28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

Ekol360 Yurt Dışı Operasyonları Genişletiyor

Ekol Lojistik’in e-ticaret markası Ekol360, ihracatta ve iç pazarda e-ticarete yatırım yapmaya ve müşteri beklentileri doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye devam ediyor.

Ekol360 Yurt Dışı Operasyonları Genişletiyor

16 Haziran 2023 Cuma 18:16

E-ticaret sektörünün ihtiyaçlarını, teknolojik altyapı desteği ve sürekli artan yatırımları ile karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Ekol360 E-Ticaret Lideri Melike Özeker, “Stratejik iş ortaklarımızla birlikte dijitalleşmemizi destekleyecek yazılım çözümlerine yaptığımız yatırımlarla e-ticaret ekosistemine ciddi bir know-how aktarımı sağlayan çözümlerimizi kullanıma açtık. Uluslararası yatırımlarımızı sürdürürken yurt dışı operasyonlarımız büyüyerek devam ediyor ”dedi.

Türkiye’de e-ticaret sektörünün büyümesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şirketlere değer katan dijital dönüşüm süreci içerisinde e-ticarete olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi paralelinde dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ticaret sektörü hızla gelişiyor.

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) verilerine göre 2022 yılı itibarıyla ülkemizde e-ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 109 artışla 800,7 milyar TL olarak gerçekleşti. 2022 yılında sipariş adetleri bir önceki yıla göre yüzde 43 artış ile 3 milyar 347 milyon adetten 4 milyar 787 milyon adede yükseldi. 2022 yılında perakende e-ticaret hacmi 458 milyar TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde e-ticaretin genel ticarete oranı ise yüzde 18,6 oldu.

E-ticaretteki gelişmeyle birlikte, lojistik sektöründe de yeniden yapılanma ihtiyacı doğdu. Lojistik şirketlerinin gelişen teknoloji, artan müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarına ağırlık vermeleri artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi.

Ekol360 E-Ticaret Lideri Melike ÖzekerSektörün büyüme ve yatırım ihtiyacı sebebiyle yeni oyuncuların pazara dahil olması sevindirici. Beklentimiz teknolojik altyapı ve yeni yatırımlarla pazarın büyümesini teşvik edici ve servis kalitesini artırıcı bir rol üstlenmeleri. Yeni ve özgün iş yapış şekilleri, müşteriler için olduğu kadar servis sağlayıcılar için de örnek teşkil etmesi açısından sektöre katkı sağlayacak.

E-ticaret altyapılarının kurulması için nitelikli iş gücü ve bilgi birikiminin yazılım çözümlerine aktarılması ve bu yazılımlar üzerinden sektör kullanımına sunulmasını sektörün önündeki en önemli fırsat olarak görüyoruz. Uçtan uca e-ticaret dünyasında, her bir alanda en iyilerin bir araya gelerek geliştirilecek çözümlerin stratejik işbirlikleri ile sektör kullanımına sunulması ortak aklın ve ortaya çıkacak faydanın tabana yayılmasına, sektörün büyüyerek güçlenmesine öncülük edecektir.

Ekol360, e-ticaret alanına hangi çözümleriyle destek oluyor?

E-ticaret sektörünün ihtiyaçlarını, teknolojik altyapı desteğimiz ve sürekli artan yatırımlarımız ile karşılamaya çalışıyoruz. Hızla büyüyen e-ticaret, yerel ve küresel tüm  markalar için büyük fırsatlar yaratıyor. Özellikle salgın sürecinde yeni trendler geliştiren kurumların rekabette öne çıktığını gördük. E-ticaret faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz  Ekol360 markamız altında çok uluslu yapımızın sağladığı avantajla, müşterilerimizin dünyaya kolay açılmasının önündeki engelleri kaldırıp onların bu serüveninde yol arkadaşı oluyoruz. Teknolojik, hızlı, proaktif ve inovatif uçtan uca  çözümlerimizi güçlü altyapımızla sunmak için kurduğumuz Ekol360 markamız altında yarattığımız çözümler ile sadece Ekol'e değil tüm e-ticaret ekosistemine katma değer sağlıyoruz.

Stratejik iş ortaklarımızla birlikte dijitalleşmemizi destekleyecek yazılım çözümlerine yaptığımız yatırımlarla e-ticaret ekosistemine ciddi bir know-how aktarımı sağlayan çözümlerimizi kullanıma açtık.

Uluslararası yatırımlarımızı sürdürürken yurt dışı operasyonlarımız büyüyerek devam ediyor.

Nasıl bir müşteri portföyüne sahipsiniz? Gündeminizde yeni iş birlikleri var mı?

E-ticaret sektörünün gereksinimlerine uygun kapsamlı lojistik hizmetler sunuyoruz. Kozmetik, ev dekorasyon, tekstil, aksesuar, beyaz eşya, elektronik, anne ve bebek ürünleri gibi ürün gruplarına sahip çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteren müşterilerimize servis sağlıyoruz.

Yıllık 45 milyon üründen fazla online ürün kapasitemiz bulunuyor. Sipariş verilen ürünün ve sipariş miktarının doğru zamanda, doğru şekilde, doğru kişiye eksiksiz ve kusursuz şekilde gönderimini gerçekleştiriyoruz. Kobi, orta ölçekli , kurumsal;  her boyutta  işletme Ekol360 servislerinden kolayca faydalanıyorlar.

Yakın gelecekte hangi teknolojiler e-ticaret sektörüne yön verecek? Ekol  buna nasıl hazırlanıyor?

Yapay zeka alanındaki gelişmeler  e-ticaret sektörüne yön verecek konuların başında geliyor. E-ticaret sektörü için özelleştirilmiş yapay zeka(AI)  kullanımı ile ürün içeriğinden, sipariş yönetimine, müşteri hizmetlerine kadar geniş bir alanda bu teknolojiden fayda sağlamak mümkün.

Sipariş yönetimi çözümleri sahip olduğu AI tabanlı algoritmalarla sektörde farklılaştırma yaratan ve belli oyuncuları ön plana çıkaran en önemli ayrım noktası olacak.

Özellikle Depo Yönetim Sistemlerinde (WMS) akıllı yönetim anlayışının kabulü ve uygulanması depo faaliyetlerini tedarik lojistiğinin gelecek gereksinimlerine uygun hale dönüştürüyor. E- ticaretin yoğun dönemlerini verimli olarak yönetmenin olmazsa olmazı depo içi otomasyon çözümleri önemini artırarak devam ettirecek.

Hayatımızda önemli  rol oynayacak olan bir diğer trend, artırılmış gerçeklik ve metaverse ile e-ticaret. Günümüzde birçok firma, AR teknolojisi ile müşterilerine yeni deneyimler sunuyor.

Sektörümüze ilk Ar-Ge merkezini kazandıran bir şirket olarak DNA’mıza işleyen bu kültür ve lojistik 4.0 stratejimizle öncü rolümüzü sürdürerek,  tüm paydaşlarımızın gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

2023 yılı için hem sektör hem de firma olarak beklentiniz nedir? Planlanan yeni yatırımlar ve projeleriniz var mı?

E-ihracat, fulfillment, kargo ve  entegrasyon ve sipariş yönetimi altyapısını da sağlayan E2E yazılım çözümlerimiz e-ticaret büyüme stratejimizin en kritik yapı taşlarını oluşturuyor ve büyüme stratejimizin merkezinde yer alıyor. Online sipariş sayılarındaki hızlı yükseliş trendi ile ortaya çıkan yeni fırsatları değerlendiriyor, altyapı ve teknoloji yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz. İhracatta ve iç pazarda e-ticarete yatırım yapmaya ve müşteri beklentileri doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Ekol360 ile mevcut ve potansiyel partnerlerimiz ile Türk KOBİ'leri için ihtiyaç duyulan uçtan uca yazılım destekli e-ticaret çözümlerini, iç kaynaklar ve stratejik işbirlikleri ile sağlıyoruz.

Bununla birlikte müşterilerimize üç kıtada hizmet verir hale gelmek için projelerimizi sırasıyla hayata geçirmeye başladık. Bu yıl e-ticaret odaklı bakış açımız ve hizmet çeşitliliğimiz ile farklı coğrafyalarda operasyonlarımızı yürüteceğiz.

Yenilikçi bakış açısıyla hizmete alınan Ekol360 ürünlerden bazıları:

● Cross border hizmetimizde her gün düzenli hava ve kara çıkışlarımız ile müşterilerimizin yurt dışı siparişlerini son kullanıcılara ulaştırmalarını sağlıyoruz. Ayrıca Avrupa’daki birden çok ülkede fulfillment hizmetimiz ile kesintisiz ve optimum hizmeti gerçekleştiriyoruz.

● WebSuite ile internette satışa çıkarmak istenilen ürün/ ürünlerin son tüketiciye teslim edilene kadar izlenebilmesine imkan sağlayan hizmetimizi herkese ulaştırıyoruz.

● Integration çözümümüz ile markalarımızın, hem lokal hem de yüzlerce global pazaryerlerine bağlanmasını kolaylaştırıp tüm süreci tek elden yönetmeyi mümkün kılıyoruz.

● Fulfillment çözümümüz, iş ortaklarımızın depolama, elleçleme, stok seviyesi yönetimi, paketleme ve sevkiyat işlemlerini kaliteli, sürdürülebilir ve çevreci bakış açısıyla yönetmesine olanak sağlıyor.

● OmniWave çözümümüz, e-ticaret siparişlerinin birden çok noktada bulunan stoklardan optimum şekilde karşılanması için verimliliği üst seviyeye taşıyan sonuçlar üretiyor.

Birbirleriyle entegre çalışan Ekol360 ürün ailesi 360 derece bakış açısında tüm E-ticaret operasyonunu kolay yönetilebilir hale getiriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA