23 Aralık 2024
  • İstanbul6°C
  • Ankara2°C

Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal: “Intermodal Taşımacılık Kapasitemizi Artırmak En Öncelikli Hedefimiz”

Intermodal taşımacılık ve konvansiyonel vagon taşımacılığında sahip olduğu tecrübe ile Avrupa, İskandinav, UK, Orta Asya Ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerine verdiği servis ve çevreci taşımacılık çözümler sunan Borusan Lojistik,

Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal: “Intermodal Taşımacılık Kapasitemizi Artırmak En Öncelikli Hedefimiz”

10 Şubat 2022 Perşembe 16:58

2022 yılında, geçen yıl başladığı alternatif rotaları geliştirip, taşımalarını rutin hale getirmeyi hedefliyor.

Borusan Lojistik olarak intermodal alanda ağırlıklı olarak iki bölgede çalıştıklarını söyleyen Borusan Lojisitk Genel Müdürü Serdar Erçal, “Birincisi; 45 high cube konteyner ile RO-RO veya kara demiryolu hattı üzerinden Orta Avrupa ve Büyük Britanya ile Türkiye arasında taşımalar. İkincisi ise Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri ve Çin-Türkiye arasında kuzey koridoru, veya Bakü-Tiflis-Kars hattı” dedi.

“İthalatımızın ihracatımız kadar yüksek olmaması, taşıma maliyetlerini yükselten genel bir sorun olarak tüm sektörleri etkiliyor” diyen Erçal, “İthalatta yük azlığı nedeniyle yurtdışına çıkan araçlar beklemek durumunda kalıyor ve TIR bekletme maliyetleri, konteyner bekletme maliyetlerinden çok daha yüksek olduğundan, bu maliyet ihracatta navlun bedeline yansıyor. İntermodal taşımacılık hizmetimiz bu noktada, karayolunda yaşanan bu sıkıntıya ciddi bir alternatif ve çözüm olarak devreye giriyor.

Borusan Lojisitk Genel Müdürü Serdar Erçal

Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Gürcistan taşımalarında geçiş müsaadelerinde sorun yaşanan dönemlerde, intermodal hizmet vererek sektördeki sorun için düşük maliyetlerle müşterilerimize alternatif sunuyoruz. Buna ek olarak, global ekipman sorunu yaşandığı bu dönemde, Türkiye varışlı tüm Çin çıkışları için alternatif çözümler üretiyoruz” diye konuştu.

Ülkemizde intermodal taşımacılığın ana terminali konumundaki Halkalı İstasyonunun kapasitesinin artırılmasının büyük bir katkı sağlayacağını söyleyen Serdar Erçal sözlerine şöyle devam etti: “Intermodal taşımacılığı teşvike yönelik adımlar atılmasının, ülkemizin coğrafi konumundan kaynaklanan avantajını daha da güçlendirecek. Örneğin bu kapsamda, Avrupa’da uygulanan, araç başına +2 ton ilave yükleme imkanı sağlayan kombine taşımacılık tonaj istisnası gibi uygulamalar çok faydalı olacaktır.”

Intermodal taşımacılığa yönelik hedefleri ve 2022 yılı planları hakkında bilgi veren Erçal, “Öncelikle 2021 yılında başladığımız yeni rotaları geliştirip, bu rotalardaki taşımaları rutin hale getirmek istiyoruz. Bu bağlamda Çin, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan başta olmak üzere Türkiye’nin belli başlı dış ticaret partnerleriyle olan intermodal taşımacılık kapasitemizi artırmak en öncelikli hedefimizdir. Bunu desteklemek üzere, müşterilerimizi intermodal hizmetimizle tanıştırmak adına daha aktif faaliyet göstermeyi amaçlıyoruz.

2021 yılını ciro ve karlılık olarak bütçelediğimizin oldukça üstünde kapattık. Hem Orta Avrupa hattında, hem de Bağımsız Devletler Topluluğu alanında geliştirdiğimiz yeni projeler, aldığımız olumlu sonuçlar üzerinde etkili oldu.

2022 yılında, geçen yıl başladığımız alternatif rotaları geliştirip, taşımaları rutin hale getirmek istiyoruz. Ayrıca Konvansiyonel Vagon Taşımacılığı konusunda da, özellikle Balkan ülkeleri ve ağırlıklı olarak Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Gürcistan olmak üzere tüm Bağımsız Devletler Topluluğu’nda taşıma sayılarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA