28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

DFDS Lojistik Zirvesi’nde Sektörün ve Dünya Ekonomisinin Röntgeni Çekildi

Bloomberg HT kanalının ev sahipliğinde düzenlenen DFDS Lojistik Zirvesi’nde, Lojistikte 2022 Değerlendirmeleri, Güncel Gelişmeler ve 2023 Beklentileri, Sürdürülebilirlik ve Kadın İstihdamı, Lojistikte Teknoloji ve İnovasyon başlıkları ele alındı.

DFDS Lojistik Zirvesi’nde Sektörün ve Dünya Ekonomisinin Röntgeni Çekildi

04 Mayıs 2023 Perşembe 15:21

Alanında uzman konuklar, kritik değerlendirmelerde bulunup öngörülerini paylaşırken, DFDS Akdeniz İş Birimi Yöneticileri de şirket olarak bu alanlardaki çalışmaları hakkında bilgi verdi

Yolcu ve yük taşımacılığında Avrupa’nın lider firması DFDS tarafından, Bloomberg HT’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen DFDS Lojistik Zirvesi’nde, sektöre yönelik önemli konular ele alındı.
 

Lojistikte 2022 Değerlendirmeleri, Güncel Gelişmeler ve 2023 Beklentileri, Sürdürülebilirlik ve Kadın İstihdamı, Lojistikte Teknoloji ve İnovasyon başlıklarında gerçekleşen etkinlikle, DFDS yöneticileri ve alanında uzman konuklar hem bugünü değerlendirdi hem de geleceğe yönelik projeksiyonlarda bulundu.


2023’te dünya ekonomisinde büyüme yavaş olacak

DFDS Lojistik Zirvesi’nde Sektörün Ve Dünya Ekonomisinin Röntgeni Çekildi

DFDS Akdeniz İş Birimi Satış, Pazarlama, İş Geliştirme ve Strateji Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu moderatörlüğünde Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel ile gerçekleştirilen “Lojistikte 2022 Değerlendirmeleri, Güncel Gelişmeler ve 2023 Beklentileri” başlıklı ilk oturumda Gürlesel; 1973 petrol krizinden sonra, belki de en ağır enflasyon krizini kontrol altına alabilmek için çok kuvvetli sıkı para politikalarına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dr. Gürlesel, bu nedenle 2023’te dünya ekonomisi açısından çok yavaş büyümenin beklediğini belirtti. Dr. Can Fuat Gürlesel, küresel ticarette alıcının belirlenmesindeki en önemli unsurun yeşil yatırımlar olacağını da sözlerine ekledi.

 

Fuat Pamukçu ise “Avrupa’nın Asya’dan ya da Rusya müttefiki ülkelerden alım yapmak yerine yakın kıyı ülkelerden satın alım yapması bekleniyor. Bu kapsamda Polonya, Türkiye ve Afrika’nın kuzeyindeki sanayileşmiş olan Fas gibi ülkeler ön plana çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

Sürdürülebilirlik ve kadın istihdamı

DFDS Lojistik Zirvesi’nde Sektörün Ve Dünya Ekonomisinin Röntgeni Çekildi

Zirvenin “Sürdürülebilirlik ve Kadın İstihdamı” konulu ikinci oturumu ise yine Fuat Pamukçu moderatörlüğünde, Hürriyet Ekonomi Müdür Yardımcısı Yasemin Salih ve Agenti Kurucu Ortağı Selen Okay Akçalı’nın katılımıyla gerçekleşti. Yasemin Salih, sürdürülebilirlik kavramını “Gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılamaları için o kaynaklardan çalmadan bugünkü ihtiyaçları karşılayabileceğimiz bir anlayış” şeklinde tanımlarken. DFDS Akdeniz İş Birimi Satış, Pazarlama, İş Geliştirme ve Strateji Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, şirketin sürdürülebilirlik vizyonu hakkında bilgi vererek, “Karbon salınımı sıfır olan ilk gemimizi 2025 yılında filomuza katacağız ve hedefimiz 2050 yılında sıfır karbon bir şirket haline gelmek” dedi.

Türkiye’nin ilk kadın kaptanı DFDS bünyesinde

Kadın istihdamı başlığında ise Agenti Kurucu Ortağı Selen Okay Akçalı, Türkiye’de kadın istihdamının OECD ortalamasına göre çok düşük olduğuna ve bu durumun ekonomik gelişmenin önünde ciddi bir engel oluşturduğuna dikkat çekti. Fuat Pamukçu da KAGİDER ile gerçekleştirdikleri “Kadın için Taşıyoruz” projesi kapsamında DFDS olarak kadın girişimcilerin ihracat ürünlerini Avrupa’ya ücretsiz taşıma projesi gerçekleştirdiklerini hatırlattı. YANINDAYIZ derneğinin kurumsal üyesi ve Women in Logistics and Transport derneğinin kurucularından olduklarına işaret eden Pamukçu, şirket genelindeki %30 kadın istihdamı hedefini Akdeniz İş Birimi olarak tutturduklarını ve DFDS bünyesinde Türkiye’nin ilk kadın kaptanının görev yaptığını aktardı.

 

Belli ölçekteki her şirket, bir teknoloji şirketine dönüştü

DFDS Lojistik Zirvesi’nde Sektörün Ve Dünya Ekonomisinin Röntgeni Çekildi

“Lojistikte Teknoloji ve İnovasyon” başlıklı son oturum ise DFDS AR-GE Merkezi Direktörü Jan Berslen Devrim moderatörlüğünde, Inspark CEO’su Serdar Susuz ile gerçekleştirildi. Inspark CEO’su Serdar Susuz zengin, tutarlı ve kişisel bir müşteri deneyimi için müşteriyi tanımak gerektiğini ve bunun yolunun da müşteriyle ilgili bütün verilerin yapay zekâ tarafından işlenmesi olduğunu ifade etti. DFDS AR-GE Merkezi Direktörü Jan Berslen Devrim ise dijital dönüşümün geldiği noktaya değinerek, “Günümüzde belli bir iş hacminin üzerine çıkan bütün şirketler, buna bağlı olarak aynı zamanda birer teknoloji şirketine dönüşmek zorunda kaldı” yorumunu yaptı. Berslen, “DFDS olarak lojistik sektöründeki fırsatları teknoloji ile birlikte yakalamak için ciddi yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA