29 Aralık 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara6°C

35’inci Yılını Kutlayan Tırsan Yatırımlara Ara Vermiyor

Yeni yatırımları anlatmak ve Tırsan’ın ileriye dönük hedeflerini aktarmak için basın toplantısı gerçekleştiren Tırsan, yönetimdeki yeni yüzleri de tanıttı.

35’inci Yılını Kutlayan Tırsan Yatırımlara Ara Vermiyor

15 Ekim 2012 Pazartesi 15:24

Yeni yatırımları anlatmak ve Tırsan’ın ileriye dönük hedeflerini aktarmak için basın toplantısı gerçekleştiren Tırsan, yönetimdeki yeni yüzleri de tanıttı.

Yeni Ar-Ge merkezinin ve fabrikanın tanıtıldığı organizasyonda başta Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu olmak üzere, Ar-Ge ve Ürün Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhun Selbes ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz katıldı.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı konuşmada “35 yıl insan hayatı için belki çok uzun bir zaman ama ülkelerin sanayisi, kurumların tarihleri için hiç uzun olmayan bir dönem” diyerek, 35 yılda sadece Türkiye için değil tüm Avrupa için üreten bir kuruluş haline geldiğini söyledi.

Tırsan grubu olarak 2014 yılında 15 bin araçlık üretim kapasitesine ulaşmak ve Avrupa’nın en büyük 3 treyler üreticisinden biri olmak hedeflerini hatırlatan Nuhoğlu, “Bu hedefe ulaşmak amacıyla bir yandan yeni tesis yatırımlarımız sürdürürken, diğer yandan araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Sektörün gelişimi doğrultusunda, her bir müşterinin ihtiyaçlarını doğru belirleyerek, geliştirdiğimiz mühendislik çözümlerini müşterilerimizin kullanımına en hızlı şekilde sunacağız ve Tırsan farklılığını onlara yaşatacağız” diye konuştu.

2014 yılına gelindiğinde Tırsan’ın 7 bin 500 adet ihracat, 7 bin 500 adet de iç piyasa olmak üzere yıllık toplam 15 bin adetlik üretim ve satışa odaklandıklarını kaydeden Nuhoğlu, Türk firmalarının Edirne’nin ötesine geçemedikleri dönemi aştıklarını, Tırsan ürünlerinin Avrupa’da da bir yatırım aracı olarak büyük başarı sağladığını aktardı.


İstanbul ve Almanya’da Ar-Ge merkezi kurulacak

Ar-Ge yatırımlarının desteklenmesinin motive edici olmasına vurgu yapan Nuhoğlu, Adapazarı’ndaki Ar-Ge merkezinin bir örneğini İstanbul bir diğerini ise Almanya’da kuracaklarını söyledi.

“Tırsan 2014 yılında, ilk üçe girecektir, tank ve silobasta bir numara olacaktır, lowbed’de bir numara olacaktır” diyen Nuhoğlu, Ar-Ge merkezinin ve Tırsan patentlerinin kendilerine avantaj sağlayacağını belirterek, şöyle devam etti: “Büyümek ve gelişmek tek başına olmaz. Doğru iş ortakları ile koşulsuz müşteri memnuniyeti çerçevesinde yaygın bayi ve servis ağınızla sağlayabilirsiniz. Bugün Tırsan yurt içinde ve yurt dışında büyüyen bayi ağı ile ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırmaktadır. Satış ağımız kadar satış sonrası servis ağımızı da büyüme ivmemize paralel olarak müşterilerimizin satış sonrası ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek için sürekli geliştirmekteyiz. Araç satışında olduğu kadar, satış sonrasında da müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmaya devam edeceğiz diyen Çetin Nuhoğlu, “Tırsan olarak amacımız; 35 yıldır başarıyla hizmet ettiği müşterilerine, bünyemize yeni eklenen bayiler, çalışanlar, tesisler ve bizimle birlikte bu yolda beraber yürüyen tüm tedarikçilerimiz ile mühendislik ve yaratıcılık gücümüzü hizmet anlayışımızla birleştirerek en iyi nakliye çözümlerini sunmaya devam etmektir.”
 

Tırsan, ürün geliştirmeden üretime, tüm süreci sistematik yürütüyor

Toplantıda konuşan Ar-Ge ve Ürün Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhun Selbes ise toplam 350 bin metrekarelik bir alanda binden fazla çalışanla üretim yapan Tırsan’ın, Ar-Ge merkezinin 2009’dan beri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onaylı Ar-Ge merkezi olmasının yanı sıra treyler üretimindeki onaylı ilk ve tek Ar-Ge merkezi olduğunun altını çizdi.

Ar-Ge merkezinin çalışmalarıyla ilgili detayları da aktaran Selbes, ürün geliştirme aşamasında müşteri beklentilerinin tespit edilme aşamasından nihai aracın üretilmesine kadar tüm sürecin sistematik bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Kendi yol datalarını oluşturduklarını açıklayan Selbes, “Yollarından aldığımız verileri tasarladığımız treylerlere etkilerini farklı yüklerle simüle ederek ölçebiliyoruz. Bu yöntemlerle tasarımın üretime geçiş aşamasında maliyetleri azaltabilerek eksikleri giderilebiliyor. Daha sonra üretilen prototip treylere atölyemizde istediğimiz kuvveti, istediğimi frekansta, istediğimiz yönden uygulayabiliyoruz. Ürünü sunma aşamasında gerçekleştirilen bu testle zaman açısından çok önemli avantaj sağlayabiliyoruz. Üretimden sonra ise belirlediğimiz karma bir güzergahta aracı yüklü olarak 30-40 bin kilometre test ediyoruz” diye konuştu.

Tırsan üretim tesislerini tanıtan Tırsan İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz ise tesis içinde bulunan bir alanda tedarikçilerinin Tırsan’a just in time parça sağladıklarını ifade etti. Tırsan’ın da ortak olduğu Planen-Pfister brandalarının da burada yeri bulunuyor ve Tırsan’a tedarik sağlıyor.

Yılmaz, ilk başta Talson ve Tırsan Frigo üretiminin yapıldığı bölümü tanıttı. Hafifliğin bir değeri ve sınırı olduğunu ileten Yılmaz, özellikle tanker üretiminin çok hassas bir konu olduğunu söyleyerek, Tırsan’ın bu alanda sahip olduğu makine parkıyla sistematik üretimiyle mükemmelliği hedeflediğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA