Mercedes-Benz Türk 10 Ton Segmentine Atego 1018 İle Girdi
Mercedes-Benz Türk, logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Actros 1841 LSNRL, 1844 LS, 1851 LS, 1840 LS, Atego 2124 ve özel olarak müşteri talebi ile üretilen Sprinter Panelvan araçlarını sergiledi.

18 Aralık 2012 Salı 11:04
Atego 1018’i de Türkiye’de ilk kez logitrans’da görücüye çıkaran Mercedes-Benz Türk, Used1 ve TruckStore markalarını da tanıttı. TruckStore treyleri, fuarın dışında sergilenerek fuar ziyaretçilerini karşılarken, Mercedes-Benz Türk standında da bu markalar hakkında bilgiler verildi.
Fuar kapsamında Mercedes-Benz Türk AŞ. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz basın mensupları ile biraraya geldi.
Toplantıda öncelikle söz alan Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, lojistik ile ilgili bir fuarda ilk kez yer aldıklarını hatırlatarak, sektörün içeriğine bakıldığında hafif ticari araçlardan, uzun yol çekicilere kadar çok geniş bir alanı kapsayan bir sektörden söz etti. “Bu fuara katılırken şunu düşündük: Bu fuarda lojistik hizmeti veren firmalar, lojistik hizmeti alacak olan kullanıcılarla buluşuyor aslında. Dolayısıyla bu fuarda bizim klasik müşterilerimiz katılımcı olarak bulunuyor. Bu nedenle lojistik firmaları ile irtibat kurmak istiyoruz, onların çalışmalarına destek olmak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük kamyon üreticisiyiz, Türkiye’nin en büyük kamyon ihracatçısıyız, Türkiye’de kamyon satışlarında da lider firmayız. Dolayısıyla böyle bir ortamda lojistikçiler ile bir arada bulunmak, onlarla ilişki kurmak, onların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve ürünlerimizi tanıtmak için buradayız” diyen Özbayır, yeni ürünlerin de tanıtılacağını açıkladı.
Bugüne kadar olmadıkları 10 tonluk segmente Atego 1018 ile adım attıklarını belirten Özbayır, “Şehiriçi dağıtıma yönelik 10 tonluk Atego 1018’i fuarda ilk kez tanıtıyoruz. Atego 1018’i ilk seviyede 50 adet ithal ederek bayilere dağıttık. İlk tepkiler çok olumlu. Atego 1018 ile 10 tonluk segmentte de yerimizi aldık. Bu tür ürünlerin yer aldığı segmentte 700-800 civarında bir pazar seviyesi oluyor. Hafif tonajlarda son yıllara baktığımızda bir pazar daralması var. Nispi olarak toplam pazarın içine baktığımızda hafif kamyonun payı gittikçe azalıyor. Fiyat fayda oranı yüksek tonajlarda daha iyi netice veriyor. Önümüzdeki yıllarda da bu segmentin 700-1000 arasında devam edeceğini düşünüyoruz. Atego 1018’in pazarı büyüteceğine ve yeni bir trend yaratacağına inanıyoruz. 2013 yılında bu ürünün yer aldığı pazarın yarısını hedefliyoruz. Nakliye portföyümüze baktığımızda emsalsiz olduğumuzu görmek mümkün” açıklamasını yaptı.
Sülün: “Türkiye’nin yükünü biz taşıyoruz”
Konuşmasında, son 2-3 yıldır yüzde 8-10 civarında bir büyüme gösteren lojistik sektörünün Türkiye’nin büyümesinden daha fazla gelişim gösterdiğini belirten Mercedes-Benz Türk AŞ. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, imalat arttığı anda lojistiğin devreye girdiğini vurguladı. Gelecekten ümitli olduklarını kaydeden Sülün, “‘Kamyon, hafif ticari araç bizim işimiz, Türkiye’nin yükünü biz taşıyoruz’ diyoruz. Sektörün taşımacısı olarak da bu büyük işin gövde kısmını kamyon ürün gurubumuzla gerçekleştiriyoruz. Ondan sonra dağıtım denilen daha küçük ölçeğe indiğimiz zaman ise Mercedes-Benz Sprinter kısa koşucu gurubu araçlar başlıyor. Daha da küçük ölçeğe indiğimiz zaman Citan geliyor” diye konuştu. Sülün, pazar ile ilgili de değerlendirme yaptı.
İlk 10 ayda kamyon pazarı yüzde 18, hafif ticari araç pazarının yüzde 9 daraldığını açıklayan Sülün, “Bizim rekabet ettiğimiz pazar yüzde 15 düştü. Ancak buna rağmen biz hem kamyon hem de hafif ticaride geçen yılın üzerindeyiz. Bundan sonra pazar belirli derinlikte daha stabilize olacak gibi gözüküyor, bundan şikayet etmiyoruz. Çok büyük zıplama, çok dibe vurma daha fazla can acıtıyor. Türkiye kriz yönetimine alıştı artık. Hem yukarı çıkarken hem düşerken tecrübelendiğimiz için gayet başarılıyız. Alışık olmadığımız stabilize bir pazar operasyonu; buna da alışacağız. Bu stabil pazarda operasyon yapmak ayrı bir tecrübe; bütün sektör olarak onu da öğreneceğiz” dedi.
İkinci el işine girdikleri 2009 yılından beri iş hacimlerinin ve cirolarının katlanarak arttığının bilgisini veren Süer Sülün yeni hedefi de açıkladı: “Truckstore, Busstore, USED1 gayet iyi gidiyor. 100 milyon Avro ciro hedefini aştık. Yeni hedef 300 milyon Avro. Bir iki yıl içinde buna ulaşacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Citan ile hedeflerinin daha da büyüdüğünün altını çizen Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz de kargocularla bu işe başladıklarını ve bazı kargo firmaları ile yoğun görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Kargo sektöründe Citan türü araçların kullanımının yoğun olduğuna dikkati çeken Akdeniz, “Citan ile çok ses getireceğiz. Bugüne kadar pazarın 70-80 bin adetli seviyelerinde rekabet ediyorduk, şimdi 150 binlik pazarda rekabete girdik” dedi.
Yurtiçi Kargo ile Sprinter için bir işbirliği yaptıklarını söyleyen Akdeniz, mobil şube konsepti yarattıklarını kaydetti.
Atlas Lojistik Ödülleri’nde Online Adaylık İçin Başvuru Süresi UzatıldıAtlas Lojistik Ödülleri yarışmasında, online adaylık için son başvuru süresinin sektör firmalarından gelen talep üzerine 14 Ekim 2026 Çarşamba günü 17.00’ye kadar uzatıldığı açıklandı.12 Ekim 2026 Pazartesi 13:25Lojistik
UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin: “Sektörümüzün Başarılarını Atlas Lojistik Ödülleri’nde Hep Birlikte Taçlandıralım”2026 Atlas Lojistik Ödülleri’nde, 12 Ekim 2026’da sona erecek “Online Yarışma Kategorisi” adaylık süreci için açıklamalar yapan UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin, “Tüm sektörümüzü aday olmaya ve başarılı buldukları adayları desteklemeye davet ediyoruz” dedi.09 Ekim 2026 Cuma 12:14Lojistik
Prometeon’dan Devnak Filosuna Uçtan Uca Lastik ve Filo YönetimiPrometeon Türkiye, Devnak Nakliyat Grubu’nun 400 araçlık filosunda toplam 2.800 lastiği bulunan operasyonuna 360 derece lastik yönetimi sunacak.08 Ekim 2026 Perşembe 17:07Yan Sanayi
Iveco Türkiye’nin Yeni Ülke Müdürü Mehmet Karal OlduOtomotiv sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip Mehmet Karal, 28 Eylül 2026 itibarıyla Iveco Türkiye Ülke Müdürü olarak göreve başladı. Karal, markanın Türkiye’deki ticari operasyonları ve büyüme stratejisinden sorumlu olacak.07 Ekim 2026 Çarşamba 21:04Ticari Araçlar
Hyundai STARIA Cargo’da Hızlı Şarj ve Verimlilik Sunmayı HedefliyorHyundai STARIA Cargo, 450 kilometreye varan elektrikli menzili ve 800 voltluk mimarisiyle yüzde 10’dan yüzde 80’e 20 dakikada şarj imkânı sunuyor.07 Ekim 2026 Çarşamba 20:46Ticari Araçlar
logitrans: Lojistik Sektörünün Radarındaki Küresel Buluşma19. logitrans,15 ’den fazla ülkeden sektör profesyoneli, uluslararası markalar ve lojistik sektörünün tüm taşıma modlarını tek platformda buluşturmaya hazırlanıyor.07 Ekim 2026 Çarşamba 11:13Lojistik
Olmuştur: “Emniyet Tüm Faaliyetlerimizin Merkezinde”THY Genel Müdürü Ahmet Olmuştur, havacılıkta teknoloji yatırımlarının insan deneyimi ve sağduyusuyla değer kazandığını belirterek güçlü emniyet kültüründe ortak sorumluluğa dikkat çekti.06 Ekim 2026 Salı 20:50Havayolu
IATA Havacılıkta Emniyet ve Güvenlik Konusunu İstanbul’da Konuşuyor. “İstanbul Dünyanın Önde Gelen Küresel Havacılık Merkezi”#IATA #THY #havayolu06 Ekim 2026 Salı 20:42Havayolu
Tırsan’dan Verimlilik ve Güvenlik Odaklı Treyler TeknolojileriTırsan, IAA Transportation 2026’da sergilediği 15 araçla verimlilik, yük güvenliği, dayanıklılık ve elektrifikasyon alanlarındaki çözümlerini sektör temsilcileriyle buluşturdu.06 Ekim 2026 Salı 18:36Ticari Araçlar
Railport’tan Türkiye–NRW Lojistik Bağlantılarına DestekRailport’un desteklediği Türkiye–Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) İş Forumu’nda, ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesinde intermodal bağlantıların ve ulaşım koridorlarının rolü ele alındı.02 Ekim 2026 Cuma 19:20Lojistik
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.