Eski Brandalardan Yapılan 200 Okul Çantası Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Teslim Edildi
Eski brandalardan yapılan okul çantaları öğrencilerle buluşmaya başladı.

21 Nisan 2025 Pazartesi 16:02
"Eski Brandalar Çocuklar İçin Okul Çantasına Dönüşüyor” sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan ilk çantalar öğrencilere dağıtılmak üzere Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Kadın Çalışma Grubu ve Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND) tarafından başlatılan “Eski Brandalar Çocuklar İçin Okul Çantasına Dönüşüyor” sosyal sorumluluk projesi kapsamında The JUNK Design’in desteği ile üretilen ilk çantalar teslim edilmeye başlandı. İçinde özel olarak hazırlanmış kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 200 çanta UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, TND Başkanı Hakkı Başman, ve The JUNK Design kurucusu Tarık Rasim Nomer tarafından 18 Nisan'da Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan törenle Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a teslim edildi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ev sahipliğinde yapılan törene UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, TND Başkanı Hakkı Başman, UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Muhittin Ocak, Rıdvan Arıç, Kerem İmrak, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Muazzez Araç, UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Bingöl, UND Kadın Çalışma Grubu Başkanı Elif Nuhoğlu, UND Kadın Çalışma Grubu üyeleri; Şadiye Nuhoğlu, Dr. Sabire Yazıcı, Ayça Türkcan, Gülvade Akdemir, UND Kadın Çalışma Grubu Sorumlusu Seda Gültekin çantaların üretim desteğini sağlayan The JUNK Design firmasında Tarık Rasim Nomer ve Özgür Kudubeş katıldı.
Durmuş: Bu proje çocukların yüreğine dokunuyor
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, projenin hayata geçmesindeki emeklerinden dolayı, UND Başkanı Şerafettin Aras’a, TND Başkanı Hakkı Başman’a, UND Genel Koordinatörü Nejla Albayrak ve UND Kadın Çalışma Grubu Başkanı Elif Nuhoğlu’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Projenin UND Kadın Çalışma Grubu tarafından hayata geçirilmesinin önemine değinen ve “Kadınların öncülüğünde yürütülen projeler çocukları ve eğitimi merkeze alıyor” diyen Durmuş, "Bir çocuğun yüreğine dokunursak, o çocuk dünyaya dokunur ve tarihin akışını değiştirebilir. Bu nedenle bu proje çok önemli" dedi. Ayrıca, projenin sıfır atık anlayışına da katkı sağladığını belirten Durmuş, kullanılmayan tır brandalarının ihtiyaç sahibi çocukların çantalarına dönüştürülmesinin ayrı bir değer kattığını ifade etti.
Durmuş, çantaları boş beklediklerini ancak içinde farklı okul ihtiyaçları için hazırlanmış eşyalarla gelmesinin güzel bir sürpriz olduğunu belirterek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde olması da çok anlamlı oldu. Çocuklarımız için çok güzel bir hediye olacak” dedi.
Aras: Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve çevreye dokunan bir proje
UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, Mersin’de The JUNK Design tarafından üretimi tamamlanan geri dönüşüm çantalarının ilk dağıtımının yine Mersin’de başladığını duyurdu. Aras, bu projeyi çocuklar ve çevre bilincini bir araya getiren önemli bir sosyal sorumluluk girişimi olarak değerlendirdi.
“Geri dönüşüm konusundaki çalışmalarımız devam edecek. Bunu çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızla, yine ülkemizin geleceği için yapmamız gereken geri dönüşümü bir araya getiren bir proje olması nedeniyle çok değerli,” diyen Aras, çevre dostu projelerin süreceğini belirtti.
Başkan Aras, UND’nin eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdikten sonra lise öğrencileri için AB destekli Erasmus programının üzerinde durdu. Aras, “Avrupa Birliği’nden Erasmus fonu alarak lise öğrencilerinin farklı Avrupa ülkelerinde sektör deneyimi kazanmalarını sağlıyoruz. Bu sayede öğrenciler, uluslararası taşımacılık sektörünü yerinde öğrenme fırsatı yakalıyor” dedi.
Başman: Proje ile ihtiyaç sahibi çocuklarla çanları buluşturuyoruz
TND Başkanı Hakkı Başman, Mersinli olması nedeniyle projenin kendisi için de ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. Sektörde kurulan ilk dernek olduklarını aktaran Başman, “TND olarak 81 il çıkışlı nakliye hizmeti veriyoruz. Bizim bu projedeki amacımız çantaların ihtiyaç sahibi çocuklarımızla buluşturulması. Sizin sayenizde eminim bu çantalar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacak” dedi.
Nomer: Sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam edeceğiz
The JUNK Design firma kurucusu Tarık Rasim Nomer, böyle bir sosyal sorumluluk projesinde iki değerli dernekle birlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Nomer, eski brandaların ileri dönüşümüyle hem çevreye hem de çocuklarımıza katkı sağladık, bu tür projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
DFDS Türkiye-İtalya Arasında 10 Bininci RO-RO Seferini BaşlattıDFDS, 10 bininci seferini, Pendik Limanı’nda gerçekleşen törenle kutladı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşen etkinlikte, sektör temsilcileri bir araya geldi.14 Mayıs 2025 Çarşamba 16:39Denizcilik
Serhatlı Lojistik DHL Taşımaları İçin 10 Yeni Tırsan AldıTırsan, Serhatlı Lojistik’e 10 adet Tenteli Perdeli Multi Ride treyler teslim etti.13 Mayıs 2025 Salı 11:47Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Bayi Ağında Stratejik DönüşümMercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs ürün grubuna odaklı hizmet verecek yeni bayi ve yetkili servis ağı yapılanması ile Türkiye genelinde büyük bir dönüşüme imza atıyor.13 Mayıs 2025 Salı 11:08Ticari Araçlar
TEMSA, TÜRK LOYDU Sertifikasına Sahip Batarya Paket Üreticisi İlk Türk Şirketi OlduTEMSA, uluslararası standartlara göre hizmet veren, IACS üyesi bağımsız klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Loydu tarafından verilen lityum-iyon temelli Marine Batarya Sertifikası’nı alan ilk Türk şirketi oldu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:48Teknoloji
Turkish Cargo, Atlas Air Worldwide ile Uzun Vadeli İş Birliğine İmza AttıTürk Hava Yolları’nın küresel markası Turkish Cargo, uluslararası hizmet ağını genişletmek amacıyla, hava kargo taşımacılığı alanında önde gelen şirketlerden Atlas Air ile uzun vadeli iş birliği anlaşması imzaladı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:22Havayolu
Mersin’de Renault Trucks’tan Çifte EtkinlikRenault Trucks, Mersin’de düzenlediği Optifuel Challenge ve FEST etkinlikleriyle profesyonelleri bir araya getirerek ekonomik sürüş, sürdürülebilir taşımacılık ve yeni nesil araç teknolojileri odağında deneyim paylaşımı ve teknik güncellemeler sundu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:56Ticari Araçlar
Trans-Avusturya’ya Tren Yüklemeli 20 Adet TırsanTırsan, Trans-Avusturya’ya 20 adet Tren Yüklemeli Tenteli Perdeli T.SCS X+ teslim etti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 15:55Ticari Araçlar
Hareket 132 Milyon Dolarlık Yatırımla Kapasitesini ArtırıyorHareket, toplam tutarı 132 milyon dolara ulaşan yeni vinç, barge, SPMT, treyler ve çekici yatırımlarıyla operasyonel kapasitesini önemli ölçüde genişletti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:32Lojistik
Scania, Global Pazarlama Strateji Toplantısı Türkiye’de GerçekleştirildiScania tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen ‘Bölgesel Pazarlama Toplantısı’ bu yıl Scania Türkiye ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi.09 Mayıs 2025 Cuma 16:05Ticari Araçlar
Renault Trucks, Hatay’da Taşımacılık Sektörünü BuluşturduRenault Trucks, 2025 yılına damgasını vuran Renault Trucks FEST ve Optifuel Challenge etkinlik serisinde bu kez Hataylı taşımacılık profesyonelleriyle buluştu.08 Mayıs 2025 Perşembe 19:21Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.