‘M/T BEYKOZ-E’ Denize İndirildi
CYE Petrol’ün yeni nesil Bunker Barcı M/T BEYKOZ-E’nin denize indirme töreni Yalova Kocatepe Tersanesi’nde gerçekleştirildi.

02 Haziran 2014 Pazartesi 17:02
CYE Petrol’ün yeni nesil Bunker Barcı M/T BEYKOZ-E’nin denize indirme töreni Yalova Kocatepe Tersanesi’nde gerçekleştirildi.
CYE Petrol’ün Yalova Tersaneler Bölgesi’ndeki Kocatepe Tersanesi’nde inşa ettirdiği ikiz kardeş tanker barclarından ilki M/T BEYKOZ-E, 24 Mayıs’ta düzenlenen törenle denize indirildi. Törene IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili Halim Mete, CYE Petrol Genel Müdürü Deniz Eraydın, Emerson Türkiye Temsilcisi Cihan Hatipoğlu, Kocatepe Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kocatepe ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kocatepe ile Tersane Müdürü Tugay Zorba, DTO Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi ve basın mensupları katıldı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, törende yaptığı konuşmada, 2008’de alınan karar doğrultusunda eski tek cidarlı barcların 2016 yılında kullanımından tamamen kaldırılacağının altını çizerek bu tarihin ertelenmesine karşı olduklarını ve yeni barcların piyasaya çıkmasının sektörün gelişmesine katkı sağladığını belirtti.
Kalkavan, “Denizcilik sektörü her zaman olduğu gibi içinde bulunduğumuz dönemde de büyük sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlarla boğuşurken Yalova’ya gelip yatırım yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Burada büyük yatırımlar yaparak bölgeye önemli katkılar sağladılar. İş güvenliği konusunda tersanelerde önemli adımlar atılmasına rağmen devletin taşeronlarla ilgili sektörün önünü kapatacak adımlar atma hazırlığında olduğunu görüyoruz. Sektör büyük işler yapıp ve istihdam yaratmasına rağmen alt yüklenicilerle ilgili yapılacak yönetmeliğin işleri durduracağını söylemeliyiz” dedi.
Denizciliğin yüzde 80 alt yüklenicilerle çalışılan bir sektör olduğunu unutmamak gerektiğini kaydeden Kalkavan, “Bunlar ortadan kalktığında Türkiye’nin ağır sanayi sektöründen çıktığını söylemeliyim. İş yaratan insanların iş yapmasını engelleyerek cesaretini kıracak adımlar atılmamasını bekliyoruz” diye konuştu.
Metin Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü: “BEYKOZ-E, bizim vizyonumuzu taşıması açısından çok önemli bir gemi. İstanbul müthiş bir ikmal merkezi ve giderek geliştiğini görüyoruz. İstanbul’un yakıt ikmal merkezi olarak gelişmesini sürdürmesi için Beykoz-E gibi gemilerimize ihtiyacımız var. Denizcilik sektörü olarak bizlerin en önemli önceliği her zaman ticari ahlak olmuştur. Ticari ahlakımıza verdiğimiz değer ölçüsünde dünya pazarından aldığımız pay yükselecektir. Türk tersanelerinin kaliteli işler yaparak dünyanın her yerine ihracat yapmasına rağmen kamuoyunda hak ettiği takdiri görmediğine tanık oluyoruz. Otomotive gösterilen ilginin çok daha azı kendi gemisini yerli kaynaklarla üreten denizcilik sektörüne de gösterilse, sektörümüz çok daha büyük işler başarabilir.”
Eraydın: “Çevreye ve doğaya duyarlılık herşeyden önemli”
CYE Petrol CEO’su Deniz Eraydın, M/T BEYKOZ-E yeni nesil tanker barcının yaş ortalaması yüksek Türk tanker filosunun gençleştirilmesi açısından önemine vurgu yaptı.
Eraydın,“CYE Petrol olarak, sadece ticari bakış açısı değil; doğa, çevre, iş güvenliği gibi konuları önceliğimiz olarak görüyoruz. İnsanı ve çevreyi tehdit eden sorumlulukların altına girmektense, finansal sorunlara çözüm aramayı tercih ederiz. Çünkü 30-40 yaşında tankerden bozma tek cidarlı barclarla daha fazla yol alınamayacağını düşünüyoruz. Yaşlı barclardaki metal yorgunluğunu ve emisyon değerlerini göz önünde bulundurarak olası bir felaketin de önüne geçmek için orijinal planımıza uygun olarak barcın inşasına 2013 yılının haziran ayında başladık” dedi.
Çevre ve çalışma konforuna odaklanarak yüzde 65 oranında yerli üretimle donatılan çift cidarlı M/T BEYKOZ-E, yerli sanayinin ulaştığı teknolojik seviyeyi göstermesi açısından büyük anlam ifade ettiğini belirten Eraydın, “Bu yeni barcla İstanbul'da yakıt ikmalinin hizmetin en yüksek teknolojik standartlarla yapılmasını hedefliyoruz. Ayrıca projede armatörlerimizin de beklentilerini göz önünde bulundurarak, Emerson firmasının geliştirdiği ‘Coriolis Mass Flow Meters’ teknolojisini kullandık. Bu teknoloji sayesinde cihaz, yakıt ikmali yapılırken pompalama esnasında yakıtın kalitesi, miktarı, yoğunluğu ve ısısı hakkında anında bilgi veriyor” açıklamasını yaptı.
Zorba: “Kocatepe Tersanesi, Yalova’da altı yılda 37 gemi inşa etti”
Kocatepe Tersanesi Müdürü Tugay Zorba yaptığı konuşmada 1993 yılında Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde kurulduklarını hatırlatarak faaliyetine 2008 yılından bu yana Yalova Altınova Tersaneler Bölgesi’nde devam ettiklerini kaydetti.
Zorba, “Tersanemizde Tuzla Bölgesi’nde 2007 yılına kadar 24 adet gemi inşa ettik. Altınova Bölgesi’ne taşındıktan sonra ise 26 adedi teslim edilmiş, 1 tanesi bu tören vesilesiyle denize indirilen Beykoz-E ve 10 adedi de inşa aşamasında olan toplam 37 adet geminin inşasına imza atılmıştır. Kocatepe Tersanesi olarak bugüne kadar toplam 61 adet birçok tipte gemi inşası gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz” dedi.
BEYKOZ-E tanker barcında kullanılan kütlesel akış ölçer cihazının üreticisi Emerson Türkiye Marine Key Account Manager’ı Cihan Hatipoğlu, geliştirdikleri yeni teknolojinin özelliklerini anlatarak sektöre getirdiği yenilikleri anlattı.
Cihazla geniş bir yelpazede gerçekleştirilen faaliyetlerde kütlesel akış, sıcaklık, yoğunluk ve hacimsel akış verilerinin ölçülebileceğini belirten Hatipoğlu, içinde periyodik bakım ve kalibrasyon gerektiren hareketli parçalar bulunmadığı için tabiri caizse ömürlük cihazlardır bilgisini verdi. Cihan Hatipoğlu, “2008 yılından bu yana tüm dünyada 200’den fazla gemide kullanılmıştır. Kütlesel akışölçer cihazı, Singapur’da 2017’den itibaren kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu cihazın kullanımıyla Bunker hizmetinde yakıt ikmali sırasında yaklaşık üç saat zaman tasarrufu sağlanacak” dedi.
M/T KALAMIS-E Barcı Temmuz’da denize indirilecek
Çevre dostu teknolojisi sayesinde düşük yakıt ve emisyon değerlerine sahip olması yeni tanker barcının ön plana çıkan en önemli özelliklerinden biri olarak gösteriliyor.
M/T BEYKOZ-E’nin aynı özelliklerdeki ikiz kardeşi olan M/T KALAMIS-E bunker barcının Kocatepe Tersanesi’ndeki inşa işlemleri devam ediyor. M/T KALAMIS-E bunker barcının bu yılın temmuz ayında denize indirilmesi planlanıyor.
2 Haziran 2014
Krone Grubu Zorlu Koşullara Rağmen Büyümesini SürdürdüKrone Grubu, küresel belirsizlikler ve ticaret engellerine rağmen mali yılda istikrarlı performansını koruyarak yatırımlarını sürdürdü.03 Şubat 2026 Salı 15:35Ticari Araçlar
Ford Trucks Mars Logistics’e 158 F-MAX Teslim EttiLojistik sektörünün öncü firmalarından Mars Logistics, filosunu genişletme hedefleri doğrultusunda tercihini Ford Trucks’tan yana kullandı.03 Şubat 2026 Salı 10:53Ticari Araçlar
Hava Kargoda Küresel Talep 2025’te %3,4 Büyüme GösterdiTHY dahil yaklaşık 360 havayolu şirketini çatısı altında toplayan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2025 yılının tamamı ve Aralık 2025 dönemi için küresel hava kargo pazarına ilişkin verileri yayımladı. Buna göre:02 Şubat 2026 Pazartesi 15:40Havayolu
Strong 2025 Passenger Demand Masks Ongoing Capacity ConstraintsThe International Air Transport Association (IATA) released 2025 full-year and December 2025 passenger market performance showing record high demand.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:31World News
Global Air Cargo Demand Achieved Record Volume in 2025The International Air Transport Association (IATA) released data for full year 2025 and December 2025 global air cargo market performance showing:02 Şubat 2026 Pazartesi 14:04World News
Tea & Talk 2025; AND Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan ÖztaşUluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı etkinlikleri kapsamında Aysberg Basın Yayın organizatörlüğünde gerçekleşen Tea & Talk 2025 söyleşilerinin konuğu Ağır Nakliyeciler Derneği (AND) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Öztaş oldu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:57Lojistik
Tea & Talk 2025; C.I.L.T. Türkiye Next Generation Başkanı Mert AkyıldızUluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı etkinlikleri kapsamında Aysberg Basın Yayın organizatörlüğünde gerçekleşen Tea & Talk 2025 söyleşilerinin konuğu C.I.L.T. Türkiye Next Generation Başkanı Mert Akyıldız oldu.30 Ocak 2026 Cuma 10:38Lojistik
Yılnak Mağdenli Nakliyat’ı Bünyesine KattıProje lojistiği ve Ağır taşıma ve kaldırma alanlarında faaliyet gösteren Yılnak, Mağdenli Nakliyat’ı satın alarak mühendislik temelli uçtan uca hizmet yapısını güçlendirdi.29 Ocak 2026 Perşembe 15:05Lojistik
Tırsan’dan Karekara Lojistik’e Uluslararası Taşımacılığa Yönelik TeslimatTırsan, Karekara Lojistik’in 15 adetlik Tenteli Perdeli Maxima Plus siparişinin ilk 3 aracını teslim etti; araçlar İtalya–Türkiye hattında görev yapacak.29 Ocak 2026 Perşembe 13:10Ticari Araçlar
Almark Logistics Rusya ve Belarus Hatlarında Denizyolu Taşımalarını GüçlendirdiAlmark Logistics, Rusya ve Belarus’a yönelik denizyolu taşımalarında önemli bir büyüme kaydetti. Şirket, kırk beşlik konteyner kullanımının yaygınlaşmasıyla operasyonel verimliliğini artırırken, müşterilerine maliyet ve rekabet avantajı sundu.28 Ocak 2026 Çarşamba 16:08Lojistik
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.