19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

Goodyear Türkiye’de Büyümeye Devam Edecek

Sadece ürünleriyle değil, filolar için geliştirdiği lastik servisi çözümü, lastik bakımı ve lastik değişimlerinin önceden belirlenmesi ve otomatik olarak planlaması gibi hizmetleriyle de öne çıkan Goodyear,

Goodyear Türkiye’de Büyümeye Devam Edecek

19 Eylül 2022 Pazartesi 13:30

geçtiğimiz yıl Türkiye pazarında pandeminin getirdiği olumsuz koşullara rağmen satışlarını artırmayı başardı.

Goodyear olarak kendilerini sadece bir lastik üreticisi ya da satıcısı olarak değil müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözüm ve hizmetler üreten bir çözüm ortağı olarak gördüklerini söyleyen Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Satış Direktörü Temel Doğanay, “Başarımızın altında yatan en önemli neden, son kullanıcı odaklı yaklaşımımız. Anlaşmalı olarak çalıştığımız filolarda en düşük kilometre başı lastik maliyetini sağlamaya odaklanıyoruz.” dedi.

Goodyear, hakkında kısaca bilgi vererek Türkiye’deki faaliyetlerinden söz eder misiniz?

Dünyanın en büyük lastik şirketlerinden The Goodyear Tire & Rubber Company'nin, 23 ülkede 57 fabrikası, ABD ve Lüksemburg’da iki inovasyon merkezi ve bünyesinde yaklaşık 72.000 çalışanı bulunuyor.

The Goodyear Tire & Rubber Company'nin Türkiye'deki iştiraki olarak 1961 yılında kurulan Goodyear Lastikleri Türk A.Ş.; 1700’ü aşkın çalışanı ile Adapazarı ve İzmit fabrikalarında Goodyear, Fulda, Sava, Debica ve Kelly markaları çatısı altında, tüketici lastikleri ve ticari lastikler üretiyor. Goodyear Lastikleri Türk A.Ş., Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında yer alıyor ve hisseleri Borsa İstanbul’da “GOODY” sembolüyle işlem görüyor.

Dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşan ve her geçen gün yollarda sayısı artan elektrikli araçlar için tasarlanan ürünlerinizi öğrenebilir miyiz? Bu ürünlerde öne çıkan teknolojiler neler?

Tüketicilerin elektrikli araçlara yönelik eğilimi gün geçtikçe artıyor. Goodyear olarak elektrikli araçların performans beklentilerini karşılayan lastikler üretmeye devam ediyoruz.

Dünyanın ilk elektrikli touring otomobil şampiyonası FIA ETCR’ın kurucu ortağı Goodyear elektrikli araçlardaki trendlere öncülük ediyor. Goodyear, tamamen elektrikli otomobillerin yer aldığı FIA ETCR serisinin resmi lastik tedarikçisi olarak öne çıkıyor. Bugüne dek elektrikli araç üreticileri 33 farklı ebatta orijinal ekipman olarak Goodyear’ı tercih etti. Bunlara bir örnek vermek gerekirse Audi markasını gösterebiliriz. Audi e-tron GT’nin gücü ve performansı, performans odaklı ve sürdürülebilir bir aracın ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde üretilen Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 ile en üst düzeye çıkıyor.

Goodyear’ın Türkiye pazarındaki konumunu ve pazardaki büyüme hedeflerini detaylandırabilir misiniz?

Goodyear Lastikleri, İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Şirketi sıralamasında üretimden satışlar kriterine göre Mayıs 2022’de verilerine göre güncel sıralamada 119’ıncu sırada yer alıyor. TİM-Türkiye İhracatçılar Birliği’nin Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçı Firması listesinde Haziran 2022 verilerine göre genel sıralamada 87’nci sırada bulunurken, 1 Ağustos 2022’de açıklanan Capital 500 sıralamasında ise 167’nci sırada yer alıyor.

Goodyear Lastikleri T.A.Ş olarak 1700’ü aşkın çalışanımızla İzmit ve Adapazarı lokasyonlarındaki 2 fabrikamızla 61 yıldan beri ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya ve Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında yer almaya devam ediyor, başarıdan başarıya koşuyoruz.

2022 yılında da önceki yıllar gibi başarılı işlere imza atmayı sürdürüyoruz. 44 ülkede 4,5 milyar tüketiciyi içinde bulundukları pazardaki en iyi ürünlere yönlendirip, üreticileri de kalite ve inovasyon için ödüllendiren ve alanında dünyanın en önemli ödüllerinden biri olan Yılın Seçilmiş Ürünü programında önemli bir ödüle sahip olduk.  Dört mevsim lastiği kategorisinde 2022 Yılının Seçilmiş Ürünü Ödülü, Goodyear’ın yeni nesil dört mevsim lastiği Eagle Sport 4 Seasons’a verildi.

2021, bizim için başarılarla dolu bir yıl oldu. Türkiye pazarında pandeminin getirdiği zorluklara rağmen satışlarımızı artırmayı başardık. Pazarın üzerinde büyüme sağlayarak konumumuzu sağlamlaştırdık. Müşterilerimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz ürünler, filo müşterilerimize sunduğumuz servis ve çözümler büyük ilgi görerek başarıya ulaşmamızı sağlıyor, bu hedef odaklı yaklaşımımızı 2022 yılında da devam ettiriyor, bu yılı da büyüyerek tamamlamayı planlıyoruz.

Goodyear’ın ağır vasıta lastikleri pazardaki konumu nedir?

Goodyear T.A.Ş olarak 2022 yılında perakende ve filo satışlarında ticari lastikler pazarının en büyük ikinci oyuncusuyuz.

Uluslararası taşımacılık yapan müşterilerimiz için Kmax Gen-2 ve Kmax Extreme, bölgesel taşımacılık yapan müşterilerimiz için Kmax ve Kmax Cargo, inşaat sektöründe faaliyet gösteren müşterilerimiz için Omnitrac ve Omnitrac Heavy Duty lastiklerimizi pazara sürmekteyiz. Bunların dışında şehir içi ve şehirlerarası otobüs lastikleri, kış lastikleri, off-road lastikler gibi ürünlerimiz ile farklı segmentlerde faaliyet gösteren müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.

Goodyear olarak teknoloji anlamında uzun yılardır sektöre öncelik etmenin gururunu yaşıyoruz. Durashield, Intellimax Rib, High-Load gibi müşteri ihtiyaçlarına cevap veren yenilikçi teknolojilerimiz ile Türk taşımacılarına kilometre başı maliyet ve akaryakıt tasarrufunun ideal bileşimini sunuyoruz. Türkiye’de amiral gemimiz Goodyear markamız dışında Fulda, Sava ve Kelly markalarımızı da pazara sunuyoruz. Bu markalarımız hem performansları hem de kilometre başı maliyetleri ile müşterilerimiz tarafından yoğun talep görmektedirler ve yıllar içerisinde kendi segmentlerinde pazar lideri markalar konumuna ulaşmışlardır.

Goodyear ticari araç pazarında nasıl bir pazarlama ve satış stratejisi uyguluyor?

Goodyear, yenilikçi çözümleri ve servis ağı ile filolar için inovatif ve güçlü bir iş ortağı olarak öne çıkıyor ve sadece bir lastik üreticisi olmanın ötesinde; geniş ürün yelpazesi, yenilikçi çözümleri ve güçlü servis ağı ile filolarımız için inovatif ve güçlü bir iş ortağı olarak çalışıyor. Rekabetçi pazar koşullarının ve alınan kararların işi nasıl etkilediğini biliyoruz ve Goodyear Total Mobility bütüncül yaklaşımıyla bu zorlu yolda müşterilerimizle birlikte hareket ediyoruz.

Geçtiğimiz yıl, Türkiye pazarında pandeminin getirdiği olumsuz koşullara rağmen satışlarımızı artırmayı başardık. 2022’ye de hızlı bir başlangıç yaptık ve Goodyear olarak ilk 6 ayda ticari lastikler yenileme pazarındaki büyümenin üzerinde bir satış artışı kaydettik. Bağlı olduğumuz EMEA bölgesinde göstermiş olduğumuz performansımız dikkat çekici boyutlara ulaştı. 2022’nin ikinci yarısında da öncelikli olarak yeni müşteriler ve filolar kazanmak için çalışmalarımızı sürdürecek ve servis kalitemizi daha da artıracağız.

Filolara yönelik lastik yönetim sistemi sunuyor musunuz? Filolara için farklı sunduğunuz hizmetler var mı?

Goodyear, sadece ürünleriyle değil, filolar için geliştirdiği lastik servisi çözümü, lastik bakımı ve lastik değişimlerinin önceden belirlenmesi ve otomatik olarak planlaması gibi hizmetleriyle de öne çıkıyor.

Biz kendimizi sadece bir lastik üreticisi ya da satıcısı olarak değil müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözüm ve hizmetler üreten bir çözüm ortağı olarak görüyoruz. Başarımızın altında yatan en önemli neden, son kullanıcı odaklı yaklaşımımız. Anlaşmalı olarak çalıştığımız filolarda en düşük kilometre başı lastik maliyetini sağlamaya odaklanıyoruz.

Goodyear, teknoloji yatırımlarında da pazardaki lider markalardan biri. Önümüzdeki dönemde filoların operasyonel giderlerini düşürecek yeni teknoloji ve çözümlere artarak yatırım yapacağına inanıyoruz. Bu amaçla Proactive Solutions adında bir marka yarattık. Bu marka altında Goodyear TPMS adı altında lastik basınç sensörleri, Goodyear Fleet Tracker adı altında araç takip sistemleri ve Goodyear Drive Over Reader adı altında ise Goodyear tarafından üretilen eşi benzeri olmayan bir filo çözümünü müşterilerimize sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da Goodyear Drive Point adında yeni bir garaj içi lastik inceleme çözümünü piyasaya sürdük. Türkiye’de ise ilk aşamada Drive Over Reader denen çözümümüze odaklandık ve maliyetlerini düşürmek isteyen lastik bakım operasyonlarını iyileştirmek isteyen filolarımıza büyük avantajlar sağlayacağını düşünüyoruz. Düşük havalı lastik kullanımı yüzde 4’e kadar akaryakıt tüketimini artırıp yüzde 15’e kadar lastik kilometre ömrünü düşürebilir. Drive Over Reader çözümümüzle büyük filolarımızın bu maliyetlerini düşürmeyi ve lastik bakım süreçlerini iyileştirmeyi hedefliyoruz.

Goodyear, 2020 yılında filo lastik yönetim sistemi olan TireOptix’i hayata geçirdi. Google Play ve Apple Store’dan indirilebilen uygulamalar ile akıllı cihazlar üzerinden kullanılabilen TireOptix, lastik yönetiminde kullanabileceğiniz dijitalleştirilmiş yenilikçi bir çözümdür. Akıllı raporlama olanakları ile filo müşterilerimizin operasyonel maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmayı, dijital uygulamalar ile teknik ekiplerin operasyonlarında verimlilik sağlamayı hedefliyoruz.

Goodyear marka ürün, hizmet ve çözümlerimizin filo müşterilerimize sağlayacağı birçok avantaj var: akaryakıt tasarrufu, düşük lastik giderleri, düşük yol yardım giderleri, çoklu lastik ömrü ile sağladığımız düşük km başı maliyet bunlardan birkaçı. Goodyear Değer Hesaplayıcı tüm bu avantajları her bir farklı filo için özel bir simülasyon yapmaya olanak veren dijital bir uygulama ile gösteriyor.

TruckForce, filo müşterilerimizin işlerini kesintisiz sürdürebilmeleri ve arızadan kaynaklı duruşların ve zaman kayıplarının önüne geçmek için Türkiye genelinde sunulan yerinde servis hizmeti. Hem filo müşterilerimizin hem de bireysel kamyoncuların lastikleri ile ilgili karşılaşabilecekleri sorunlarda TruckForce sunduğu hızlı ve profesyonel servis hizmeti ile tam bir çözüm ortağı olarak öne çıkıyor. Avrupa genelinde 2000’den fazla, Türkiye çapında 40’tan fazla TruckForce servis noktası filolara hizmet etmek için hazır bulunuyor. Ana arterler üzerinde konumlandırılmış TruckForce servisleri tatmin edici bir servis kalitesi ve birinci sınıf bir deneyim sunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA