Goodyear’dan Yeni Kış Lastiği ‘Ultragrip 9’
Goodyear, yeni nesil kış lastiği UltraGrip 9’u, 50’nin üzerinde kritere göre değerlendirip, 600’den fazla teste tabi tuttuktan sonra tüketicileriyle buluşturuyor.

31 Ekim 2014 Cuma 15:45
Goodyear, yeni nesil kış lastiği UltraGrip 9’u, 50’nin üzerinde kritere göre değerlendirip, 600’den fazla teste tabi tuttuktan sonra tüketicileriyle buluşturuyor.
Goodyear, UltraGrip ürün gamının 9’uncu nesil kış lastiği UltraGrip 9’u araştırma ve geliştirme merkezlerinden biri olan Lüksemburg İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Goodyear’ın yeni kış lastiği UltraGrip 9, Türkiye pazarında da tüketicilere sunuldu.
Ar-Ge ekibi tarafından tanıtılan UltraGrip 9, 33 farklı ebadı, 14-16 inç’lik çeşitleri ile küçük ve orta büyüklükteki araçları hedefliyor. UltraGrip 9, Goodyear’ın son üç yılda 7 milyondan fazla araçta kullanılarak tüketicinin büyük beğenisini kazanan UltraGrip 8’in yerini almaya hazırlanıyor.
Goodyear’ın UltraGrip kış ürün ailesinin yeni üyesi UltraGrip 9 (UG9)’un sorunsuz bir kış geçirmek isteyen tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirildiğini ifade eden Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan, “Goodyear olarak, kış lastiği segmentinde 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan UltraGrip ürün ailesi ile tüketicilerimize ulaşıyoruz. Bu yıl, 9’uncu nesil olarak adlandırılan UltraGrip 9 kış lastiğimizi tüketicilerimize sunduk. Goodyear mühendislerinin uzun yıllar üzerinde çalışarak ortaya çıkardığı ve zorlu testlerden geçen UltraGrip 9, yalnızca kış mevsiminin getirdiği zorlu koşullar için değil, aynı zamanda çamurlu ve aşırı ıslak zeminler de düşünülerek üretildi” dedi.
UltraGrip 9, geliştirilmiş yeni sırt deseni ile sürüş, viraj alma, frenleme ve hızlanmada daha etkin performans sunuyor. 3D BIS (3 Boyutlu Kilitleme) Teknolojisi sayesinde soğuk ve yağmurlu günlerde ıslak zeminde daha iyi frenleme sağlıyor. UltraGrip 9’un bileşeni önceki serilere göre geliştirilmiş olup, lastiğin hamuruna özel reçine ve bitkisel yağ içeren akışkan karışım eklenerek lastiğin kış koşullarında yola tutunma kabiliyeti artırıldı.
Yeni UltraGrip 9 karda yüzde 4 daha kısa fren mesafesi sunuyor
UltraGrip 9, gerek soğuk ve kuru, gerekse ıslak ve çamurlu, her çeşit zorlu yol koşullarında üstün performans sağlıyor. Karlı zeminde, yüksek sayıda tutucu kanal ve kılcal damar sayesinde daha iyi yol tutuş sunarken, değişken blok geometrisi, daha iyi çekiş gücüne olanak veriyor.
TÜV SÜD Automotive tarafından Ocak 2014’te yapılan ve UltraGrip 9’un önde gelen üç rakip lastiğin ortalama performanslarının karşılaştırıldığı teste göre, Goodyear’ın yeni kış lastiği UG9, karda yüzde 4 daha kısa fren mesafesi ve yüzde 4 daha iyi yol tutuşu sağlıyor.
Ayrıca yoğun kılcal damarlar içeren kare şeklinde genişletilmiş lastik izi, buzlu zemin performansını, hidrodinamik kanallar, suda kızaklama direncini artırıyor. TÜV SÜD Automotive tarafından düzenlenen test sonuçlarına göre UG9; ıslak zeminde yüzde 8 daha fazla kızaklama direnci göstererek, değişken kış koşullarında optimum performans sergiliyor.
UltraGrip 9’un derin diş aralığı sayesinde farklı kış koşullarına karşı sağladığı yüksek performansı lastik eskiyorken dahi devam ettiğini ifade eden Ersin Özkan, “Tüketicilerin UG9’daki aşınmayı takip edebilmeleri için, lastik sırtının en üst noktasına kar tanesi şeklinde bir imge bulunuyor. Sırt derinliği 4 milimetreye düştüğünde kar tanesi de aşınacak ve sürücüleri, lastiğin artık kış koşullarında kullanılmasının tavsiye edilmediği ve değiştirilmesi gerektiği konusunda uyaracak” diye konuştu.
UltraGrip 9 kış lastiği 600’den fazla testten geçti
Goodyear, aracın yolla temas eden tek noktası ve güvenlik için çok önemli bir parçası olan lastik üretiminde mükemmel sonuç için ürünlerini uzun süren testlere tabi tutuyor. Goodyear’ın yeni lastik serileri üretilirken, standart yasal zorunluluklara ek olarak, 50’nin üzerinde şirket standartlarını da karşılaması bir diğer önemli noktayı oluşturuyor.
Geliştirilmesi üç yıla yakın zaman alan Goodyear UltraGrip 9 kış lastiği bu süreçte, 30 üretim tekrarı yapıldı, yaklaşık 3000 prototipi üretildi, 14 tasarım kombinasyonu test edildi ve 9 uluslararası rakip marka ile karşılaştırılmaları yapıldı. Bunlara ek olarak; Finlandiya, Fransa, İsviçre ve Yeni Zelanda’daki pistlerde 7 test seansı gerçekleştirildi. Sonuç olarak; Goodyear’ın Lüksemburg’daki İnovasyon Merkezi’ndeki testler de dahil olmak üzere UltraGrip 9 kış lastiği, 600’den fazla teste tabi tutuldu.
31 Ekim 2014
Turkish Cargo Acente Ödül Töreni’nde İş Ortaklarıyla Bir Araya GeldiTürk Hava Yolları’nın küresel hava kargo markası Turkish Cargo, bu yıl 15.’sini düzenlediği Acente Ödül Töreni ile hava kargo sektöründeki iş ortaklarını ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren acenteleri bir araya getirdi.07 Mayıs 2026 Perşembe 10:34Havayolu
Hareketin Tozu ve RO-RO DevriâlemiKitabın adı, “Olaylar tozdur” diyen Fernand Braudel’den alınarak konuldu. İçerik ise tarafımca kaleme alınmış, yaklaşık 30 yıl öncesine giden günlük Dünya Gazetesi yazılarımdan derlendi.07 Mayıs 2026 Perşembe 09:33Bakış
Tırsan’ın Pendle Low-Loader’ına Türkiye ve Avrupa’dan Tam NotTırsan, ödüllü Ar-Ge Merkezlerinde geliştirdiği bağımsız pendle süspansiyon ve progresif hidrolik dümenleme sistemli pendle low-loaderı K.SLL P’yi Türkiye ve Avrupa Ağır Nakliyecisi ile buluştuğu etkinliklerle tanıttı.05 Mayıs 2026 Salı 16:56Ticari Araçlar
Koch Lojistik Filosunu Renault Trucks ile GenişletiyorKoch Lojistik, 2024 yılında filosuna kattığı Renault Trucks T çekicilerden memnuniyetleri doğrultusunda filosunu genişletmeye devam ediyor.05 Mayıs 2026 Salı 15:01Ticari Araçlar
Turkish Cargo, Yenilenen Kurumsal Web Sitesiyle Hava Kargo Süreçlerini KolaylaştırıyorKüresel hava kargo markası Turkish Cargo, dijital dönüşüm vizyonu kapsamında kurumsal web sitesini yeniledi.05 Mayıs 2026 Salı 14:31Havayolu
Eyüp Lojistik Artan İhracat Yükünü TaşıyorKörfez ülkelerine ihracat Nisan ayında yüzde 15 artarken, Eyüp Lojistik Gaziantep’teki operasyonel gücüyle bu büyümeye destek veriyor.05 Mayıs 2026 Salı 13:41Lojistik
Hava kargoda Ortadoğu Etkisi Sert Oldu, Mart’ta Toplam Talep %4.8 Düşerken, Ortadoğu Bölgesinde Düşüş % 54.3 OlduOrta Doğu'daki savaş atmosferinin hava kargo pazarları üzerindeki negatif etkisi kendini Mart ayında gösterdi. Ortadoğu’ya ve Basra Körfezi’ne yönelik ticaret rotalarında hava kargo hareketi büyük oranda azaldı.30 Nisan 2026 Perşembe 19:23Havayolu
Bakır Beton Filosunu 20 Adet MAN ile GüçlendirdiBakır Beton, operasyonel verimliliğini artırmak amacıyla filosuna MAN TGX çekiciler ekledi.30 Nisan 2026 Perşembe 18:48Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Sertel Grup Lojistik’e 153 Araçlık TeslimatActros ve Atego araçlardan oluşan yeni filo yatırımı, Sertel Grup Lojistik’in yurt içi ve uluslararası operasyon gücünü artıracak.30 Nisan 2026 Perşembe 16:58Ticari Araçlar
IFALPA 80. Konferansında 51 ülkeden 305 Pilot İstanbul’da Havacılığın Geleceğini KonuştuKüresel hava trafiğinin en yoğun kesişim noktalarından biri olan İstanbul’da gerçekleşen IFALPA buluşması Türkiye’nin havacılık ekosistemindeki konumunu da bir kez daha öne çıkarıyor.29 Nisan 2026 Çarşamba 13:56Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber

















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.