19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

Ford Trucks Pandemi Döneminde Hedeflerine F-MAX ile Ulaştı

Eylül sonu itibarıyla Türkiye ağır ticari endüstrisinde yüzde 30,9 pazar payına sahip olduklarını vurgulayan Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, “Pandemiye rağmen F-MAX ile çekici segmentinde tarihimizin en yüksek pazar payına ulaştık.

Ford Trucks Pandemi Döneminde Hedeflerine F-MAX ile Ulaştı

08 Ekim 2020 Perşembe 16:18

F-MAX, Mayıs-Haziran aylarında Türkiye’nin en çok satılan çekicisi olurken Ford Trucks, Türkiye ağır ticari pazarında satılan her 3 araçtan biri oldu” dedi.

Pandeminde dönemi ağıt ticari araç pazarı Ford Trucks performansını çevrimiçi bir basın toplantısıyla değerlendiren Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan güncel verileri paylaştı. Ford Otosan’n ağır ticari markası Ford Trucks, pandeminin etkileri ile geçen 2020 yılının ilk 9 ayında hedeflerin ve beklentilerin üzerinde bir büyüme yakalamayı başardığına dikkat çeken Turfan,  daralan Avrupa pazarında  ise yayılım hedeflerini uzun vadeli bakış açısıyla koruduklarını kaydetti.

Turfan: “Türkiye ağır ticari pazarında satılan her 3 araçtan biri Ford Trucks oldu”

ITOY ödüllü F-MAX’in başarısı ve müşterilerden gelen yoğun taleple çekici tarafında önemli bir yükselişe imza attıklarını belirten Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, şunları söyledi: 

“Ford Trucks olarak, pandeminin zorlayıcı etkilerine rağmen Eylül sonu itibarıyla yüzde 30,9 pazar payına ulaştık. 2020 yılında ağır ticari araç endüstrisinin yüzde 66‘sını oluşturan çekici segmentinde yüzde 24,1 ile tarihimizin en yüksek pazar payına ulaştık. Bu başarıda elbette, ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görülen çekicimiz F-MAX’in rolü çok büyük. Uluslararası ödüllü çekicimiz, özellikle konfor ve düşük yakıt tüketim değerleri ile müşterilerden yoğun talep görüyor. Mayıs-Haziran aylarında Türkiye’nin en çok satılan çekicisi F-MAX oldu. Ford Trucks olarak bu sayede 2018 yılında yüzde 15,6, 2019 yılında yüzde 17,9 olan çekici segmentindeki payımızı yüzde 24’lere yükseltme başarısı gösterdik. Geldiğimiz noktada Türkiye ağır ticari pazarında satılan her 3 araçtan biri Ford Trucks oldu. İtfaiyeden, çöp aracına, inşaattan yollara, tüm taşımacılıkta yerli üretimle ülkemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan

Pandemi ile e-ticaret'in arttığını ve lojistikte talebin yükseldiğini ekleyen Turfan, “Fiziksel yapılan birçok alışveriş e-ticarete kaydı, bu da doğal olarak lojistik ve nakliye ihtiyacını artırdı. Pandeminin bu etkisine paralel olarak, özellikle kamyon, çekici talebinde artış devam ediyor. Kamudaki siparişlerin de aynı şekilde aksamadan devam etmesi oldukça önemli. Önümüzdeki dönemde bu artışın devam edeceğini öngörmekteyiz” diye konuştu.

ITOY ödüllü F-MAX’in global büyüme planlarında çok önemli bir eşiğe geçmelerini sağladığını ve yurtdışı pazarlardan yoğun bir talep görmeye başladıklarını aktaran Turfan, “Orta ve Doğu Avrupa'daki genişlememizi 2018'de tamamlamıştık. Geçtiğimiz yıl da Batı Avrupa'daki genişlememizi; İspanya, Portekiz ve İtalya'daki distribütörlerimizi atayarak başlattık. Pandemi sebebiyle Batı Avrupa pazarında yer alan İtalya ve İspanya’nın ve Orta Doğu Bölgesi’nin salgından yüksek ölçüde etkilenmesi ciddi bir daralma yaşanmasına neden oldu. Nisan ayında %70’leri gören daralmanın ölçütü mayısla beraber yüzde 50’ye çekildi. Ancak uzun vadeli bakış açımızla Avrupa’da daralan pazara rağmen hedeflerimizi koruyoruz. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg başta olmak üzere  Avrupa’da yeni gireceğimiz birçok pazarda var olma hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Ford Trucks Pandemi Döneminde Hedeflerine F-MAX ile Ulaştı

Orta ve Doğu Avrupa’da Ford Trucks’ın dikkat çekici başarı kazandığını vurgulayan Turfan ayrıca, “Avrupa’da ilk girdiğimiz pazarlardan Romanya'da 2,5 yılda 1.000 araç sattık ve yüzde 12,5 pazar payına sahibiz. 2 yıldır üst üste inşaat segmentinde liderliğimiz sürüyor. Ukrayna'da toplam yüzde 10 pazar payına ulaştık ve yol kamyonunda yüzde 14 payımız var. Macaristan'da ise inşaat segmentinde lider olarak yolumuza devam ediyoruz. Yeni girdiğimiz diğer pazarlarda da bu başarıları elde edeceğimize eminiz” diye konuştu. 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA