BMC’den Allison İşbirliği İle Otomatik Şanzımanlı Hizmet Kamyonu
BMC, kentiçi atık toplama şirketlerine otomatik şanzımanlı hizmet kamyonunu tanıttı. Allison Transmission ile ortaklaşa çalışmalar sonucu üretilen araçların tanıtımı, BMC’nin İzmir Pınarbaşı’ndaki fabrikasında gerçekleştirildi.

30 Haziran 2006 Cuma 10:10
Kent içinde sürekli dur-kalk yapmak zorunda olan çöp kamyonlarında ve diğer hizmet araçlarında kullanılması hedeflenen otomatik şanzıman, Fatih ve Profesyonel Serisi ağır ticari araçlarında uygulandı. BMC ayrıca İngiltere pazarı için ürettiği otomatik şanzımanlı Environment adlı aracını da kentiçi atık toplama şirketlerine tanıttı. BMC’nin otomatik şanzımanlı araçlarının tanıtım toplantısında söz alan ve BMC’nin Allison ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak otomatik şanzımanlı araç ürettiğini vurgulayan BMC Yurtiçi Satışlar Müdürü Cevdet Zengin, otomatik şanzımanın Fatih ve Profesyonel serisi araçlarda uygulandığını belirtti.
Otomatik şanzımanlı araçları kent içinde sürekli dur - kalk yapmak zorunda kalan çöp kamyonlarında ve diğer hizmet araçlarında kullanmayı hedeflediklerini açıklayan Zengin, optimum motor gücü ile aynı işi daha az zamanda yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Otomatik şanzımanlı araçlar ile birim zamanda yapılan işin giderlerden daha yüksek olacağını iddia eden Zengin, özellikle AB üyesi ülke pazarları için geliştirilen alçak tabanlı kamyon kabininin de yine otomatik şanzımanlı olarak üretileceğini söyledi.
Zengin son olarak; “Amacımız, Türkiye’nin kendi markası olan BMC’nin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te dünyanın ilk on ağır ticari araç üreticisi arasında yer almasını sağlamaktır.” dedi.
BMC Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ ise yaptığı konuşmada; BMC’nin otomobil dışında tüm araç gruplarında üretim gerçekleştiren Avrupa’nın dört üreticisinden bir tanesi olduğunu belirtti.
Yurtiçinde çok yaygın satış ve satış sonrası servis ağına sahip olduklarını ifade eden Altuğ, Türkiye’de 7 bölge müdürlüğüne bağlı 65 adet yetkili satıcı, 175 adet yetkili servis ve 220 adet yetkili yedek parça satıcısı ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Yurtdışında da 12 tanesi Avrupa’da olmak üzere toplam 22 adet yetkili satıcıları bulunduğunu açıklayan Altuğ, İran ve Malezya’da da BMC lisansı ile üretim yapıldığını, Pakistan’da da BMC lisanslı kamyon üretimine yönelik olarak bir anlaşma imzaladıklarını ve artık Pakistan’da da yetkili distribütör ve yetkili iş ortağı ile 5 yıl içerisinde yaklaşık 5 bin adetlik kamyon üretmeyi hedeflediklerini belirtti.
ISO 9000 Kalite Sistem Belgesi ve AQAP 1210 Endüstriyel Kalite Güvence Belgesi’ne sahip olduklarını vurgulayan Altuğ, ayrıca NAMSA kaynak araştırma yer alarak NATO ülkelerine satış yapan üreticiler listesinde yer aldıklarını kaydetti.
Tanıtımı gerçekleştirilen Fatih 180 otomatik şanzımanlı çöp kamyonunun 13+1,5 metreküp kapasiteli, 162 beygir gücüne sahip olduğunu açıklayan Altuğ, 6 ileri 1 geri vitesi olan araçta Allison 3000 serisi otomatik şanzıman bulunduğunu söyledi.
Özellikle Avrupa’da yaygın olarak kullanılan ama Türkiye’de henüz çok bulunmayan alçak tabanlı ve alçak kabinli çöp kamyonu BMC PRO 628 6x4 çift çekerli araçta da çift ekip kabini bulunduğunu kaydeden Altuğ, 1+3 yolcu kapasitesine sahip bu aracın da 275 beygir gücünde olduğunu açıkladı. Makas bulunmayan ve önde iki adet hava körüğü üzerinde giden araçta, arkada da Tandem dingil grubu bulunduğunu belirtti.
BMC Ağır Ticari Araçlar Üretim Müdürü Alim Armağan da yaptığı konuşmada üstyapı uygulamaları ile ilgili bilgiler aktardı.
BMC olarak, 14 metreküpten 16,5 metreküpe kadar kapasiteye kadar, taşıma ve boşaltma amacı ile kullanılan damper uygulamalı araçlar yaptıklarını ve damper serisinde Fatih grubunda 180 ve 280 olmak üzere 11 metreküpten 16 metreküpe kadar uygulamaların mevcut olduğunu açıklayan Armağan, 10 bin litreden 20 bin litreye kadar da su tankeri uygulamalarının mevcut olduğunu söyledi.
Vidanjör, fosseptik ve çamurlu sıvıları emerek nakletmek akmacıyla kullanılan vidanjörde ise 8 bin litreden 15 bin litreye kadar uygulamalar olduğunu kaydeden Armağan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “624, 280 ve 180 serisi çöp kamyonlarımızda yine 8 mililitreden 15 mililitreye kadar uygulamalarımız mevcut. PRO 624 6x2 20+1,5 metreküp kapasiteye sahip. PRO 624 4x2 15+1,5 metreküp, PRO 518 4x2’de 9+1 metreküp, Fatih 280 aracımız da 20+1,5 metreküp, Fatih 180 6x2 aracımızda 16+1,5 metreküp, Fatih 280 4x2 aracımızda 15+1,5 metreküp, 180 4x2 aracımızda 13+1,5 metreküp kapasiteye sahip. Hidrolift aracımız da çöp konteynırlarını taşımak için kullanılıyor. Fatih 180’de 6, PRO 624’de 12 metreküp kapasite ile sunuluyor. Bunların dışında üstyapı uygulamalarımız arasında; asfalt tamir bakım robotu, vakumlu yol süpürme aracı, kaldır götür aracı, eklemli hidrolik platform, asfalt distribütörü ve soğutuculu et taşıma aracı ve akaryakıt tankeri gibi ürünlerimiz de var.”
Allison Transmission’ın sadece otomatik şanzıman üreticisi olduğunu ve her türlü araca otomatik şanzıman üretebildiklerini açıklayarak konuşmasına başlayan Allison Transmission Doğu Avrupa Endüstriyel Satış Müdürü Johan Bazuin ise, geçtiğimiz yıl 90’ıncı yılını kutlayan Allison’un ABD’de iki tane fabrikası bulunduğunu, bunun dışında da Macaristan’da montaj hattı ve üretim tesisleri bulunduğunu kaydetti. Avrupa’da Hollanda’da ofisleri bulunduğunu söyleyen Bazuin, bağımsız bir firma olduklarını ve bağımsız distribütörleri bulunduğunu belirtti.
“1000 ve 2000 serisi şanzımanlarımız var. Orta kademeli olarak da 3000 serisi şanzımanımız var. 4000 seresi şanzımanın da 2575 Newton civarında torku var. Otobüsler için ise T serisi denilen özel bir serimiz var. 8000 ve 9000 serisi şanzımanları da özel aplikasyonlar için kullanıyoruz.” şeklinde açıklama yapan Bazuin, 1990’ların başında yeni bir seri olan dizel elektrik kibrit ürününe başladıklarını söyledi. Seri üretim olarak bu ürünü dünyada satan ilk üretici olduklarını vurgulayan Bazuin, bu sitemin mekanik ve elektrik enerjinin kombinasyonu şeklinde çalıştığını açıkladı.
İtfaiye, askeri araçlar, arkadan yüklemeli çöp araçlarının en çok satış yaptıkları araçlar olduğunun altını çizen Bazuin, “Bizim üç avantajımız var; işletme masraflarını düşürmek, verimliliğin artırılmasını sağlamak ve kullanım rahatlığı.” dedi.
Otomatik şanzıman araçların Avrupa içindeki dağılımını da değerlendiren Bazuin, bu oranların İtalya’da yüzde 67, Almanya’da yüzde 35, İngiltere’de yüzde 92, İspanya’da yüzde 46 civarında olduğunu söyledi. Doğu Avrupa’da bu uygulamayanın yeni başladığını açıklayan Bazuin, Doğu Avrupa’ya ikinci el araçların geldiğini bu nedenle Doğu Avrupa’nın yavaş ilerleyen bir pazar olduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DFDS Türkiye-İtalya Arasında 10 Bininci RO-RO Seferini BaşlattıDFDS, 10 bininci seferini, Pendik Limanı’nda gerçekleşen törenle kutladı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşen etkinlikte, sektör temsilcileri bir araya geldi.14 Mayıs 2025 Çarşamba 16:39Denizcilik
Serhatlı Lojistik DHL Taşımaları İçin 10 Yeni Tırsan AldıTırsan, Serhatlı Lojistik’e 10 adet Tenteli Perdeli Multi Ride treyler teslim etti.13 Mayıs 2025 Salı 11:47Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Bayi Ağında Stratejik DönüşümMercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs ürün grubuna odaklı hizmet verecek yeni bayi ve yetkili servis ağı yapılanması ile Türkiye genelinde büyük bir dönüşüme imza atıyor.13 Mayıs 2025 Salı 11:08Ticari Araçlar
TEMSA, TÜRK LOYDU Sertifikasına Sahip Batarya Paket Üreticisi İlk Türk Şirketi OlduTEMSA, uluslararası standartlara göre hizmet veren, IACS üyesi bağımsız klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Loydu tarafından verilen lityum-iyon temelli Marine Batarya Sertifikası’nı alan ilk Türk şirketi oldu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:48Teknoloji
Turkish Cargo, Atlas Air Worldwide ile Uzun Vadeli İş Birliğine İmza AttıTürk Hava Yolları’nın küresel markası Turkish Cargo, uluslararası hizmet ağını genişletmek amacıyla, hava kargo taşımacılığı alanında önde gelen şirketlerden Atlas Air ile uzun vadeli iş birliği anlaşması imzaladı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:22Havayolu
Mersin’de Renault Trucks’tan Çifte EtkinlikRenault Trucks, Mersin’de düzenlediği Optifuel Challenge ve FEST etkinlikleriyle profesyonelleri bir araya getirerek ekonomik sürüş, sürdürülebilir taşımacılık ve yeni nesil araç teknolojileri odağında deneyim paylaşımı ve teknik güncellemeler sundu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:56Ticari Araçlar
Trans-Avusturya’ya Tren Yüklemeli 20 Adet TırsanTırsan, Trans-Avusturya’ya 20 adet Tren Yüklemeli Tenteli Perdeli T.SCS X+ teslim etti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 15:55Ticari Araçlar
Hareket 132 Milyon Dolarlık Yatırımla Kapasitesini ArtırıyorHareket, toplam tutarı 132 milyon dolara ulaşan yeni vinç, barge, SPMT, treyler ve çekici yatırımlarıyla operasyonel kapasitesini önemli ölçüde genişletti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:32Lojistik
Scania, Global Pazarlama Strateji Toplantısı Türkiye’de GerçekleştirildiScania tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen ‘Bölgesel Pazarlama Toplantısı’ bu yıl Scania Türkiye ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi.09 Mayıs 2025 Cuma 16:05Ticari Araçlar
Renault Trucks, Hatay’da Taşımacılık Sektörünü BuluşturduRenault Trucks, 2025 yılına damgasını vuran Renault Trucks FEST ve Optifuel Challenge etkinlik serisinde bu kez Hataylı taşımacılık profesyonelleriyle buluştu.08 Mayıs 2025 Perşembe 19:21Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber