‘M/T BEYKOZ-E’ Denize İndirildi
CYE Petrol’ün yeni nesil Bunker Barcı M/T BEYKOZ-E’nin denize indirme töreni Yalova Kocatepe Tersanesi’nde gerçekleştirildi.

02 Haziran 2014 Pazartesi 17:02
CYE Petrol’ün yeni nesil Bunker Barcı M/T BEYKOZ-E’nin denize indirme töreni Yalova Kocatepe Tersanesi’nde gerçekleştirildi.
CYE Petrol’ün Yalova Tersaneler Bölgesi’ndeki Kocatepe Tersanesi’nde inşa ettirdiği ikiz kardeş tanker barclarından ilki M/T BEYKOZ-E, 24 Mayıs’ta düzenlenen törenle denize indirildi. Törene IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili Halim Mete, CYE Petrol Genel Müdürü Deniz Eraydın, Emerson Türkiye Temsilcisi Cihan Hatipoğlu, Kocatepe Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kocatepe ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kocatepe ile Tersane Müdürü Tugay Zorba, DTO Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi ve basın mensupları katıldı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, törende yaptığı konuşmada, 2008’de alınan karar doğrultusunda eski tek cidarlı barcların 2016 yılında kullanımından tamamen kaldırılacağının altını çizerek bu tarihin ertelenmesine karşı olduklarını ve yeni barcların piyasaya çıkmasının sektörün gelişmesine katkı sağladığını belirtti.
Kalkavan, “Denizcilik sektörü her zaman olduğu gibi içinde bulunduğumuz dönemde de büyük sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlarla boğuşurken Yalova’ya gelip yatırım yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Burada büyük yatırımlar yaparak bölgeye önemli katkılar sağladılar. İş güvenliği konusunda tersanelerde önemli adımlar atılmasına rağmen devletin taşeronlarla ilgili sektörün önünü kapatacak adımlar atma hazırlığında olduğunu görüyoruz. Sektör büyük işler yapıp ve istihdam yaratmasına rağmen alt yüklenicilerle ilgili yapılacak yönetmeliğin işleri durduracağını söylemeliyiz” dedi.
Denizciliğin yüzde 80 alt yüklenicilerle çalışılan bir sektör olduğunu unutmamak gerektiğini kaydeden Kalkavan, “Bunlar ortadan kalktığında Türkiye’nin ağır sanayi sektöründen çıktığını söylemeliyim. İş yaratan insanların iş yapmasını engelleyerek cesaretini kıracak adımlar atılmamasını bekliyoruz” diye konuştu.
Metin Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü: “BEYKOZ-E, bizim vizyonumuzu taşıması açısından çok önemli bir gemi. İstanbul müthiş bir ikmal merkezi ve giderek geliştiğini görüyoruz. İstanbul’un yakıt ikmal merkezi olarak gelişmesini sürdürmesi için Beykoz-E gibi gemilerimize ihtiyacımız var. Denizcilik sektörü olarak bizlerin en önemli önceliği her zaman ticari ahlak olmuştur. Ticari ahlakımıza verdiğimiz değer ölçüsünde dünya pazarından aldığımız pay yükselecektir. Türk tersanelerinin kaliteli işler yaparak dünyanın her yerine ihracat yapmasına rağmen kamuoyunda hak ettiği takdiri görmediğine tanık oluyoruz. Otomotive gösterilen ilginin çok daha azı kendi gemisini yerli kaynaklarla üreten denizcilik sektörüne de gösterilse, sektörümüz çok daha büyük işler başarabilir.”
Eraydın: “Çevreye ve doğaya duyarlılık herşeyden önemli”
CYE Petrol CEO’su Deniz Eraydın, M/T BEYKOZ-E yeni nesil tanker barcının yaş ortalaması yüksek Türk tanker filosunun gençleştirilmesi açısından önemine vurgu yaptı.
Eraydın,“CYE Petrol olarak, sadece ticari bakış açısı değil; doğa, çevre, iş güvenliği gibi konuları önceliğimiz olarak görüyoruz. İnsanı ve çevreyi tehdit eden sorumlulukların altına girmektense, finansal sorunlara çözüm aramayı tercih ederiz. Çünkü 30-40 yaşında tankerden bozma tek cidarlı barclarla daha fazla yol alınamayacağını düşünüyoruz. Yaşlı barclardaki metal yorgunluğunu ve emisyon değerlerini göz önünde bulundurarak olası bir felaketin de önüne geçmek için orijinal planımıza uygun olarak barcın inşasına 2013 yılının haziran ayında başladık” dedi.
Çevre ve çalışma konforuna odaklanarak yüzde 65 oranında yerli üretimle donatılan çift cidarlı M/T BEYKOZ-E, yerli sanayinin ulaştığı teknolojik seviyeyi göstermesi açısından büyük anlam ifade ettiğini belirten Eraydın, “Bu yeni barcla İstanbul'da yakıt ikmalinin hizmetin en yüksek teknolojik standartlarla yapılmasını hedefliyoruz. Ayrıca projede armatörlerimizin de beklentilerini göz önünde bulundurarak, Emerson firmasının geliştirdiği ‘Coriolis Mass Flow Meters’ teknolojisini kullandık. Bu teknoloji sayesinde cihaz, yakıt ikmali yapılırken pompalama esnasında yakıtın kalitesi, miktarı, yoğunluğu ve ısısı hakkında anında bilgi veriyor” açıklamasını yaptı.
Zorba: “Kocatepe Tersanesi, Yalova’da altı yılda 37 gemi inşa etti”
Kocatepe Tersanesi Müdürü Tugay Zorba yaptığı konuşmada 1993 yılında Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde kurulduklarını hatırlatarak faaliyetine 2008 yılından bu yana Yalova Altınova Tersaneler Bölgesi’nde devam ettiklerini kaydetti.
Zorba, “Tersanemizde Tuzla Bölgesi’nde 2007 yılına kadar 24 adet gemi inşa ettik. Altınova Bölgesi’ne taşındıktan sonra ise 26 adedi teslim edilmiş, 1 tanesi bu tören vesilesiyle denize indirilen Beykoz-E ve 10 adedi de inşa aşamasında olan toplam 37 adet geminin inşasına imza atılmıştır. Kocatepe Tersanesi olarak bugüne kadar toplam 61 adet birçok tipte gemi inşası gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz” dedi.
BEYKOZ-E tanker barcında kullanılan kütlesel akış ölçer cihazının üreticisi Emerson Türkiye Marine Key Account Manager’ı Cihan Hatipoğlu, geliştirdikleri yeni teknolojinin özelliklerini anlatarak sektöre getirdiği yenilikleri anlattı.
Cihazla geniş bir yelpazede gerçekleştirilen faaliyetlerde kütlesel akış, sıcaklık, yoğunluk ve hacimsel akış verilerinin ölçülebileceğini belirten Hatipoğlu, içinde periyodik bakım ve kalibrasyon gerektiren hareketli parçalar bulunmadığı için tabiri caizse ömürlük cihazlardır bilgisini verdi. Cihan Hatipoğlu, “2008 yılından bu yana tüm dünyada 200’den fazla gemide kullanılmıştır. Kütlesel akışölçer cihazı, Singapur’da 2017’den itibaren kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu cihazın kullanımıyla Bunker hizmetinde yakıt ikmali sırasında yaklaşık üç saat zaman tasarrufu sağlanacak” dedi.
M/T KALAMIS-E Barcı Temmuz’da denize indirilecek
Çevre dostu teknolojisi sayesinde düşük yakıt ve emisyon değerlerine sahip olması yeni tanker barcının ön plana çıkan en önemli özelliklerinden biri olarak gösteriliyor.
M/T BEYKOZ-E’nin aynı özelliklerdeki ikiz kardeşi olan M/T KALAMIS-E bunker barcının Kocatepe Tersanesi’ndeki inşa işlemleri devam ediyor. M/T KALAMIS-E bunker barcının bu yılın temmuz ayında denize indirilmesi planlanıyor.
2 Haziran 2014
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola ÇıkıyorFord Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 18:00Ticari Araçlar
Özkeleşler En Yüksek İzolasyon İçin Tırsan Buz Frigo DediTırsan, soğuk zincir taşımacılığının tecrübeli isimlerinden Özkeleşler’e 8 adet Tırsan Buz Frigo teslim etti.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:46Ticari Araçlar
ESHOT Filosu, Allison Donanımlı Otokar Sultan City Midibüsler ile Optimum Verimlilik Sağlıyorİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, filosundaki Otokar Sultan City midibüslerini Allison tam otomatik şanzıman donanımının avantajlarıyla optimum verimlilikte kullanılıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 11:36Ticari Araçlar
TREDER’in Yeni Başkanı Seyit Arslan OlduTREDER, gerçekleştirdiği seçimli genel kurulda yeni yönetimini belirledi. Yapılan oylama sonucunda derneğin başkanlığına Seyit Arslan seçildi.25 Nisan 2025 Cuma 17:43Ticari Araçlar
Zebra Elektronik ve UND'den Lojistik Sektörü İçin Elektrikli Dönüşüm HamlesiUluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Zebra Elektronik, lojistik sektörünü elektrikli araçlara hazırlamak amacıyla stratejik bir iş birliğine imza attı.25 Nisan 2025 Cuma 13:58Lojistik
Europe’s Next-Gen eLCV Has Arrived — FLYNT reveals its Purpose-Built EV PlatformToday, FLYNT officially unveils its first fully electric light commercial vehicle — a purpose-built solution engineered to meet the needs of modern European fleets.24 Nisan 2025 Perşembe 17:10World News
Sultantur 100 Tırsan Treyler ile Filosunu GüçlendirdiTırsan, Sultantur’a 100 adet Tenteli Perdeli Maksima Plus T.SCS X+ teslim etti. Sultantur bu yatırım ile filosundaki Tırsan sayısını 400’e çıkarmış oldu.24 Nisan 2025 Perşembe 16:41Ticari Araçlar
Koçaslanlar Motorlu Araçlar’dan 23 Nisan’a Özel Anlamlı VideoBursa İnegöl’de Renault ve Dacia markalarının yetkili satış ve satış sonrası hizmet noktası olarak faaliyet gösteren Koçaslanlar Motorlu Araçlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel hazırladığı video çalışmasıyla dikkat çekti.24 Nisan 2025 Perşembe 16:19Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk 23 Nisan’da Çocuklarla Hatay’da BuluştuMercedes-Benz Türk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da depremden etkilenen çocuklarla birlikte kutladı.24 Nisan 2025 Perşembe 14:38Ticari Araçlar
SunExpress 2024’te 2,2 Milyar Euro Gelir Elde Etti, 2025 İçin Hedef 16,8 Milyon YolcuTürk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2024 yılında %23 artışla 2,2 milyar euro gelir yaratırken, 2025 yılı için de yüksek hedefler belirledi.22 Nisan 2025 Salı 20:37Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber