Avrupa’daki İleri Teknoloji Şirketleri Üretim Tesislerini Müşterilerine Yakın Yerlere Taşıyor
UPS Anketi, Avrupa’daki ileri teknoloji şirketlerinin üretim tesislerini müşterilerine yakın yerlere taşıdığını ortaya koydu.

10 Eylül 2015 Perşembe 15:49
Bu sene Avrupa’daki katılımcılarla gerçekleştirilen beşinci UPS Tedarik Zinciri’nde (CITC) Küresel Değişim anketi sonuçlarına göre, Avrupa’daki ileri teknoloji şirketleri kendi sektörlerinde güçlü bir büyüme bekliyor ve ilgili şirketler bu büyümeye üretim tedarik zinciri ağlarını oluştururken çok sayıda faktörü göz önünde bulundurarak hazırlanıyor.
UPS adına IDC Manufacturing Insights tarafından gerçekleştirilen ankette, ileri teknoloji şirketlerinin iş gücü maliyetlerini azaltmak için hala üretim tesislerini müşteriye yakın yerlere taşıma stratejisini uyguladıkları, Avrupa’daki birçok şirketin de uzak ülkede yerel üretimi tercih ettiği sonucu ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda, Avrupa katılımcılarının yüzde 38’i üretim sahalarını müşterilerine yakın yerlere taşıdığını belirtiyor. Bu strateji maliyet kazancının avantajını kullanabilmek için tedarik zincirini; en iyi müşteri hizmeti ile genel kâr marjına ulaşabilmek için de yerel kaynakları en uygun hale getiriyor.
Bunun yanı sıra, UPS CITC anketi ileri teknoloji şirketlerinin ortaya çıkan yeni pazarlara girme ve prototipler ile yeni ürün tasarımları için üç boyutlu yazıcıya ilgi gösterme bakımından gitgide artan eğilimler gösterdiklerini ortaya koyuyor.
UPS adına IDC tarafından yapılan ankette Avrupa, Kuzey Amerika, Asya-Pasifik ve Latin Amerika bölgelerinden toplam 516 ileri teknoloji yöneticisinin görüşlerine başvuruldu. Bu katılımcılar ileri teknoloji tedarik zinciri profesyonellerinden oluşuyor. Sonuçlar ise tedarik zincirlerinde hâlâ devam etmekte olan ve şirketlerin sahip oldukları tesislerin konumlandırılması ile tedarikçilerin seçilmesi hususlarını etkileyen bir evrimi gözler önüne seriyor.
UPS Avrupa Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Aubuchon konu hakkında şunları söyledi: “Yerel üretim stratejileri ve tedarik zincirleri bakımından daha esnek yaklaşımlar sergilemeye başlamaları sonucu, ileri teknoloji şirketleri artık artan pazar dinamiklerine daha iyi cevap verebilir durumda. Avrupa’daki şirketler ürünlerin teslimi için harcanan zaman ile maliyeti değerlendirirken bütünsel bir yaklaşım sergiliyor.”
Aubuchon, “Şirketlerin hizmet seviyelerini geliştirmesi, ulaştırma maliyetlerini azaltması ve ürün kalitesi ile fikri mülkiyet hakları üzerinde daha etkin bir kontrole sahip olmayı talep etmesiyle birlikte, üretim tesislerini müşterilerine daha yakın bir yere taşıma stratejisi daha çok popülarite kazanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
Bu yıl ki anket sonuçları 2013 yılındaki sonuçlarla karşılaştırıldığında yüzde 9 artışla, Avrupa’da ileri teknoloji lojistiğinde karar vericilerin yüzde 35’i yakın ülkelerde üretim sistemine ilişkin planlamalar yaptığı ortaya çıkıyor. Avrupa katılımcılarının yüzde 54’ü iki veya daha fazla yıl önce; yüzde 34’lük bir kesim ise bu sene üretim tesisini müşterilerine daha yakın bir yere taşıdığını belirtiyor.
Sektörde ihracat artarken yeni fırsatlar ortaya çıkıyor
CITC anketi ileri teknoloji ihracatının Avrupa da dâhil olmak üzere, küresel anlamda güçlü bir görünüme sahip olduğunu gösteriyor. Avrupalı katılımcıların yüzde 39’u gelecek iki yıl içerisinde ileri teknoloji sektörü ihracat hacmindeki küresel büyümede mevcut hızla artış yaşanacağını öngörürken, yüzde 19’luk kesim ise daha hızlı bir büyüme beklediğini belirtiyor.
İleri teknoloji şirketleri yeni ortaya çıkmakta olan pazarlara başarılı bir şekilde girmeyi başardı. Anket katılımcıları arasında, Avrupa katılımcılarından yüzde 66’sı halihazırda Çin’de, yüzde 41’i Hindistan’da, yüzde 31’i ise Brezilya’da ürünlerini sattıklarını beyan ediyor. Avrupa’daki ileri teknoloji şirketlerinin bu sene girmeyi planladığı ilk üç pazarı ise Brezilya, Hindistan ve Asya-Pasifik ülkeleri (Hindistan ve Çin hariç olmak üzere) oluşturuyor.
Her ne kadar yeni pazarlara girme oranı yüksek olsa da, bu genişlemenin önündeki engeller de bir yandan değişmeye devam ediyor. Küresel anlamda en büyük engeli yasal mevzuatı belirlemek oluşturuyor. Ancak Avrupa’da bu unsur, ilk faaliyetleri kurma, kültürel değişiklikler, mevzuat değişikliklerine ayak uydurma ve hangi pazarlara girileceğinin belirlenmesi gibi engellerin ardından sıralamada beşinci olarak yer alıyor. Avrupa’da mevzuat anlamında en çok endişe yaratan durum, katılımcıların yüzde 44’ünün de belirttiği üzere küresel veya sınır ötesi takip edilebilirlik ve görünürlük.
CITC ileri teknoloji anketi tüm bu bahsedilenlere ek olarak, ileri teknoloji şirketlerinin gitgide artan bir eğilimle, ortaya çıkan yeni pazarlara girdiğini ve prototip ile yeni ürün tasarımlarında üç boyutlu yazıcıyı tercih etmeye başladıklarını gösteriyor.
Anket katılımcılarının yüzde 66’sı üç boyutlu yazıcı anlamında pratik deneyimlerinin olduğunu belirtirken, yüzde 28’lik kesim ise bu teknolojiyi yeni yeni kavramaya başladıklarını söylüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İstanbul Jet 2024 Fortune 500 Türkiye listesinde ilk 100'deSivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri şirketi Fortune 500 Türkiye 2024 listesinde ilk 100 içindeki yerini korudu.11 Temmuz 2025 Cuma 17:02Havayolu
Uzak Doğu–Kazakistan–Türkiye Hattı Yeni Lojistik Koridor Olma YolundaKüresel ticarette artan jeopolitik riskler ve navlun krizleri, tedarik zincirlerini yeni yönlere yönlendiriyor.11 Temmuz 2025 Cuma 16:51Lojistik
Scania Türkiye'deki Hizmet Ağını GenişletiyorScania, Erzurum, Bolu ve Kocaeli’de açtığı yeni yetkili satıcı ve servis noktalarıyla satış ve satış sonrası hizmet ağını güçlendirerek müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.11 Temmuz 2025 Cuma 16:34Ticari Araçlar
Yolcu ve Kargo Uçağı Pazarında Boeing ve Airbus Rekabeti KızışıyorDünyanın iki dev uçak üreticisi Boeing ile Airbus arasında uçak siparişleri konusundaki rekabet kızışıyor.10 Temmuz 2025 Perşembe 18:24Havayolu
Emirates, Yeni Nesil A350 Uçağıyla İstanbul Seferlerine BaşladıEmirates, 1 Temmuz itibarıyla yeni Airbus A350 uçağını Dubai ve İstanbul arasında resmi olarak hizmete soktu.10 Temmuz 2025 Perşembe 17:03Havayolu
Horoz Lojistik Denizyolunda Gücünü Artırıyor2025’in ilk beş ayında 12 bin TEU taşıma hacmine ulaşan Horoz Lojistik, yıl sonu hedefini 25 bin TEU olarak belirledi.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:50Denizcilik
Lars Wagner, 1 Ocak 2026'da Airbus Ticari Uçaklar İş Biriminin CEO'su OluyorMevcut durumda Münih merkezli MTU Aero Engines AG'nin CEO'su olarak görev yapan Lars Wagner, Airbus Yönetim Kurulu'na katılacak ve 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren Christian Scherer'in yerine Ticari Uçaklar İş Biriminin CEO'su olacak.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:40Havayolu
KAZLOGISTIC SOLUTIONS Improves Regional Transportation with Versatile Logistics SolutionsKAZLOGISTIC SOLUTIONS stands out as an important player in regional and international logistics with its logistics solutions integrating rail, road, maritime and air transportation and its experience in project transportation.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:26World News
Lassa Mısır’da İlk Perakende Mağazasını AçtıBrisa, Lassa markasıyla Kuzey Afrika pazarındaki kalıcı büyüme hedefi doğrultusunda Mısır’ın başkenti Kahire’deki ilk perakende mağazasını açtı.10 Temmuz 2025 Perşembe 14:42Yan Sanayi
Tırsan’dan Tırtaş Uluslararası Nakliyat’a 60 Adet Araç TeslimatıTırsan, uluslararası nakliyenin deneyimli isimlerinden Tırtaş Uluslararası Nakliyat’a 60 adet Tren Yüklemeli Tenteli Perdeli teslim etti.10 Temmuz 2025 Perşembe 13:49Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber