28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

Lastik Hamurunda Kadın Eli

PETLAS, eşitlikçi istihdam politikaları doğrultusunda Ar-Ge, Üretim, İhracat ve Satış Teşkilatı gibi, sektörde genelde erkeklerin ağırlıklı olduğu fonksiyonlarda kadın yönetici, mühendis ve profesyonellere yer veriyor.

Lastik Hamurunda Kadın Eli

08 Mart 2019 Cuma 12:02

PETLAS, sektöründe sağladığı kadın istihdamıyla da pozitif ayrışıyor. Yurtdışından bilgi transferi olmadan kendi teknolojisini üreten, yerli Ar-Ge lideri PETLAS, dünyanın tek çatı altında üretim yapan en büyük lastik üretim tesislerinden biri olarak dikkat çekiyor. PETLAS bünyesinde, lastik Ar-Ge’si ve tasarımından üretime, satıştan ihracata tüm alanlarda, kadın emeği ön plana çıkıyor.

Yurt çapında binden fazla noktada satışa sunulan PETLAS satış organizasyonunda Bölgeler Satış Müdürü olarak görev yapan Hatice Güneş, 21 yıldır lastik sektörünün içinde. Sektörde tüm Türkiye’de kendisinden daha deneyimli üst düzey bir başka kadın yönetici olmamasıyla dikkatleri üzerinde toplayan Hatice Güneş, PETLAS’ın tüm Türkiye’den sorumlu Bölgeler Satış Müdürü pozisyonunda görev yapıyor.

Türkiye’nin ilk Traktör Radyal lastiği, ilk Run-Flat lastiği, İlk Tam Çelik İş Makinası lastiği, Askeri Jet ve Araç lastikleri, Tam Çelik Otobüs/Kamyon lastikleri gibi ilklerle ülkemizin dışa bağımlılığını kıran PETLAS, 80 farklı desen ve 2 bin 500 farklı ebatta üstün nitelikli lastikleri, yerli sermaye, yerli teknoloji, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli iş gücü ile üretiyor. PETLAS’ın rakip markaların çok üzerinde tasarım, laboratuvar ve analiz kabiliyetleri, iç ve dış mekan test imkanları ile dikkat çeken Ar-Ge laboratuvarını bir kadın, Duygu Hadımlıoğlu yönetiyor.

 

Ar-Ge’nin yanı sıra, üretim geliştirme, tasarım ve hammadde ekiplerinde de kadın mühendis ve profesyoneller görev yapıyor. Bu çalışanlar arasında Ar-Ge Laboratuvar Mühendisi Sabiha İrem Çaylak, Hammadde Geliştirme Mühendisi Bahar Uluçay, Binek ve Hafif Ticari Araçlar Üretim Mühendisi Dilara Sarıer de yer alıyor.

Tasarım ve Ar-Ge’nin ürüne dönüştüğü yer olan Tam Çelik Otobüs Kamyon Lastiği Ürün Konstrüksiyon Geliştirme Şefliğinde ise, bir başka mühendis Meliha OK dev kamyon ve iş makinesi lastiklerinin üretim hattında görev alıyor. Yeni ürün geliştirme, iyileştirme, saha performans takibi ve teknik dokümantasyon görevlerini yürüten Meliha Ok, Kamyon-Otobüs lastikleri üzerine Geliştirme Mühendisi olarak çalışan, Türkiye’de tek, Dünya’da birkaç kadından biri olarak dikkat çekiyor.

Kadınlar Ar-Ge ve mühendislik gibi bölümlerin yanı sıra lastiğin üretim süreçlerinde de elini taşın altına koyuyor. Lastiğin son şeklini almadan önceki bileşen hazırlama ve lastik üretim bölümlerinde de yüksek performans gösteriyorlar. Üretimin şekillendiği proseslerde gösterdikleri özgüven ve çalışma başarıları ile takdirleri üzerlerinde topluyorlar.

Lastik Hamurunda Kadın Eli

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA