Mercedes-Benz Türk 10 Ton Segmentine Atego 1018 İle Girdi
Mercedes-Benz Türk, logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Actros 1841 LSNRL, 1844 LS, 1851 LS, 1840 LS, Atego 2124 ve özel olarak müşteri talebi ile üretilen Sprinter Panelvan araçlarını sergiledi.

18 Aralık 2012 Salı 11:04
Atego 1018’i de Türkiye’de ilk kez logitrans’da görücüye çıkaran Mercedes-Benz Türk, Used1 ve TruckStore markalarını da tanıttı. TruckStore treyleri, fuarın dışında sergilenerek fuar ziyaretçilerini karşılarken, Mercedes-Benz Türk standında da bu markalar hakkında bilgiler verildi.
Fuar kapsamında Mercedes-Benz Türk AŞ. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz basın mensupları ile biraraya geldi.
Toplantıda öncelikle söz alan Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, lojistik ile ilgili bir fuarda ilk kez yer aldıklarını hatırlatarak, sektörün içeriğine bakıldığında hafif ticari araçlardan, uzun yol çekicilere kadar çok geniş bir alanı kapsayan bir sektörden söz etti. “Bu fuara katılırken şunu düşündük: Bu fuarda lojistik hizmeti veren firmalar, lojistik hizmeti alacak olan kullanıcılarla buluşuyor aslında. Dolayısıyla bu fuarda bizim klasik müşterilerimiz katılımcı olarak bulunuyor. Bu nedenle lojistik firmaları ile irtibat kurmak istiyoruz, onların çalışmalarına destek olmak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük kamyon üreticisiyiz, Türkiye’nin en büyük kamyon ihracatçısıyız, Türkiye’de kamyon satışlarında da lider firmayız. Dolayısıyla böyle bir ortamda lojistikçiler ile bir arada bulunmak, onlarla ilişki kurmak, onların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve ürünlerimizi tanıtmak için buradayız” diyen Özbayır, yeni ürünlerin de tanıtılacağını açıkladı.
Bugüne kadar olmadıkları 10 tonluk segmente Atego 1018 ile adım attıklarını belirten Özbayır, “Şehiriçi dağıtıma yönelik 10 tonluk Atego 1018’i fuarda ilk kez tanıtıyoruz. Atego 1018’i ilk seviyede 50 adet ithal ederek bayilere dağıttık. İlk tepkiler çok olumlu. Atego 1018 ile 10 tonluk segmentte de yerimizi aldık. Bu tür ürünlerin yer aldığı segmentte 700-800 civarında bir pazar seviyesi oluyor. Hafif tonajlarda son yıllara baktığımızda bir pazar daralması var. Nispi olarak toplam pazarın içine baktığımızda hafif kamyonun payı gittikçe azalıyor. Fiyat fayda oranı yüksek tonajlarda daha iyi netice veriyor. Önümüzdeki yıllarda da bu segmentin 700-1000 arasında devam edeceğini düşünüyoruz. Atego 1018’in pazarı büyüteceğine ve yeni bir trend yaratacağına inanıyoruz. 2013 yılında bu ürünün yer aldığı pazarın yarısını hedefliyoruz. Nakliye portföyümüze baktığımızda emsalsiz olduğumuzu görmek mümkün” açıklamasını yaptı.
Sülün: “Türkiye’nin yükünü biz taşıyoruz”
Konuşmasında, son 2-3 yıldır yüzde 8-10 civarında bir büyüme gösteren lojistik sektörünün Türkiye’nin büyümesinden daha fazla gelişim gösterdiğini belirten Mercedes-Benz Türk AŞ. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, imalat arttığı anda lojistiğin devreye girdiğini vurguladı. Gelecekten ümitli olduklarını kaydeden Sülün, “‘Kamyon, hafif ticari araç bizim işimiz, Türkiye’nin yükünü biz taşıyoruz’ diyoruz. Sektörün taşımacısı olarak da bu büyük işin gövde kısmını kamyon ürün gurubumuzla gerçekleştiriyoruz. Ondan sonra dağıtım denilen daha küçük ölçeğe indiğimiz zaman ise Mercedes-Benz Sprinter kısa koşucu gurubu araçlar başlıyor. Daha da küçük ölçeğe indiğimiz zaman Citan geliyor” diye konuştu. Sülün, pazar ile ilgili de değerlendirme yaptı.
İlk 10 ayda kamyon pazarı yüzde 18, hafif ticari araç pazarının yüzde 9 daraldığını açıklayan Sülün, “Bizim rekabet ettiğimiz pazar yüzde 15 düştü. Ancak buna rağmen biz hem kamyon hem de hafif ticaride geçen yılın üzerindeyiz. Bundan sonra pazar belirli derinlikte daha stabilize olacak gibi gözüküyor, bundan şikayet etmiyoruz. Çok büyük zıplama, çok dibe vurma daha fazla can acıtıyor. Türkiye kriz yönetimine alıştı artık. Hem yukarı çıkarken hem düşerken tecrübelendiğimiz için gayet başarılıyız. Alışık olmadığımız stabilize bir pazar operasyonu; buna da alışacağız. Bu stabil pazarda operasyon yapmak ayrı bir tecrübe; bütün sektör olarak onu da öğreneceğiz” dedi.
İkinci el işine girdikleri 2009 yılından beri iş hacimlerinin ve cirolarının katlanarak arttığının bilgisini veren Süer Sülün yeni hedefi de açıkladı: “Truckstore, Busstore, USED1 gayet iyi gidiyor. 100 milyon Avro ciro hedefini aştık. Yeni hedef 300 milyon Avro. Bir iki yıl içinde buna ulaşacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Citan ile hedeflerinin daha da büyüdüğünün altını çizen Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz de kargocularla bu işe başladıklarını ve bazı kargo firmaları ile yoğun görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Kargo sektöründe Citan türü araçların kullanımının yoğun olduğuna dikkati çeken Akdeniz, “Citan ile çok ses getireceğiz. Bugüne kadar pazarın 70-80 bin adetli seviyelerinde rekabet ediyorduk, şimdi 150 binlik pazarda rekabete girdik” dedi.
Yurtiçi Kargo ile Sprinter için bir işbirliği yaptıklarını söyleyen Akdeniz, mobil şube konsepti yarattıklarını kaydetti.
Atlas Lojistik Ödülleri Başvuruları Sona EriyorKurumsal Kategori Başvuruları 27 Ekim 2026 Tarihinde Sona Eriyor26 Ekim 2026 Pazartesi 17:02Lojistik
UND Başkanı Şerafettin Aras: "Sektörümüzün Vizyonunu ve Başarılarını Atlas Lojistik Ödülleri ile Görünür Kılalım”Lojistik sektörünün en prestijli organizasyonlarından Atlas Lojistik Ödülleri 2026 için geri sayım sürerken, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Şerafettin Aras, sektöre çağrıda bulundu.23 Ekim 2026 Cuma 15:35Lojistik
Hareket’in Güvenlik Başarısına Küresel ÖdülHareket, geliştirdiği H-CORE Güvenlik Performansı Ekosistemi ve bu ekosistemin alt projesi Q.U.R.U. AI Safety Assistant ile Heavy Lift Awards 2026’da “Güvenlik ve Eğitim” (Safety and Training) kategorisinde ödülün sahibi oldu.22 Ekim 2026 Perşembe 18:36Lojistik
Aksaray Kamyon Fabrikası 40 Yılda 415 Bin Kamyon ÜrettiMercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, 40 yıllık üretim geçmişinde 415 bini aşkın kamyon üretti, 135 binden fazla kamyonu 70’i aşkın ülkeye ihraç etti.22 Ekim 2026 Perşembe 18:04Ticari Araçlar
TIR Kuyrukları ve Vize Engeli Lojistik Sektörünü ZorluyorUND Başkanı Şerafettin Aras, Avrupa sınırlarında günler süren bekleyişlerin ve Schengen’in 90/180 gün kuralının taşımacılığı olumsuz etkilediğini belirterek kalıcı çözüm çağrısında bulundu.22 Ekim 2026 Perşembe 15:52Lojistik
Renault Trucks'ın Yedek Parça Dağıtım Altyapısı, Volvo Group'un Yeni Yatırımı ile Daha da GüçleniyorVolvo Group, Kocaeli Çayırova'da yaklaşık 2,8 milyon Avro yatırımla yeni Bölgesel Dağıtım Merkezi'ni hizmete açtı.21 Ekim 2026 Çarşamba 18:25Ticari Araçlar
Kankar’dan 9 Adetlik Tırsan YatırımıTırsan, Kankar Uluslararası Nakliyat’a 9 adet Yeni Nesil Tenteli Perdeli Multi-Ride teslim etti. Bu yatırımla birlikte Kankar Uluslararası Nakliyat’ın Avrupa operasyonlarındaki Tırsan sayısı 26’ya ulaştı.21 Ekim 2026 Çarşamba 17:11Ticari Araçlar
Oregon Yeni Teknoloji Üssü ile Hizmet Standartlarını Zirveye TaşıyorOregon Teknoloji, İstanbul Pendik’te 10 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği yeni teknoloji üssüyle operasyonel kapasitesini artırmayı ve uluslararası büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.21 Ekim 2026 Çarşamba 14:24Lojistik
Mercedes-Benz Türk İş Ortaklarıyla 2027 Hedeflerine OdaklandıMercedes-Benz Türk, 12-14 Ekim 2026 tarihleri arasında Kıbrıs’ta Kamyon Pazarlama & Satış ve TruckStore iş ortaklarıyla bir araya geldi.20 Ekim 2026 Salı 18:43Ticari Araçlar
Renault Trucks FEST 3’üncü Yılında Genişleyen Ürün Gamıyla 10 Şehri DolaşıyorBu yıl üçüncüsü düzenlenen Renault Trucks FEST, İstanbul, İzmit, İzmir, Antalya ve Konya duraklarını tamamlayarak Türkiye turuna devam ediyor.16 Ekim 2026 Cuma 16:10Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.