24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

Ford’dan Dünya Emoji Günü’ne Yeni Pick-up Emojisi

Ford, Evrensel Kod Konsorsiyumu tarafından onaylanan emojiler listesine yepyeni bir “Pick-up”emojisi eklemek için başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Ford’dan Dünya Emoji Günü’ne Yeni Pick-up Emojisi

17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:46

Ford’un geliştirdiği yeni “Pick-up” emojisi, emojileri değerlendirip onaylayan Evrensel Kod Konsorsiyumu tarafından kısa listeye alındı.

Ford, 2014'ten bu yana her yıl 17 Temmuz’da kutlanan 'Dünya Emoji Günü'nde yeni geliştirdiği pick-up emojisini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, yeni pick-up emojisinin geliştirme ve testlerin ardından 2020 başlarında gerçekleşecek emoji güncellemesine dahil olmak için kısa listeye girdiği belirtildi.

Emoji aleminde her gün otomobiller, scooterlar, gemiler, uzay gemileri de dahil olmak üzere yaklaşık 3 bin onaylı emoji kullanılıyor. Ancak, bunların arasında otomotiv sektöründe ve ticaret hayatında önemli bir yere sahip olan pick-up emojisi mevcut değil. 100 yılı aşkın bir pick-up üretim geçmişine sahip olan Ford, buradan hareketle 2018’de dünyanın ilk pick-up emojisini geliştirmek için yeni emojileri değerlendirip onaylayan Evrensel Kod Konsorsiyumu’na başvuruda bulundu. Ford’un geliştirdiği yeni “Pick-up” emojisi, (Unicode Consortium) Evrensel Kod Konsorsiyumu tarafından onaylanırsa, 2020’de emoji severler tarafından tüm mobil platformlarda kullanılabilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA