28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

Ekol Macaristan ve Almanya Arasında Blok Tren Seferi Başlattı

Ekol, Türkiye bağlantılı olmayan ilk blok tren hattını Macaristan ve Almanya arasında açtı.

Ekol Macaristan ve Almanya Arasında Blok Tren Seferi Başlattı

08 Eylül 2017 Cuma 17:42

Ekol, Avrupa'da daha fazla intermodal bağlantı sunma stratejisi doğrultusunda Budapeşte, Macaristan ve Köln, Almanya arasında yeni bir blok tren seferi hizmetini devreye aldı. 

Ekol Macaristan Ülke Müdürü Ákos Kovács: “Hizmete aldığımız bu tren seferi ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle Almanya, Benelüks, Fransa ve Birleşik Krallık'ı birbirine bağlıyoruz. Bu hizmetimiz ile, Macaristan'da faaliyet gösteren 3PL şirketleri arasında kendi trenine sahip ilk şirket olduğumuz için de ayrıca gururluyuz.” şeklinde konuştu.

Tren; pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 22.00'de Budapeşte'den ayrılarak, çarşamba, cuma ve pazar günleri saat 05.00'te Köln'e varacak.Dönüş seferi de pazartesi, çarşamba veya cuma günleri saat 20.00'de Köln'den başlayıp iki gün sonra saat 03.00'te Budapeşte'de sonlanacak.

Ekol Proje Geliştirme Müdürü Daniel Allard: “Trenimiz iki şehir arasındaki 1.150 kilometrelik mesafeyi 31 saatte tamamlıyor. Ekol'ün stratejisi Avrupa'daki intermodal bağlantılarının sayısını artırmak. Bu yeni tren de bu doğrultuda attığımız önemli bir adım. Müşterilerimiz için önemli avantajlar yaratıyoruz.  Kendi trenimizi kullanmamız, müşterilerimize sunduğumuz mevcut çözümlerden daha güvenli. Fiyat ve zamanında teslim avantajının yanında daha çevre dostu bir seçenek sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

 Tren, 32 mega treyler (13 m) taşıyabilen çift cep vagonlardan oluşuyor. Ayrıca 6 ve 9 m'lik konteynerler için uygun 18,2 m'lik konteyner vagonları bulunuyor.

Ekol; Trieste - Kiel, Trieste - Köln, Trieste - Ludwigshafen, Trieste - Ostrava ve Sète - Paris arasında haftada 48 blok tren seferi yapıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA