi bu projenin  de altyapısını oluşturuyor. Firmalar kendi seçtikleri firmalar ile araçlarının lokasyonunu paylaşacaklar ve yükü olan firmalar direkt araç sahipleri ile iletişime geçecekler. Burada sağladığımız yenilik sistemin şeffaflığı aslında. Çünkü Oregon, burada bir aracılık peşinde olmadığı için firmalar direkt araç ve yük ilanlarını paylaşan firmalarla iletişime geçebilecekler. Bu projenin Oregon ortakları arasında bir sinerji oluşturacağına inanıyoruz. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda 200 tane ortağımızın katıldığı bir etkinlik yapmıştık. Bu etkinlikte ortaklarımızdan bu projeyle ilgili olumlu geri dönüşler aldık. 

2022 yılı nasıl geçiyor, Oregon Fleet’in 2023 yılına ilişkin beklentileri neler?

2022 yılı Oregon Fleet için çok verimli geçiyor diyebiliriz. Ortak sayımızın artması da Oregon’un her hizmetinde olduğu gibi Oregon Fleet tarafında da pazardaki yerimizi güçlendirdi. Oregon Fleet 2022 yılında yurt dışında da hizmet vermeye başladı. Almanya’da aktif olarak satış yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Avrupa’da büyümeye devam etmek istiyoruz. 

2023 yılında yurt içinde taşımacılık yapan lojistik firmalarından çok ciddi talepler geleceğini düşünüyoruz. Takograf dosyası indirme zorunluluğu biliyorsunuz birkaç kez ertelendi. 1 Ocak 2024’te bu zorunluluğun kesin olarak başlayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla uzaktan dijital takograf dosyası indirme hizmetimiz bugün yurt içi taşımacılık yapan firmalar için önem arz etmese de önümüzdeki yıl içerisinde bu hizmeti almaya başlayacaklardır. Ortaklık yapımızı da bir yandan genişletmeye devam ediyoruz. Bu sene Gaziantep, Mersin, Hatay, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 şehirde toplam 200 ortağa ulaştık.

Önümüzdeki yıl sonuna kadar 10 şehir 400 ortağa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu ortaklıklarla birlikte sektörde birlikte hareket etmenin faydalarını herkes görmüş olacak. Kısa süre içerisinde ortaklarımızla birlikte sektörde yankı yapacak projelere imza atmaya başlayacağız. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA