29 Aralık 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara4°C

Mercedes-Benz Wörth Tesisleri’nde Çekici Geliştirme Ve Test Merkezi Açıldı

MERCEDES-BENZ, Wörth Tesisleri’nde toplam 80 milyon Avro yatırımla çekici geliştirme ve test merkezi açtı. Tesisin uluslararası basın lansmanı Almanya’da gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Wörth Tesisleri’nde Çekici Geliştirme Ve Test Merkezi Açıldı

20 Ocak 2009 Salı 12:23

MERCEDES-BENZ, Wörth Tesisleri’nde toplam 80 milyon Avro yatırımla çekici geliştirme ve test merkezi açtı. Tesisin uluslararası basın lansmanı Kasım 2008’de Almanya’da gerçekleştirildi. Tesis inşa edilirken kapsamlı ekolojik önlemler uygulandı. 3 yılda tamamlanan proje ile Mercedes Benz çekicilerde yeni test metodolojisi uygulayacak.

İlk bölümü 2007 yılının ilkbahar aylarında hizmete giren merkezin ikinci fazı da tamamlanmış oldu. Daimler Trucks birimi Geliştirme ve Test Merkezi (EVZ), 2008 yazında açıldı. 30 ay süren inşaat işlemi için yapılan yatırımın 30 milyon Avro’su test alanları, binalar ve altyapı işlerini içeren ikinci aşama için harcandı.

Geliştirme ve Test Merkezi, üç birimden oluşuyor.  Öncelikle 14 tip karayolu zeminine sahip olan çeşitli engebeli yollar niteleyen bir iç alan yer alıyor. Mercedes-Benz çekicilerinin tüm dünyadaki müşterilerinin yüksek standartlarını karşılaması için bu yollar, ana yollar, şehir içi dağıtım güzergahları, kasisli ve çukurlu yol yüzeylerini, çölsü girintili çıkıntılı yolları, inşaat sahası ve benzeri yolların birer replikası. Dakikalar içinde test mühendisleri araçlarını Güney Kore caddelerinden Afrika’nın tozlu yollarına veya Avrupa otoyollarına yönlendirebiliyorlar.

İkinci alan, fonksiyon test bölgesi.  Bu, yüzde 49 veya 26 derecelik açılara sahip dış test alanlarını içeriyor. Bu alanlar, fren, destek sistemleri, genel sürüş dinamikleri, sürüş konforu, süspansiyon ayarlama gibi çeşitli araç sistemlerini test etmek için kullanılıyor.

Merkezin üçüncü bölümü, 6 bin 300 m2’lik atölye alanı ile bin 900 metrekarelik ofis kompleksinden oluşuyor. Yeni merkezde yaklaşık 300 kişi çalışıyor.

550 bin metrekare alanda kurulu Geliştirme ve Test Merkezi’nin çevreye etkilerini azaltmak için kapsamlı tedbirler alındı. 152 bin metrekare çayır ve çimenlik alan oluşturulurken, 17 bin adet bitki ve ağaç yetiştirildi. Yakında bulunan Rhine Nehri’nde yaşayan kuşlar için 61 bin metrekarelik alan sulara ayrıldı. Yaklaşık 3 bin metre uzunluğundaki test alanı için 6 bin metre küp beton plaka kullanıldı.

Güvenilirliğin Mercedes-Benz kamyonların kalite işareti olduğunu belirten Mercedes-Benz Trucks Ürün Geliştirme Bölümü Başkanı Dr. Jörg Zürn, “Bu kaliteyi garantilemek için merkez geliştirme ve test süreçlerimizi yeni bir seviyeye taşıyacak” dedi.


Mercedes’den Güvenebileceğiniz Kamyonlar

DÜNYA genelinde 40 binden fazla çalışana sahip olan Mercedes-Benz kamyon bölümü, ağır vasıta kullanıcıları için “Trucks You Can Trust - Güvenebileceğiniz Kamyonlar” sloganıyla öne çıkardığı çok yönlü hizmet anlayışını Almanya’da tanıttı.

Mercedes-Benz kamyonlarındaki ticari araç gelişiminin anlatıldığı uluslar arası basın konferansında araç yaratım süreci - kalite geçitleri, bilgisayar tabanlı sürüş simülasyonları ve test sürüşleri anlatılarak workshoplarla anlatılan konular uygulamalı olarak aktarıldı.

“Güvenebileceğiniz Kamyonlar” sözü bir slogandan daha fazlası. Mercedes-Benz kamyonlarının müşterilerine verdiği marka sözünün arkasındaki yükümlülükten daha az anlam taşımıyor. Daimler yetkilileri, müşterilerin Mercedez-Benz tarafından üretilen kamyonların kalitesine ve onları üreten Mercedes-Benz personeline güvenebileceğini vurgularken, Mercedes-Benz’in tasarımdan üretime satıştan servise her alanda bu sözünü tutmak için müşterilerine elinden gelenin en iyisini vermeye çalıştığını ifade ediyorlar.

Mercedes-Benz kamyonlarını geliştiren ekip, örneğin yeni elektronik teknolojileri, güvenlik yardım sistemleri, alternatif sürüş sistemleri, üretim açıları, yeni materyaller, tasarım gerekliliklerini birleştirerek bütün bakış açılarını kapsaması için çalışıyorlar. Bu süreç, yeni kanuni düzenleme ve çevresel standartlardan dolayı istenen ve uygun atılımları, makul fiyat saygısı ile müşteri beklentilerini, kısıtlamaları da içeriyor. Bütün bu açıların biraraya getirilmesi, değerlendirilmesi, planlanması, tasarlanması ve son olarak araç geliştirme ve bağlı departmanlarda çalışan takım tarafından gerçeğe dönüştürülmesi gerekiyor.

Onların amacı, Mercedes-Benz kamyonlarının günlük çalışma gerekliliklerine uyması için geliştirildiğini, test edildiğini ve üretildiğini garanti etmek. Bu yüzden gerçek koşullar altında faaliyet gösteriyorlar. Mercedes-Benz kamyon geliştirme departmanı, her geçen yıl bundan dolayı ürünlerini motorlar, şanzımanlar, araç parçaları, şasi ve kabinler üzerine sayısız bireysel benç testlerini içeren geniş test programlarına tabi tutuyor. Bu arada tamamlanmış araçlar İspanya’daki yakıcı sıcağa, bayırlara ve buz kaplı kamyonlar Finlandiya Rovaniemi’de kuzey kutup bölgesinin ötesinde teste ediliyor.

Her gelişme ya da ileri gelişme, yüzde 100 seri üretime girmek için hazır olduğuna dair kanıt sağlamak zorunda. Bunun son örneklerini daha iyi ekonomi ve düşük yakıt tüketimine katkıda bulunan otomatik şanzıman Mercedes PowerShift, oldukça düşük kirlilik ve emisyon garantisi veren BlueTec teknoloji ve hayat kurtarmaya yardım eden güvenlik yardım sistemleri olan Actros Safety Truck oluşturuyor.

Kalite, ürün yaratım sürecinde oluşturuluyor. Onbir “kalite geçitleri” bu yüzden bu amaca yapı örneği vermek için uygulanıyor. Bu geçişler son hedefe üretim olgunluğuna ulaşılana kadar gelişim süreci boyunca tanımlı evrelerde araç gelişimini kontrol etmek için gerekli.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA