23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

Mars Logistics, Demiryolu Ağını Genişletiyor

Intermodal lojistik çözümlerinde başarılı çizgisini devam ettiren Mars Logistics, demiryolu lojistiğinde de adından söz ettiriyor.

Mars Logistics, Demiryolu Ağını Genişletiyor

05 Ekim 2015 Pazartesi 10:35

Önümüzdeki dönemde yeni demiryolu bağlantılı hatlarını faaliyete sokacaklarını belirten Mars Logistics Demiryolu Operasyon Müdürü Erdin Erengül şunları söyledi; “Mars olarak demiryolu içerikli Intermodal çözümler üreten bir yapımız var. Tüm iş modellerimizi buna göre planlamaktayız. Trieste – Lüksemburg hattımıza ilaveten Çerkezköy – Lüksemburg hattımızı da devreye aldık. Önümüzdeki günlerde bir yeni hattı daha devreye almak için çalışmalarımız devam etmektedir. Filo yatırımlarımızı da buna göre planlamaktayız.”

Yük Taşımacılığındaki Yatırımların Tamamlanması Gerekiyor

Dış ticaret konusunda rekabetçi bir konuma ulaşan Türk sanayisinin lojistik açıdan istenilen noktada olmadığını ifade eden Erdin Erengül, lojistik yeterlilikte dünyada 38. sırada yer alan Türkiye’deki limanların, otoyolların ve gümrüklerin kapasitesinin mevcut ihtiyacı karşılayamadığını gördüklerini anlarak şöyle devam etti; “Demiryollarında da benzer sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle alt yapı iyileştirmeleri için yapılması gereken yatırımlar olduğunu düşünüyoruz. 2023 hedeflerindeki dış ticaret hacmini yakalayabilmemiz için mevcut hızlı trenlerle yolcu Mars Logistics Demiryolu Operasyon Müdürü Erdin Erengültaşımacılığı için yapılan yatırımların tamamlanması ve ek olarak yük tarafına da planlanan yatırımların ivedilikle tamamlanması gerektiğine inanıyoruz.

Bilindiği gibi biz uluslararası taşımalar yapan bir lojistik şirketiyiz. Dolayısıyla yaptığımız tüm demiryolu faaliyetleri de uluslararası taşımaları içermektedir. Demiryolu iyileştirme çalışmaları kapsamında 2012 yılında başlayan Çerkezköy – Halkalı hattının henüz tamamlanamamış olması maalesef sektör için sıkıntı yaratmaktadır. İkame olarak şu an çalışmakta olduğumuz Çerkezköy terminali kapasitesinin çok üstünde işlem yapmak durumunda kalmıştır. Halkalı’nın tekrar açılması sıkıntılarımızı biraz olsun azaltacaktır.”  
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA