07 Kasım 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara11°C

Fuar Lojistiğinde Hızlı Değil Hasarsız Teslim Önemli

Fuar Lojistiği, Ticaretin rekabet gücünü artırmak için önemli bir aracı temsil eder ve geleneksel olmayan lojistik ticaret yollarının iyileştirilmesini ve arttırılmasını, çok modlu taşımacılığın daha verimli kullanılmasını,

Fuar Lojistiğinde Hızlı Değil Hasarsız Teslim Önemli

14 Ekim 2023 Cumartesi 21:06

daha iyi yönetim sürdürülebilir taşıma yüklerinin elde edilmesini, teşvik edilmesini ve artırılmasını içeren temel bir misyona sahiptir.

Fuar ve benzeri organizasyonlar için gerekli olan ekipmanların taşınması sürecinde dikkat etmesi gereken unsurlar oldukça önemlidir. Bu doğrultuda, fuar lojistiğinde atlanmaması gereken önemli noktalar vardır. Özellikle uluslararası nakliye olanaklarının kullanımını gerektirecek bir uzaklık söz konusu ise; kullanılacak konteynırların temizliği ve güvenliği denetlenmelidir. Eğer havayolu ya da denizyolu gibi bir lojistik yöntemi kullanılacaksa; ekipmanların havaalanı veya limanda dikkatli bir şekilde yerleştirilmesi ve teslimat noktasına güvenli bir şekilde iletilmesi süreci güvence altına alınmalıdır. Bunun yanı sıra; nakliye süresince maksimum verimliliğin sağlanması adına tek bir yöntemden ziyade, intermodal taşımacılık yöntemleri tercih edilmelidir.

İşte Fuar Lojistiğinde Olmazsa Olmaz 5 Aşama
 

1-Yükleme-Boşaltma

Müşteri firmanın hedef bölgeye gidecek olan tüm malzemelerin en pratik ve sağlıklı, en önemlisi de hızlı ulaştırılmasıdır. Lojistik personelleri iş esnasında gereken titizliği gösterip zamanında taşımacılık yaptığı takdirde işler daha kolaylaşacaktır. Malzemeler iyi ambalajlanmalı, nasıl alındıysa o şekilde teslim edilmelidir. Aksi bir durum söz konusu olduğunda ise, yukarıda bahsettiğimiz gibi hem müşteri hem de lojistik firması itibar kaybı yaşayabilir.

Fuar Lojistiğinde Hızlı Değil Hasarsız Teslim Önemli

2-Depolama

Malzemeler fuar veya tersine lojistik öncesi güvenli bir yerde ve uygun koşullarda kesinlikle saklanmalıdır. Bunun da ötesinde depolama sırasında birden çok müşteri firmanın ürün ve malzemeleri birbirine karıştırılmamalı, ayrıntılı bir kategorizasyon sağlanmalıdır.

3-Kanun ve Mevzuatlar

Bahsettiğimiz husus özellikle uluslararası fuar nakliyesi sürecinde geçerli. Örnek olarak Afrika’da bir ülkeyi tanıtım lokasyonu olarak seçelim. Türkiye’den gelecek her türlü kara, deniz veya hava araçlarında taşınan malzemelerin hedefini bulabilmesi için yetkili lojistik çalışanları, o ülkenin ticaret hakkındaki kanun ve mevzuatlarını iyice bilmeli, ona göre hareket etmelidir. Çünkü yabancı bir ülkenin Türkiye’den farklı kanunları olabilir.

4- Hızlı, Aynı Zamanda Ekonomik Olmak

Bu noktada lojistik şirketinin dikkat etmesi gerek en önemli hususlardan birisi ulaşımdır. Yapılacak olan fuarın uzaklığına göre ulaşım yolu uygun olarak seçilmelidir. Aksi halde fazladan masraf, firmayı zarara uğratabilir. Aynı zamanda personellerin yükleme-boşaltma ve depolama gibi rutin işlerde hızlı davranması ayrı bir önem taşımaktadır.

5- Katılımcı Müşteri ile Daima İletişim

Yapılacak olan fuar nerede ve ne zaman olursa olsun, bütün bu fuar taşımacılığı sürecinin en önemli hususlardan bir tanesi de kuşkusuz iletişimdir. Acil veya bildirilmesi/bilgi alınması gereken bir durumda her iki tarafın da birbiriyle mutlaka iletişim halinde olması gerekmektedir.


DB Schenker Arkas Fuar Lojistiğinde Hedef Büyüttü

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA