28 Kasım 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara0°C

Ford ‘Sürüş Akademisi’ İle Filo Müşterileri İçin Bilinçli Sürücüler Yetiştirecek

Ford Otosan, bilinçli sürücüler yetiştirerek yakıt ekonomisi, sürüş güvenliği, araçların uzun ömürlü kullanımını sağlamak ve çevreye zarar veren CO2 salınımını azaltma hedefiyle kamyon filo müşterileri için Ford Sürüş Akademisini hayata geçirdi.

Ford ‘Sürüş Akademisi’ İle Filo Müşterileri İçin Bilinçli Sürücüler Yetiştirecek

12 Eylül 2011 Pazartesi 15:41

Konu ile ilgili olarak gerçekleştirilen basın toplantısında Akademi’nin tanıtımı yapılırken, ağır ticari araç pazarındaki stratejileri, satış ve satış sonrası ile ilgili de bilgi aktarıldı.

Ford Sürüş Akademisinin tanıtıldığı basın toplantısına Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Grant Bellanger, Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, Kamyon İş Birimi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Müdürü Emrah Duman ve HED Akademi Kurucu ve Yöneticisi Cankat Hurmoğlu katıldı.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, eğitimli bir sürücünün, eğitimsiz ve verimsiz bir sürücüye oranla yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağlayabildiğini, verimli sürüş yaparak parçaların uzun ömürlü kullanımını sağladığını ve bakım maliyetlerinin düşmesine katkıda bulunduğunu bildirdi.

Otay, “Bu nedenle, Ford Sürüş Akademisi’nin filo sahibi şirketler için önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Biz Türkiye’nin ilk kamyon üreticisiyiz. Genişleyen Ford Cargo ürün gamımız ile iç pazardaki ivmeyi artırırken, global Cargo büyüme stratejisi doğrultusunda Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 65 ülkeye ihracat gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Kamyon İş Birimi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Müdürü Emrah Duman ise Ford Otosan olarak vizyonlarının müşterilerin ideal çözüm ortağı olmak olduğunu bundan sonra geliştirilecek ürün ve hizmetlerde hep bu vizyona paralel hareket edeceklerini bildirdi.

Yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu…

Ford Sürüş Akademisi hakkında bilgi veren Duman, eğitimli ve eğitimsiz sürücü arasındaki farkın üreticinin yarattığı bütün çalışmaları anlamsız hale getirebildiğini kaydederek, “Sürücülerin artık belli standartların üzerine gelmesini sağlamak gerektiğini görüyoruz. Bu nedenle biz sürüş akademisi fikriyle yola çıktık. Ford Cargo filo müşterilerine, sürücülerine sürüş kabiliyetlerini arttıracakları, verimli, ekonomik ve emniyetli araç kullanımı konusunda geliştirebilecekleri bir proje yapmaya karar verdik. Bu projede de Hed Akademi ile çalıştık” dedi.

Sürüş akademisinin müşteriye sağladığı faydalara da değinen Duman, sürüşte özellikle emniyette bilinçlenmemiş bir kesimin var olduğunu hatırlatarak verilecek eğitimlerle yakıt ekonomisinin, sürüş güvenliğinin sağlanması, araç özellikleri ve doğru kullanım hakkında bilgilendirme ve bundan dolayı verimli ve uzun ömürlü kullanım neticeleri elde edileceğinin ve bunun sonucunda da yan etki olarak çevreye daha az zarar verileceğinin altını çizdi. 

Duman, Ford Sürüş Akademisi’nde standart eğitim modülü, ekonomik sürüş modülü ve emniyetli sürüş modülü konusunda eğitim vereceklerini dile getirirken, bunun haricinde müşterinin işine ve projesine göre, proje sahasında tasarlanmış özel butik eğitimlerinde var olduğunu söyledi.

Eğitimlerin müşteri sahasında veya Hed Akademi İstanbul tesislerinde verileceğini, ayrıca sürüş simülatörü ile eğitime gelen müşterilerin eğitim almadan önce ve eğitim aldıktan sonra simülatörde teste tabi tutulacağını bunun sonucunda da eğitimin sağladığı faydaları görebileceklerini belirten Duman, “Ekonomik sürüş eğitiminde amaç sürücüleri daha üst seviyelere taşıyabilmek. Eğitimli bir sürücü ve eğitimsiz sürücü arasında yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu farklı olabiliyor, yüzde 20 demek 100 kilometrede yaklaşık 6-7 litre yakıt demek bu durumda da 100 bin kilometre yol yapan bir araç için yılda 6-7 bin litre yani yaklaşık 25 bin lira gibi bir tasarruf söz konusu” dedi. 

Toplamda iki gün sürecek ekonomik sürüş eğitiminin yarım gününü teorik, bir buçuk gününü de uygulamalı olarak planladıklarını açıkladı.

Hedef; Ana Pazarda Yüzde 25 Pazar Payı, 5 Bin Adetlik İhracat


Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, 2011 hedefleri, satış ve satış sonrası ile ilgili bilgi aktardı.

Bayilere ve müşterilere daha yakın olabilmek adına yerli pazara bakan satış bölge müdürlüklerinde 3 kişi daha görevlendirdiklerini, yine özellikle servislerdeki araçların teknik problemlerine hızlı çözümler üretebilmek ve bu konuda iyileştirmeler sağlamak için kamyona özel satış sonrası bölge müdürlüklerine de 3 kişi atadıklarını belirterek, Rusya’da da bir yapılanmaya girerek ofis kurduklarını açıkladı.

İnönü Fabrikasının ve Gebze Ürün Geliştirme Merkezinin üretim kapasitesi, istihdam durumu, 2010 yılı ve 2011 yılı ilk yarısı üretim ve satış oranları hakkında bilgiler veren Kınay, 2010 yılı aralık ayında inşaat serisindeki ürün gamını tamamladıklarını, yeni ürünler yanında mevcut ürünlerin kalitesiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kınay, 2010 yılı Haziran sonunda yüzde 14 olan pazar payını 2011 yılı Haziran ayında yüzde 22’ye çıkardıklarını ve yıllık gidişata bakıldığında 2008 yılında yüzde 14,7’ye düşen pazar payını geçen yıl yüzde 18,3 olarak belirlediklerini ve bu yılsonunda da yüzde 23 gibi bir pazar payı hedeflediklerini bildirdi ve ana hedefin yerli pazarda yüzde 25 pazar payı yanında 5 bin adet ihracat adetine ulaşmak olduğunun altını çizdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA