15 Ocak 2025
  • İstanbul7°C
  • Ankara5°C

Balnak Ve İzmir Lojistik Birleşiyor

Balnak ve İzmir Lojistik Grup’ları birleşme kararı aldı. Balnak Lojistik Grup’tan yapılan açıklamaya göre, Balnak Grubu ile İzmir Lojistik Grup’ları aynı çatı altında birleştiler.

Balnak Ve İzmir Lojistik Birleşiyor

18 Nisan 2008 Cuma 17:05

Balnak ve İzmir Lojistik Grup’ları birleşme kararı aldı. Balnak Lojistik Grup’tan yapılan açıklamaya göre, Balnak Grubu ile İzmir Lojistik Grup’ları aynı çatı altında birleştiler.

Ağırlıklı olarak uluslararası taşımacılık hizmetleri sunan Balnak şirketleri ile 1979 yılından bu yana yurtiçi taşımacılık ve depolama hizmetleri sunan İzmir Lojistik şirketleri birbirini tamamlayan hizmetleri ile sinerji oluşturuyor.

Ortaya çıkan Grup; bin 750 çalışanı, 180 bin m2 depo alanı ve 100 araçlık öz mal ve bin araçlık sözleşmeli  filosuyla lojistik sektörünün en büyük kuruluşlarından biri oldu.

Bu birleşme ile Grup, tedarik zinciri yönetiminde tüm hizmetleri verme konusunda daha da iddialı hale geldi.

Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler, endüstri mühendisliği mesleğini ve işletme bilgisini nakliye sektöründe kullanmak üzere harekete geçer. Aygüler, detaylı araştrrmalardan sonra Alman Ballauf şirketi ile Balnak Logistics Group'un temellerini 1986 yılında kurduğu Balnak Uluslararasi Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti. ile atar.

Kuruldugu dönemde 12 kisilik çekirdek kadrosu ile sadece Almanya'dan karayolu taşımacılığı hizmeti veren Balnak, 1988 yılında hava ve denizyolu nakliye organizasyonuna başlamış ve 1990 yılında da IATA Lisansı’nı almaya hak kazanmış.

Alman ortağın kontrolündeki hisselerin satın alınması ile başlayan kurumsal yeniden yapılanma sürecinde, şirket bünyesindeki departmanların her biri müstakil şirketler haline getirilmiş ve yüzde 100 Türk sermayeli Balnak Logistics Group hayata geçmiş.

1990’lı yılların sonuna doğru toplam kalite çalışmalarına başlayan Balnak Logistics Group, 1999 yılında IATA hava kargo acenteleri sıralamasında 121 yerli ve yabancı şirket arasında birinciliği elde etmiş. 2001 yılında Dünya Gazetesi tarafından "Sektöründe En Başarılı Şirket" ödülüne layık görülen Balnak, deniz ve havayolu taşımalarında en az karayolu kadar iddalı konuma gelir. Süreç Yönetimi' sistemine geçen Balnak 2003'de KALDER ve TÜSİAD’ın düzenlediği 12. Ulusal Kalite Kongresi KOBİ Kategorisi'nde "Kalite Ödülü"ne layik görülmüş.

Balnak, 2004 yılında demiryolu lojistiği yatırımlarına TCDD’nin Halkalı Terminali içerisindeki 1 ve 4 nolu iki antrepoları özelleştirerek devam eder. Aynı dönemde ayrıca kendi tır filosunu yeniden kurarak karayolu taşımacılığında büyüme stratejisini destekler. 2005’de depolama ve lojistik alanında son yatırım atağı yapan Balnak Çatalca’da tek çatı altında 20 bin m2 kapalı depo alanı, 2 bin 500 m2 ofis alanı ve 15 bin m2 açık alanı olan bir merkez kurar.

2007 yılına gelindiğinde Balnak, İstanbul Anadolu yakasında 20 bin m2 kapalı alan ve 10 bin m2 açık alanı olan bir merkezi daha devreye sokar. Yurt içinde hizmet verdiği perakende sektörü içinde yatırımlarına devam eden Balnak, kendine ait yurt içi dağıtım filosunun kapasitesini de 500 m3’e çıkarır

1979 yılında yurtiçi parsiyel dağıtım alanında faaliyet göstermeye başlayan İzmir Lojistik Grubu ise, Türkiye’nin endüstriyel gelişmesine paralel olarak 1970’li yılların sonunda artan iş hacimlerine cevap vermek üzere dağıtım filosu oluşturmaya yönelerek gelişimini sürdürmüş.

Sektörün yurtiçi unsurlarına odaklanan şirket, değişen ticaret anlayışına uygun olarak 1990’lı yılların başında dağıtım merkezi yönetimi ve katma değerli hizmetler üretiminde de yapılanarak geliştirmiş olduğu altyapı, organizasyon ve bilgi teknolojileri ile sektörün önde gelen firmaları arasında yerini almış.

Yakın zamanda İzmir Lojistik Grubu, Türkiye lojistik sektöründe bir ilke de imza atarak sektöründe lider çok uluslu bir hızlı tüketim malları üreticisi müşterisinin hat sonu paketleme hizmetlerini de üstlenerek banttan ürünü teslim alma, ürün ve kalite doğrulama, karantina altında dağıtım deposuna transfer, statü kontrol ve envanter takibi, katma değerli hizmetler ve yurtiçi dağıtım zincirinin son halkasını da yerine getirerek tüm iş ve malzeme akışının elektronik olarak tabip edilebildiği çok büyük bir iş hacminin dağıtım yönetimini gerçekleştirmekte.

İzmir Lojistik Grubu, bugün itibarı ile yurt çapında 120 bin m2 kapalı alanda envanter yönetimi ve katma değerli hizmetler verdiği fiziksel altyapısı, bin aracın üzerindeki filosu ve 81 ilde 800’ün üzerinde sevkiyat noktasına bölgesel aktarma platformlarından ulaştığı dağıtım ağıyla faaliyetlerini sürdürmekte.

İzmir Lojistik Grubu, başta hızlı tüketim malları olmak üzere perakende, yapı grubu, otomotiv, elektronik, gıda ve kimyevi madde sektörlerine yönelik entegre hizmet sağlayıcı olarak faaliyet gösteriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA