Hava Kargo Talebi Artıyor, İstanbul’un Önemi Güçleniyor Yeni Müşteriler, İş Ortakları ve Bölgesel Pazarlar logitrans 2026’da
Küresel hava kargo pazarı büyümeye devam ederken, Türkiye de hava kargo taşımacılığında yükselen pazarlar arasında öne çıkıyor.

15 Eylül 2026 Salı 13:55
IATA’nın Temmuz 2026 verilerine göre küresel hava kargo talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 arttı. Türkiye’de ise son 10 yılda hava kargoyla gerçekleştirilen ihracat yüzde 150 büyüdü. Değişen ticaret rotaları ve yeniden şekillenen tedarik zincirleri hava kargonun stratejik önemini artırırken, Türkiye’nin stratejik konumu ve İstanbul’un güçlü uluslararası bağlantıları sektöre yeni fırsatlar sunuyor. Hava kargo sektörünün uluslararası oyuncuları, 11–13 Kasım 2026 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek logitrans 2026’da bir araya gelecek.
Küresel hava kargo pazarı büyümeyi sürdürüyor
Küresel ticarette hız, esneklik ve güvenilirlik giderek daha fazla önem kazanırken hava kargo taşımacılığı da büyümesini sürdürüyor. Temmuz ayında uluslararası hava kargo talebi yüzde 4,7 artarken, hava kargo kapasitesi yüzde 1,7 yükseldi.
E-ticaretin büyümesi, değişen ticaret rotaları ve yeniden şekillenen tedarik zincirleri hava kargo şirketleri için yeni pazar fırsatları yaratıyor. Hız ve esnekliğin yanı sıra görünürlük, dijitalleşme, uçtan uca izlenebilirlik ve farklı taşıma modlarıyla entegrasyon sektörün öne çıkan gündemleri arasında yer alıyor.
Türkiye hava kargoda yükselen bir pazar olarak öne çıkıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, son 10 yılda Türkiye’nin toplam ihracatı yüzde 78 artarken, hava kargoyla gerçekleştirilen ihracat yüzde 150 büyüdü.
Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Orta Doğu arasındaki coğrafi konumu, gelişen lojistik altyapısı ve İstanbul’un geniş uluslararası uçuş ağı, ülkeyi hava kargo şirketleri açısından önemli bir pazar ve bölgesel bağlantı noktası haline getiriyor. Türkiye bugün 133 ülkede 356 noktaya ulaşan hava bağlantılarıyla küresel ticaret açısından güçlü bir erişim ağı sunuyor.
“Hava kargo için yeni iş fırsatları yaratıyoruz”
EKO MMI Fuarcılık İcra Direktörü Seren Altun:
“Hava kargo artık yalnızca hızlı taşımacılık gerektiren gönderiler için değil, küresel tedarik zincirlerinin sürekliliği ve yeni pazarlara erişim açısından da stratejik bir konuma sahip. Türkiye’nin coğrafi konumu ve İstanbul’un uluslararası bağlantıları, hava kargo şirketleri için önemli fırsatlar yaratıyor. logitrans olarak bu potansiyeli yeni iş bağlantılarına dönüştürmek ve uluslararası hava kargo firmalarını Türkiye ve bölgedeki sektör profesyonelleriyle buluşturmak istiyoruz.”

Yeni müşteriler, iş ortakları ve bölgesel bağlantılar
Hava kargo sektöründeki büyüme, taşıyıcıların yanı sıra freight forwarder’lar, havalimanları, kargo terminal işletmecileri, lojistik hizmet sağlayıcıları, teknoloji şirketleri ve özel kargo alanında uzmanlaşan firmalar için yeni ticari fırsatlar yaratıyor.
Messe München’in transport logistic fuar ailesinin Avrasya organizasyonu olan 19. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, lojistik ve taşımacılık sektörünün tüm aktörlerini aynı platformda buluşturuyor. Fuar, hava kargo şirketlerine Türkiye pazarındaki potansiyel müşterilere ve iş ortaklarına ulaşma, lojistik ve taşımacılık sektörünün farklı alanlarındaki profesyonellerle doğrudan görüşme ve yeni bölgesel bağlantılar geliştirme fırsatı sunuyor. logitrans 2026’da, Avrupa’dan Orta Asya ve Körfez’e uzanan geniş bir coğrafyadan sektör temsilcileri yeniden İstanbul’da buluşacak.
Özel kargo ve teknoloji alanlarında yeni fırsatlar
Yapay zekâ ekipmanları ve yüksek değerli teknoloji ürünlerinden ilaç ve sağlık ürünlerine, bozulabilir ürünlerden zaman açısından kritik gönderilere kadar farklı segmentlerde hava kargonun sunduğu hız, güvenlik ve izlenebilirlik öne çıkıyor. Bu alanlardaki büyüme, özel kargo çözümleri, teknoloji ve lojistik hizmetleri sunan şirketler için de yeni iş fırsatları yaratıyor.
“Yeni pazarlar ve iş ortaklarına ulaşın”
Seren Altun, logitrans’ın hava kargo şirketleri açısından sunduğu ticari fırsatlara ilişkin değerlendirmesinde ise şunları söyledi:
“Uluslararası hava kargo firmaları için Türkiye pazarı kadar çevre ülkelerle kurulabilecek yeni bağlantılar da önemli bir potansiyel taşıyor. logitrans’ın uluslararası katılımcı yapısı ve B2B görüşmeleri, firmaların potansiyel müşteriler ve iş ortaklarıyla doğrudan temas kurmasına, bölgesel pazarlardaki fırsatları değerlendirmesine ve yeni iş birlikleri geliştirmesine olanak sağlıyor. Hava kargo sektöründeki şirketleri Türkiye ve çevre pazarlardaki ticari fırsatları keşfetmeye, yeni bağlantılar kurmaya ve işlerini büyütmeye davet ediyoruz.”
EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen logitrans, hava kargo şirketlerini taşıyıcılardan freight forwarder’lara, havalimanlarından kargo terminal işletmecilerine, teknoloji şirketlerinden özel kargo hizmet sağlayıcılarına kadar sektörün farklı aktörleriyle buluşturuyor. B2B görüşmeleri ve networking fırsatlarıyla yeni ticari bağlantıların önünü açan logitrans, her yıl olduğu gibi 11–13 Kasım 2026 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde hava kargo sektörü için bölgenin tek adresi olacak
UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin: “Sektörümüzün Başarılarını Atlas Lojistik Ödülleri’nde Hep Birlikte Taçlandıralım”2026 Atlas Lojistik Ödülleri’nde, 12 Ekim 2026’da sona erecek “Online Yarışma Kategorisi” adaylık süreci için açıklamalar yapan UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin, “Tüm sektörümüzü aday olmaya ve başarılı buldukları adayları desteklemeye davet ediyoruz” dedi.09 Ekim 2026 Cuma 12:14Lojistik
Prometeon’dan Devnak Filosuna Uçtan Uca Lastik ve Filo YönetimiPrometeon Türkiye, Devnak Nakliyat Grubu’nun 400 araçlık filosunda toplam 2.800 lastiği bulunan operasyonuna 360 derece lastik yönetimi sunacak.08 Ekim 2026 Perşembe 17:07Yan Sanayi
Iveco Türkiye’nin Yeni Ülke Müdürü Mehmet Karal OlduOtomotiv sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip Mehmet Karal, 28 Eylül 2026 itibarıyla Iveco Türkiye Ülke Müdürü olarak göreve başladı. Karal, markanın Türkiye’deki ticari operasyonları ve büyüme stratejisinden sorumlu olacak.07 Ekim 2026 Çarşamba 21:04Ticari Araçlar
Hyundai STARIA Cargo’da Hızlı Şarj ve Verimlilik Sunmayı HedefliyorHyundai STARIA Cargo, 450 kilometreye varan elektrikli menzili ve 800 voltluk mimarisiyle yüzde 10’dan yüzde 80’e 20 dakikada şarj imkânı sunuyor.07 Ekim 2026 Çarşamba 20:46Ticari Araçlar
logitrans: Lojistik Sektörünün Radarındaki Küresel Buluşma19. logitrans,15 ’den fazla ülkeden sektör profesyoneli, uluslararası markalar ve lojistik sektörünün tüm taşıma modlarını tek platformda buluşturmaya hazırlanıyor.07 Ekim 2026 Çarşamba 11:13Lojistik
Olmuştur: “Emniyet Tüm Faaliyetlerimizin Merkezinde”THY Genel Müdürü Ahmet Olmuştur, havacılıkta teknoloji yatırımlarının insan deneyimi ve sağduyusuyla değer kazandığını belirterek güçlü emniyet kültüründe ortak sorumluluğa dikkat çekti.06 Ekim 2026 Salı 20:50Havayolu
IATA Havacılıkta Emniyet ve Güvenlik Konusunu İstanbul’da Konuşuyor. “İstanbul Dünyanın Önde Gelen Küresel Havacılık Merkezi”#IATA #THY #havayolu06 Ekim 2026 Salı 20:42Havayolu
Tırsan’dan Verimlilik ve Güvenlik Odaklı Treyler TeknolojileriTırsan, IAA Transportation 2026’da sergilediği 15 araçla verimlilik, yük güvenliği, dayanıklılık ve elektrifikasyon alanlarındaki çözümlerini sektör temsilcileriyle buluşturdu.06 Ekim 2026 Salı 18:36Ticari Araçlar
Railport’tan Türkiye–NRW Lojistik Bağlantılarına DestekRailport’un desteklediği Türkiye–Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) İş Forumu’nda, ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesinde intermodal bağlantıların ve ulaşım koridorlarının rolü ele alındı.02 Ekim 2026 Cuma 19:20Lojistik
InnoTrans 2026 Highlights the Future of Rail MobilityInnoTrans 2026 marked its 30th anniversary with record participation, bringing together 175,591 trade visitors and 3,190 exhibitors in Berlin.02 Ekim 2026 Cuma 19:06World News
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber




















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.