DOD Ağır Vasıta’dan İkinci El Piyasasına Her Şey Dahil Kurumsal Hizmet
Doğuş Otomotiv bünyesinde faaliyetlerine başlayan DOD Ağır Vasıta, yıllık ortalama 100 bin araçlık ikinci el ağır vasıta pazarında kurumsal anlayış ile hizmet sunmaya başladı.

16 Aralık 2016 Cuma 11:13
Binek ve hafif ticari araçlarda Türkiye’nin ilk kurumsal ikinci el organizasyonunu 1999 yılında kuran Doğuş Otomotiv, DOD Ağır Vasıta’yı tanıttı. Yaklaşık 1,5 yıldır ikinci el veren DOD Ağır Vasıta’nın tanıtım toplantısına DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin ve DOD Ağır Vasıta Satış Müdürü Selçuk Aksakal ev sahipliği yaptı.
Açılış konuşmasını yapan DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin, DOD’ın ikinci el araç piyasasında önemli bir yol aldığını kaydederek, ağır vasıtada ise daha temkinli hareket ettiklerini açıkladı. Eksini şu açıklamaları yaptı: “Biz, ikinci el ağır ticari araç alım-satımında kurumsal hizmet ve anlayış ile güvenilir çözümler üretmek istiyoruz. DOD Ağır Vasıta olarak sektörümüze ilklerle birlikte geliyoruz. 111 nokta ekspertiz hizmeti, online platform, 60 aya varan vade ile finansman desteği bunlardan bazıları. DOD Ağır Vasıta olarak çekici ve kamyonun yanı sıra damper, treyler, soğutucu ünite satışı, takas, nakit alım, konsinye satış gibi hizmetlerle tek noktadan müşterilerimize ulaşmak arzusundayız. Hedefimiz ‘ağır vasıtada ikinci el’ denilince akla gelen ilk marka olmaktır.”
16 ton üzerinde ağır ticari araç pazarının 10 yıllık ortalamasının 27-28 bin civarında olduğunu kaydeden Eksin, Euro 6’ya geçiş öncesi 2015 yıl pazardaki büyük artışla 35 bin seviyelerini gördüğünü ancak 2016’da 19 bin seviyelerine düştüğünü belirtti. Yüzde 40’ı aşan oranda bir düşüşün yaşandığı ağır ticari araç pazarının da gelecek yıl bu seviyelerinde olacağını beklediklerini ifade eden Eksin olumlu bir yıl olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
100 Bin Adetlik İkinci El Ağır Ticari Pazarı
DOD Ağır Vasıta ile ilgili detayları aktaran markanın Satış Müdürü Selçuk Aksakal ise tarafsız ve uzman bir bakış ile 170 bin adet noter, yaklaşık 100 bin adetlik fiziki satışın gerçekleştiği ikinci el ağır ticari araç pazarında müşteri beklentilerini aşarak başarı kazanmayı hedeflediklerini vurguladı.
Aksakal pazarla ve hedefleriyle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: “Ağırlıklı olarak galeriler ve bireysel satıcılar aracılığıyla gerçekleşen alım-satımda kurumsal olarak hizmet veren markaların payı ise sadece yüzde 3 civarında. Biz Türkiye geneline yayılmış toplam 17 bayimiz ile bu pazara kurumsal bir yaklaşım getireceğiz. DOD Ağır Vasıta, her marka, model, yaş ve kilometrede ikinci el ağır ticari araç almak veya araçlarını satmak isteyenlere tek noktadan yenilikçi çözümler ve üst düzeyde kaliteli hizmet sunacak. Müşterilerimize hem takas, hem nakit alım hem de konsinye satış imkânı sağlıyoruz. Parkımızda şu anda yaklaşık 100 araç bulunuyor. 2016 yılı sonuna kadar hedefimiz bin araç satmak” dedi.
Araçlar Yola Çıkmaya Hazır Olarak Satılacak
Araçları yola sorunsuz çıkmaya hazır olarak sattıklarını açıklayan Aksakal, satış amacıyla alacağı tüm araçlar için 111 nokta ekspertiz çalışması yapıldığını ve kaporta-mekanik durumunun tespitinin ardından eksiklerin kaliteli işçilik ve orijinal yedek parçalarla giderildiğini söyledi. Aracı satın almak isteyen müşteriler bu detaylı raporu inceleyerek her konuda bilgi sahibi olabildiğini belirten Aksakal, iki yılda bin 600 adet satış yaptıklarını 20’nin üzerinde uzman personelin çalıştığını belirtti.
Merkezi yönetim yerine bayileriyle birlikte yürümek istediklerini ve Doğuş Teknoloji tarafından geliştirilen internet platformuyla aktif ve bütün bilgilerin doğu ve güncel olduğu şeffaf bir site oluşturduklarını açıklayan Aksakal, satılan araçları niteliklerine göre Pro ve Pro+ olarak ikiye ayırdıklarını belirtti.
Kamyon ve Çekicinin Yanında Treyler ve Soğutucu Ünite
Tek bir telefon numarasından ulaşımı sağlayan iletişim altyapısı ilse müşterinin iletişime geçtiği andan işlemin sonuna kadar doğru bir şekilde yönlendirildiğini sözlerine ekleyen Aksakal, araç temini konusunda ise müşterinin toplam sahip olma maliyetinin yükseldiği araçları bularak teklif götüreceklerini; takasın yanı sıra nakit alım hizmeti vereceklerini de söyledi.
Aksakal DOD Ağır Vasıta ile ilgili şu detaylara da konuşmasında yer verdi: “Ürün portföyümüzde ağır ticari aracın yanında treyler ve üstyapı ile soğutucu üniteler de yer alacak. Talep eden müşterimizin aracını istediği fiyattan satmasına aracılık ederek emanet satış da yapacağız. Bakım maliyetlerini sabitlemek isteyen müşterilerimiz için uzun vadeli servis anlaşmaları da sunacağız.”
Aksakal gelecekte Scania bayileri dışında özerk alanlarda açmayı hedeflediklerini de kaydetti.
Sürat Lojistik’ten Dijitalleşme ve Yapay Zekâ Odaklı Lojistik VizyonuSürat Lojistik Genel Müdürü Tarkan Türkel, Worldef İstanbul 2026’da lojistik sektörünün dönüşümünde teknoloji ve verimliliğin önemine dikkat çekti.12 Haziran 2026 Cuma 15:33Lojistik
ALTUR’un Tercihi Yine MAN ve NEOPLAN OlduPersonel taşımacılığı sektörünün öncü markalarından ALTUR Turizm, 2026 yılı yatırım planı kapsamında filosunu 20 MAN Lion’s Coach ve 10 NEOPLAN Tourliner ile yeniledi.12 Haziran 2026 Cuma 14:42Ticari Araçlar
Arkas Line ve Akdeniz Koruma Vakfı’ndan Çevre İş BirliğiArkas Line, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yürütülen bilimsel izleme ve saha çalışmalarına katkı sunarak çevresel sürdürülebilirliği destekliyor.12 Haziran 2026 Cuma 12:53Denizcilik
Alışan Lojistik’te Kadın Sürücü Dönemi GüçleniyorKadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını destekleyen Alışan Lojistik, UND iş birliği kapsamında iki kadın sürücüyü istihdam etti.12 Haziran 2026 Cuma 12:05Lojistik
Mercedes-Benz Türk’ten Altur Turizm’e 20 Otobüs TeslimatıAltur Turizm, yeni Mercedes-Benz Tourismo 15 yatırımıyla filosunun kapasite ve hizmet kalitesini artırırken, personel taşımacılığı operasyonlarına güç katacak.12 Haziran 2026 Cuma 11:43Ticari Araçlar
Parker’dan Hidrolik Akışkanlar İçin Yeni Filtrasyon ÇözümüParker Hannifin, hidrolik akışkanlardaki serbest su ve yabancı maddelerin giderilmesi amacıyla geliştirilen taşınabilir filtreleme sistemi GLFTrolley’i tanıttı.11 Haziran 2026 Perşembe 16:07Yan Sanayi
Oregon Teknoloji Almanya Operasyonlarını BüyütüyorOregon Teknoloji, Almanya’daki yatırımlarını artırarak gümrükleme, e-ticaret lojistiği ve transit operasyonlarında büyüme hamlesi başlattı.11 Haziran 2026 Perşembe 13:12Lojistik
Karadeniz Lojistiğinde Stratejik Bağlantılar Güçleniyorİstanbul’da 6’ncı kez düzenlenen Karadeniz Limanları ve Lojistik Konferansı, bölgesel ticaret koridorları, liman yatırımları, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik başlıklarını sektör gündemine taşıdı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:47Lojistik
Quadro Lojistik, İtalya Hattında Renault Trucks ile BüyüyorTürkiye-İtalya hattında yüksek kaliteli ve katma değerli hizmet sunma hedefiyle faaliyet gösteren Quadro Lojistik, filosunu Renault Trucks T480 çekicilerle güçlendirdi.10 Haziran 2026 Çarşamba 16:41Ticari Araçlar
Mehmet T. Nane, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini İkinci Kez ÜstlenecekPegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Haziran 2027-Haziran 2028 döneminde IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek.10 Haziran 2026 Çarşamba 15:30Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber
















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.