18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C

Ford Yeni Modelleri Active ve Trial İle Ticari Araçta Yeni Bir Alana Açılıyor

Ticari araç pazarındaki güçlü varlığını yeni modellerle genişleten Ford, Transit Trial ve Active modelleriyle daha zorlu yolları hedefliyor.

Ford Yeni Modelleri Active ve Trial İle Ticari Araçta Yeni Bir Alana Açılıyor

16 Haziran 2020 Salı 20:30

Türkiye’de üretilen ticari araç modelleri ile Avrupa pazarının lideri olmayı sürdüren Ford bu alandaki liderliğini yeni seriler ile sürdürmeyi amaçlıyor. Koronavirüs nedeniyle 20 AB ülkesinde 2020 yılında Mayıs ayına kadar yüzde 37 daralan ticari araç pazarında yüzde 14,3 payla liderliğini sürdüren Ford, ticari araçların farklı kullanım alanlarına yönelik 2 yeni modelin tanıtımını dijital bir toplantıyla gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Avrupa'da 750 bine yakın 1 tonluk hafif ticari ve 800 bine yakın 3.5 tonluk panelvan satışı gerçekleşti. Her iki segmentte de iddialı olan Ford Ticari Araçlar’ın,  Active ve Trail serisinin tanıtılmasıyla her iki kategoride müşterilerin değişen ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçladıklarını söyleyen Ford Avrupa Ticari Araçlar Genel Müdürü Hans Chep, yeni modellerle Transit serisinin ne kadar çok yönlü ve yetenekli olabileceğini gösterdiklerini söyledi. Son günlerde pazarda olumlu gelişmelerin yaşanmaya başlandığını kaydeden Chep, müşterilerine pandemi günlerinde operasyonlarını sorunsuz bir şekilde yürütmeleri için bütün desteği verdiklerini de sözlerine ekledi.

Ford Transit Trail

Ford Transit ve Transit Custom modellerinde uygulanan Trail serisi outdoor kullanımları göz önüne alarak geliştirilirken araçta markanın pick up pazarındaki güçlü oyuncusu Ranger Raptor’a da vurgu yapılmış.Transit Custom’da mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel (mLSD) kullanılırken Transit Trail’de çekiş sistemi olarak mLSD’ye ek olarak dördüncü nesil akıllı tüm tekerlerden çekiş  (AWD) seçenekler arasında yer alıyor. Çekiş sistemlerine ek olarak tasarımları da kullanım alanına uygun kişiselleştirilen Trail’de kaslı  Merkezinde iri Ford imzalı mat siyah üzerine güçlü ön ızgara, yine aynı çizgiyi aracın etrafına taşıyan yan paneller, 16 inçlik alaşım jantlar aracın kimliğini yansıtıyor. İç tasarımda ise göze tamamen deri kaplamalı koltuklar çarpıyor.

Transit Trail ve Transit Custom Trail modelleri, 130 PS, 170 PS ve 185 PS güç seçenekleri sunan Ford’un verimli 2.0 litrelik EcoBlue dizel motoruyla sunulacak.

Transit Custom Trail, panel van, çift kabin ve kombi dahil olmak üzere çeşitli gövde seçenekleriyle 3 tondan 3.4 tona kadar brüt araç ağırlığıyla sunulacak. Transit Trail ise 3.500 kg GVW kategorisinde panel van, çift kabinli kabin, kombi, tek şasi kabin ve çift şasi kabin çeşitleri ile geniş gövde ve dingil mesafesi seçeneği sunacak.

Ford Yeni Modelleri Active ve Trial İle Ticari Araçta Yeni Bir Alana Açılıyor

Ford Transit Custom Active

Ford Yeni Modelleri Active ve Trial İle Ticari Araçta Yeni Bir Alana Açılıyor

Ford’un binek araçları Fiesta ve Focus’un ardından Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinde hayata geçirilen Active serisi ise daha çok araçlarını iş dışında da kullanmak isteyen bireysel kullanıcılar ve küçük filolar için geliştirilmiş. Trail kadar güçlü olmasa da hafif outdoor kullanımlarında daha geniş alan ihtiyacını karşılayan seride  17 inç Active alaşım jantlar Active ağ ızgara, tavan raylar, uzun yan basamaklar, ön ızgaraya uzanan tekerlek kemeri kaplaması gibi tasarım detayları yer alıyor. Manüel şanzımanla birlikte mLSD teknolojisinin de opsiyonel olarak sunulacağı  ActiveTourneo Custom’da 130 ve 185 PS güç çıkışına manüel ve otomatik şanzımanla sahip olunabilecek. Panelvan olarak sunulan Transit Custom Active’de ise 130 ve 170 PS güç seçenekleri yer alıyor.

Ford Yeni Modelleri Active ve Trial İle Ticari Araçta Yeni Bir Alana AçılıyorFord Yeni Modelleri Active ve Trial İle Ticari Araçta Yeni Bir Alana Açılıyor

Ford Yeni Modelleri Active ve Trial İle Ticari Araçta Yeni Bir Alana Açılıyor

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA