22 Aralık 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara6°C

Lojistik Süreçlerde Dönüşüm Hızlanıyor, Çin Batıya Yaklaşıyor

-- Dijital dönüşüm en az 7 yıl öne geldi.

-- Çinli teknoloji şirketleri gözünü Türkiye’ye dikti.

-- logitrans, lojistik süreçlerde hızlanan dönüşümün sergi alanı durumunda.

Lojistik Süreçlerde Dönüşüm Hızlanıyor, Çin Batıya Yaklaşıyor

01 Eylül 2021 Çarşamba 17:11

-- İthalata da öncelik veren Çin, Türkiye’ye lojistik yatırım alanı olarak bakıyor.

-- Tedarik zincirinde kalıcı halka olmak için haydi logitrans’a.

Çinli firmalar fuarlar yoluyla dünyaya açılıyor. Uluslararası Transport Lojistik Fuarı logitrans’da yerini ayırtan Çinli LYNN Container şirketi bunun son örneği. “Bu katılımların arkası çorap söküğü gibi gelecek. Olağan bir şekilde gelişen dijitalleşme, salgın etkisiyle en az 7 yıl öne geldi. Üretimini çeşitlendiren ve bilgi teknolojileri alanında şaşırtıcı ilerlemeler gösteren Çin, bu gelişmeden en çok yararlanan ülkelerden biri olacak gibi görünüyor” diyen Eko Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar; “Çin ile birlikte Güney Kore, Japonya, Singapur, Tayvan gibi Uzakdoğu ülkelerinin dijital dönüşümdeki başarısı, korona salgını ile mücadelede de etkisini gösterdi. Başta cep telefonu olmak üzere Çinli teknolojik ürün üreticisi şirketlerin Türkiye’ye ilgisi artıyor” şeklinde konuştu.  

Çinli şirketlerin sadece üretim değil üretimin sürdürülebilirliği ve tedarik zincirinde kalıcı bir halka olabilmenin gereğini yerine getirmek üzere lojistik yatırımları da yaptığını savunan Altınay Bekar; “Çin ihracata dayalı büyüme modelinden ithalata da öncelik veren bir politikaya geçiyor. Türkiye’nin avantajları nedeniyle, Türkiye’de yatırım yapan Çinli üreticilerin sayısı da artmaya devam ediyor” diyerek şunları söyledi:

Eko Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar

“Uzak Doğunun üretim üssü ülkeleri, dijitalleşmeyi büyük bir avantaja dönüştürdü. Ancak müşterilerinin, kendi tedarik zincirlerini güvenceye almak istemeleri, bu ülkeler adına bir dezavantaja dönüştü. Özellikle hızlı erişim gerektiren sağlık, gıda, tekstil gibi alanlarda, ayrıca Avrupa’nın otomotiv başta olmak üzere fabrikalarının çalışması için gerekli bazı ara malların üretiminde hazırlıklı olan Türkiye avantajlı duruma geldi. 

Türkiye’nin konumu ve lojistik alt yapısı nedeniyle, başta Avrupa olmak üzere çevresindeki çok büyük bir pazara erişim olanaklarını gören Çinli firmaların Türkiye’ye olan ilgisi de artmaya başladı. Bunun lojistik açısından da büyük etkileri olacaktır. Fuarımıza yönelik Çinli firma ilgisi de bunun somut bir göstergesidir.”

Lojistik Süreçlerde Dönüşüm Hızlanıyor, Çin Batıya Yaklaşıyor

Bu yıl 10-12 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 14. Kez düzenlenecek olan logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın lojistik süreçlerde hızlanan dönüşümün sergi alanı durumunda olduğunu belirten Altınay Bekar; “Salgınla gelen yaratıcı yıkım iş yapma biçimlerinde köklü değişiklikler yapıyor, bu değişimi yakalayamayan, tedarik zincirinde kalıcı halka olma şansını yitiriyor. Bu süreçlerin elle tutulur gözle görülür olduğu ortam logitrans sayesinde sunuluyor. Bu fırsatı kaçırmayın, haydi logitrans’a” dedi. 

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

“Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı”, EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 10-12 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. Salonlarda 14. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA