Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan: “Yurtiçi ve yurtdışında demiryolu taşımacılığını kullanmayı hedefliyoruz”
30 yıl önce 1985 yılında 20 araçlık bir filo ile kurulan Alışan Lojistik; 450 adet özmal araç filosu ile taşımacılık sektörüne yön vermeye devam ediyor.
21 Eylül 2015 Pazartesi 15:39
Hız kesmeden devam eden yatırımları ve öncü faaliyetleri ile öne çıkan Alışan Lojistik, her yıl en az yüzde 20 oranında bir büyüme hedefliyor.
Alışan Lojistik olarak 2015 yılına hızlı bir giriş gerçekleştirdiklerini kaydeden Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, “2014 yılını 335 Milyon TL ciro ile tamamladık. Geçtiğimiz yılla kıyaslama yapmak gerekirse; 2015 yılını da yine aşağı yukarı aynı büyüme trendi ile devam ettireceğimizi söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.
Geçtiğimiz ay yine bir yatırım yaparak Gebze’deki deponuzu genişletiniz. Bundan sonraki yatırım planlarınızdan bahseder misiniz?
İlk olarak 2015 yılsonu istihdam hedefimiz Alışan Lojistik ailesi olarak 1000 kişiye geçmek yönünde. Her yıl olduğu gibi büyüme hedefimize de ulaşmayı istiyoruz. Bu anlamda yılsonunda yine başarılı olacağımıza inancımız tam. Yurtiçinde sunduğumuz hizmetler doğrultusunda Marmara, Trakya, Ege Bölgesi ve Çukurova Bölgesi’nden sonra İç Anadolu Bölgesi’ni de Bölgesel büyüme stratejimize uygun olarak canlandırmayı hedefliyoruz. 2015 yılı içerisinde de gerek yurt içinde gerekse yurt dışında global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tutarak, konularında uzman ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları en pratik ve yenilikçi çözümlerle sunmaya devam edeceğiz.
Tüm bunlara ek olarak lojistik sektöründe güvenli, ucuz ve hızlı hizmet sağlayan demiryolunu daha yoğun kullanan bir yapılanma geliştiriliyor. Önemli üretim ve tüketim bölgelerinde bölgesel ve küresel ihtiyaçlara cevap verebilecek, ülkemizin ana ihracat sektörlerinin rekabet gücünü destekleyecek lojistik merkezler oluşturulmaktadır.
Demiryolu taşımacılığında birçok avantajlar mevcut. En önemli avantajlarından birisi de çevresel olarak karbon faturasını düşürmesi. Hepimizin bildiği üzere dünya intermodel taşımacılığa döndü. İçinde bulunduğumuz çevreye karşı her birimizin bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla daha çevreci modlarla, daha sürdürülebilir bir hizmet sağlama mecburiyetindeyiz.
Alışan Lojistik olarak; bundan sonraki süreçte karayollarına alternatif olarak demiryolları alanında da gerçekleştirdiğimiz bir yıl olacaktır. Böylelikle alternatif taşıma modları konusunda da iş süreçlerimizi geliştirmiş olacağız. Dolayısıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında demiryolu taşımacılığını kullanmayı hedefliyoruz.
2015 şu ana kadar sizin için nasıl geçiyor? Geçtiğimiz yılla kıyaslama yapabilir misiniz?
2015 yılı Alışan Lojistik olarak bizim için çok önemli bir yıl. 30 yıl önce 1985 yılında 20 araçlık bir filo ile kurulan Alışan Lojistik olarak; bugün ulaştığımız 450 adet özmal araç filomuz ile 30. yıl dönümümüzü kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Alışan Lojistik olarak 2015 yılına belirttiğiniz gibi hızlı bir giriş gerçekleştirdik. Müşterilerimize daha kapsamlı ve verimli hizmet sunmak, faaliyet kalitemizi arttırmak amacıyla taşımacılık alanında kiralama modeli ile 30 adet Tırsan Perdeli Maxima semi-treyler yatırımı hayata geçirdik. Ayrıca yaz başında Gebze Güzeller Organize Sanayi bölgesinde 15 bin palet kapasiteli yeni bir depolama tesisi devreye alarak toplamda 200 bin palet depolama kapasitesine ulaştık. Buna ek olarak yurtiçi nakliye alanındaki hizmet kapsamımıza bir yenisini daha ekledik. Kalite yönetim sistemlerini tam bir şekilde uygulayarak sağladığımız dağıtım operasyonları ile müşterilerimizin ürünlerinin eksiksiz ve sağlam olarak doğru zamanda, doğru adreste olmasını amaçlıyoruz. Bu anlamda Temmuz 2015 tarihi itibariyle yurtiçi nakliye alanındaki dağıtım hizmetlerimize Konya’da açtığımız yeni operasyon merkezimizi de dahil ettik.
Alışan Lojistik olarak her yıl en az yüzde 20 oranında bir büyüme hedefimiz bulunmaktadır. Bu noktada 2014 yılını 335 Milyon TL ciro ile tamamladık. Geçtiğimiz yılla kıyaslama yapmak gerekirse; 2015 yılını da yine aşağı yukarı aynı büyüme trendi ile devam ettireceğimizi söyleyebiliriz.
Sizi farklı kılan özellikler ve sektöre sunduğunuz özel hizmetler nelerdir?
Alışan Lojistik olarak, kurulduğumuz günden bu yana birçok sektörün yanı sıra ağırlıklı olarak kimya sektörüne hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu sebeple, kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığımız, altyapımız ve başarılı bir çalışma modelimiz bulunmaktadır. Bu doğrultuda Avrupa standartlarında araç, çekici, ekipman ve depolar ile hizmet vermekteyiz. Bununla birlikte çalışanlarımızı da sağlık, emniyet, çevre ve kalite konularında yeterli bilgi ile donatmak amacıyla en üst seviyede eğitimler vermekte ve önlemler almaktayız. Bu anlamda Alışan olarak, tehlikeli madde lojistiği ile ilgili bilgi, tecrübe ve kapasite anlamında Türkiye’nin lider firmasıyız. Sizin de bildiğiniz üzere ülkemizde ADR mevzuatı 01 Ocak 2014 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir. Ancak 2001 yılından itibaren Tehlikeli Maddelerin, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmasını sağlayan yönerge ile ilgili çalışmalarını sürdüren bir firma olarak; çok uzun yıllardır bu alanda hizmet verip ADR standartlarında ekipman ve operasyon sistemi işletmekteyiz. Bu konulardaki uzmanlaşmanın beraberinde gelen iyi hizmet ve müşteri memnuniyeti de Alışan Lojistik’in temel prensibidir.
Buna ek olarak Alışan Lojistik’in araç parkının gıda ve benzeri özel uygulaması olan araçları hariç diğer tüm araçları tehlikeli madde taşımacılığına uygundur. Az önce de belirttiğim gibi tüm Alışan Lojistik sürücüleri de tehlikeli madde taşımacılığının gerektirdiği eğitim ve sertifikaları almıştır. Bunun dışında, birçok Alışan Lojistik sürücüsü MDI/TDI taşımacılığının gerektirdiği ISOPA ehliyetlerine de sahiptir. Bu açıdan Alışan Lojistik’in mevcut yatırımları ve gelecekteki yatırımları tehlikeli madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planlanmıştır. Yürümekte olduğumuz projelerimiz kapsamında araç ve ekipman yatırımlarına önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi planlıyoruz. ADR yönetmeliği tüm lojistik sektöründe hizmet kalitesini ve iş güvenliğini daha yüksek bir standarda çekecektir. Elbette çok eski araçlar, sigortasız ve eğitimsiz sürücüler ile çalışan firmaların sebep olduğu haksız rekabetin de zamanla ortadan kalkacağını umuyoruz. Böylece lojistik sektörü genel alışkanlarının bazılarını değiştirerek, iş güvenliği ve emniyeti öğrenmek zorunda kalacaktır.
Bu açıdan söyleyebiliriz ki; Alışan Lojistik olarak Türkiye’de yürürlüğe yeni girmesine rağmen biz ADR kurallarını rakiplerimizden farklılaşarak yıllardır uyguluyoruz. Ve bu uygulamaların şirketimizin sürdürülebilir başarısına, sektörde bizi farklı bir noktaya getirmesinde çok büyük katkıları olduğunu görüyoruz.
Öncelikli olarak çözüme kavuşturulmasını istediğiniz sektörel sorunlar nelerdir?
Lojistiğin gelişmesi için uygun coğrafya ile fiziksel ve kurumsal alt yapı gerekir. Türkiye coğrafi anlamda kıtaların kesiştiği bir noktada ve doğal bir köprü durumundadır.
Lojistiğin başlıca ve vazgeçilmez fonksiyonu olan ulaştırma açısından bakılacak olursa, Türkiye’nin hava, kara, deniz ve demiryolları olmak üzere tüm taşıma modlarının geçişine imkan veren coğrafi ve teknik altyapısının bulunması ve ayrıca bu taşıma modları arasında entegre taşımacılık yapabilme imkanlarının olması, ülkemizin lojistik bir üs olarak öne çıkmasının temel nedenidir. Ancak Türkiye’nin uluslararası lojistik pazarında daha fazla söz sahibi olması için sadece coğrafi avantajı yeterli değildir. Türkiye lojistik anlamda fiziksel ve kurumsal altyapı gelişimini planlı bir şekilde gerçekleştirmek durumundadır. Aksi halde söz konusu ticaret kendine başka lojistik çözümler bulacaktır. Dikkat edilmesi gereken en temel hususlar; ülkemizdeki taşıma modları arasında bir denge sağlanması, lojistik konusunda yeterli bilgi ve deneyimin oluşması, etkin bir standardizasyon, sertifikasyon ve akreditizasyon sistemlerinin olması, kurumlar arasında güven, işbirliği ve koordinasyonunun gelişmesidir.
- Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet ÇekiciTalay Logistics, filosuna 41 adet Scania 500R çekici ekleyerek filosunu genişletiyor. İlk 11 araç teslim edilirken, kalan araçlar 2025’te teslim edilecek.20 Aralık 2024 Cuma 13:24Ticari Araçlar
- MAN 2024'te Pazar İstikrarını KoruduMAN, 2024 yılında pazar payını koruyarak önemli başarılara imza attı ve performansını ödüllerle taçlandırdı.20 Aralık 2024 Cuma 13:06Ticari Araçlar
- Talay Logistics Kontrat Lojistiği Alanında Büyümeye Devam EdiyorTalay Logistics, kontrat lojistiği alanında müşteri sayısını ve hizmet kapasitesini artırmaya devam ediyor.20 Aralık 2024 Cuma 12:35Lojistik
- Tea & Talk 2024; SGS TransitNet Genel Müdürü Mine KayaUluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı etkinlikleri kapsamında Aysberg Basın Yayın organizatörlüğünde gerçekleşen Tea&Talk 2024 söyleşilerinin konuğu SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya oldu.17 Aralık 2024 Salı 12:41Lojistik
- Ağır Ticari Araçlar Sektöründe Sürdürülebilirlik; Çevresel EtkilerDünyada ağır ticari araçlar sektörü, taşımacılığın belkemiğini oluştururken çevresel etkileriyle de büyük bir sorumluluk taşıyor. Bu doğrultuda sektörün sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü hız kazanarak artıyor.16 Aralık 2024 Pazartesi 18:29Ticari Araçlar
- Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık TeslimatTırsan, Akkoç Lojistik’e Adapazarı Mega Kampüs’te düzenlenen törenle yeni araçlarını teslim etti. Firma 3 senelik planlı yatırımları kapsamında 101’inci aracını teslim aldı.16 Aralık 2024 Pazartesi 17:44Ticari Araçlar
- Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya TesisiStellantis ve CATL, Zaragoza'da 50 GWsa kapasiteli LFP batarya tesisi kuruyor. Tesis, Stellantis'in uygun fiyatlı elektrikli araç hedefini ve CATL'nin teknoloji ihtiyaçlarını destekleyecek.16 Aralık 2024 Pazartesi 17:31Otomobilite
- Ticari Araç Grubunda Üretim ve Pazar Dengesi Yeniden ŞekilleniyorTicari araç üretimi ve pazarında, 2024’ün ilk 11 ayında geçen yıla kıyasla yavaşlama gözlemlendi. Hafif ticari araç üretimi yüzde 10, ağır ticari araç üretimi ise yüzde 25 oranında azaldı.16 Aralık 2024 Pazartesi 17:09Ticari Araçlar
- Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed TeslimatıTırsan, Ekay & Aytaş Şirketler Grubu’na 7 adet low-bed teslim etti.12 Aralık 2024 Perşembe 18:20Ticari Araçlar
- Nakliyecilere MüjdeEximbank, taşımacılık ve lojistik şirketlerine yeşil dönüşüm odaklı yatırımlar için 2 yıl ödemesiz kredi sunuyor. HİB üyeleri bu krediden yararlanarak yatırımlarını çevre dostu çözümlerle dönüştürebilecek.12 Aralık 2024 Perşembe 17:53Lojistik
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2024 Kargo Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.