29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

Globelink Ünimar Türkiye’deki Hizmet Noktalarını Artıracak

Gelişmiş network ağları ile Türkiye çıkışlı konsolidasyonları için adrese teslim e-ticaret hizmeti sunan Globelink Ünimar, e-ihracat yapılan tüm pazarlara sadece B2C değil B2B, B2G hatta C2C servisleri de sunmaya hazırlanıyor.

Globelink Ünimar Türkiye’deki Hizmet Noktalarını Artıracak

07 Haziran 2022 Salı 09:21

Şirketin İcra Kurulu Komite Üyesi (Satış ve Pazarlama) Koray Çıtak, Globelink Ünimar’ın  e-ticaret sektöründe büyümesini, sundukları hizmetleri, planlanan yeni yatırım ve projelerini KargoHaber’e anlattı.

Globelink Ünimar olarak, müşterilerine entegre lojistik çözüm ortağı olma vizyonuyla Türkiye’deki tüm sektörleri ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Çıtak, “Pandemi süreci, şirketler için ciddi bir vizyon değişikliğini de beraberinde getirdi. Tüketicilerin istek, ihtiyaç ve beklentileri olağanüstü bir hızla değişti ve bu durum kalıcı hale geldi. Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde e-ticarette birkaç yılda ulaşılması hedeflenen noktaya, pandemiyle beraber, çok kısa bir sürede ulaştık. Hız ve esnekliğin öneminin ciddi oranda arttığı bu ivmelenmede en önemli aktörlerin başında ise lojistik sektörü geliyor. Pandemi etkisiyle yakalanan artış trendinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini düşünüyorum. Ülkemiz açısından baktığımızda, Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre ülkemizde e-ihracatın ihracat içindeki payı yüzde 1 seviyelerinde. Diğer yandan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin verileri Türkiye’nin ilerleyen dönemde e-ticaretin en fazla büyüme göstereceği ülkeler listesinde yer aldığını gösteriyor. Tüm bu veriler ışığında e-ticaretin büyümesi için tüm uygun koşulların oluştuğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi (Satış ve Pazarlama) Koray ÇıtakPandemi döneminin başından itibaren tüketicilerin istek, ihtiyaç ve beklentileri çok hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini söyleyen Çıtak, “Özellikle teması en aza indirmek için giyimden gıdaya tüm ihtiyaçların web sitelerinden ve uygulamalardan karşılanmaya başladığı bu süreçte e-ticaret pazarı hızla gelişirken dağıtım süreçlerinde ortaya iki temel beklenti çıktı: hız ve esneklik. Yine bu süreçte işletmeler için küresel tedarik zincirine iyi entegrasyon ve dijitalleşmeye ağırlık verilmesi başlıklarının da odağa oturduğunu söyleyebiliriz. Biz de Globelink Ünimar olarak, bu çok yönlü değişim karşısında kendi yol haritamızı çizdik ve çalışanlarımızın sağlığı başta olmak üzere şirketimizin, müşterilerimizin ve tüm paydaşlarımızın risklerini minimize etmeye çalıştık.

Hız ve esnekliğin temel beklenti olduğu bu dönem, farklı taşıma modlarına sahip olmanın ve operasyonel esnekliğin müşteri memnuniyeti üzerindeki önemini bir kez daha ortaya koydu. Globelink Ünimar olarak bu süreçte bölgesel ve global önlemleri yakından takip ederek sürece hızlı bir şekilde adapte olduk ve sunduğumuz hızlı, güvenilir ve esnek lojistik çözümlerimizle pandeminin yarattığı olumsuzlukları da azaltarak müşterilerimizin yüklerini istedikleri her noktaya güvenle teslim ettik.” diye konuştu.

Globelink Ünimar olarak, mikro ihracat kapsamında sunduğumuz hizmetlerimizle ürünlerin gönderim adresinden teslim alınarak depolanmasına, konsolidasyon süreçlerinin tamamlanmasından istenilen noktalara teslimine kadar olacak şekilde uçtan uça çözüm sunmaya devam etiklerini vurgulayan Koray Çıtak sözlerine şöyle devam etti: “Bu kapsamda ETGB, mikro ihracat ve hızlı kargo kapsamına giren ürünleri e-ticaret lojistiği çözümlerimizle birleştirerek katma değerli hizmetler sunuyoruz. Uçtan uça kesintisiz hizmet sunabilmek adına Türkiye’de üç noktada bulunan depo ve dağıtım merkezlerimizle dijital gelişmelerden en üst seviyede faydalanmaya devam ediyoruz. Bu süreçte ERP sistemimizin tam entegrasyona geçiş sürecini, akıllı veri yönetimi çözümlerimizi ve son olarak mart ayında tanıttığımız UNIBOX BI’ı devreye alarak dijitalleşme sürecinde attığımız adımlara devam ediyoruz.

Bu yatırımlarla birlikte, müşterilerimize talep ettikleri her tip teslim imkanını güçlü network ağımızın da gücüyle vermekteyiz. Sadece yurt içinde değil, uluslararası gönderimlerde de varış noktasındaki güçlü network altyapımızla her noktaya teslim imkanı sunuyoruz.”

Globelink Ünimar Türkiye’deki Hizmet Noktalarını Artıracak

Ürünlerini yurtdışı pazarlara açmak isteyen müşterilerine, gelişmiş network ağları ile Türkiye çıkışlı konsolidasyonları için adrese teslim e-ticaret hizmeti sunuyor, e-ticaret lojistik hizmetleri ile ürünlerin tüketiciye ulaşma sürecini etkin bir şekilde yönettiklerini kaydeden Çıtak,  tüm bu yatırımlar ile birlikte e-ihracat yapılan tüm pazarlara sadece B2C değil B2B, B2G hatta C2C servisleri de sunmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Lojistik dağıtımlarınızda kullandıkları elektrik, hibrit ya da diğer çevre dostu ulaşım araçları ile ilgili de bilgi veren Çıtak, “Globelink Ünimar olarak, dünyamızın deneyimlediği iklim değişikliği ve küresel ısınma başta olmak üzere çevresel sorunları yakından takip ediyor, sorunlarla mücadele edebilmek adına sürdürülebilirlik politikamız kapsamında çalışmalarımıza yön veriyoruz. Aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi süreçleri de yakından takip ediyoruz. Lojistik faaliyetlerimizi planlarken doğaya ve çevreye mümkün olduğunca en az etkiyi yaratacak alternatifleri seçmeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamda başarıyla sürdürdüğümüz intermodal taşımacılık çözümlerimiz ile tüm taşıma modlarına entegre olarak kesintisiz, hızlı, güvenli ve esnek hizmet sunmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Hızla gelişen bilgi teknolojileri ve dijitalleşme, tüm sektörlerde olduğu gibi lojistik sektöründe de çığır açan değişimleri beraberinde getirdiğinin altını çizen Çıtak sözleri şöyle sürdürdü: “Şu anda kullanılmaya başlanan ve ilerleyen günlerde daha geniş kitlelere yayılacak giyilebilir teknolojiler, sürücüsüz araçlar, akıllı depolar, yapay zeka, nesnelerin interneti, robotik çözümler, büyük veri analitiği teknolojileri, makine öğrenmesi ve M2M teknolojisi gibi dijital yenilikler lojistik iş süreçlerine entegre edilerek ham madde tedarikinden ürünün son tüketiciye teslimine kadar olan tüm süreçleri yeniden yapılandıracak.”

Globelink Ünimar olarak temel felsefelerinin, müşterilerinin ihtiyaç duydukları tüm alanlarda hizmet sağlamak olduğunu dile getiren Çıtak, “Bu kapsamda depolama, e-ticaret lojistiği, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ve katma değerli servislere ağırlık vermeyi, hizmet ağımızda bulunan uçtan uca çözümlerimiz ile potansiyel müşterilere erişerek müşteri ağımızı genişletmeyi planlıyoruz.

Pandemi öncesinde başladığımız dijital dönüşüm projelerimize devam ederken, mevcut hizmetlerimiz olan uluslararası denizyolu, havayolu ve karayolu taşımacılığı çözümlerimizde daha da etkin olacağız. Müşterilerimize kesintisiz hizmet sunabilmek adına network ağımızı genişletirken, Türkiye’deki hizmet noktalarımızı da artırmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA