29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

ZF ve Cree Elektrikli Araç Sürüşü Sistemini Geliştiriyor

Silikon carbide esaslı invertör ile elektrik güç aktarım mekanizmasını daha ileri seviyeye taşımak için stratejik bir ortaklık kuruldu.

ZF ve Cree Elektrikli Araç Sürüşü Sistemini Geliştiriyor

27 Aralık 2019 Cuma 11:26

ZF Friedrichshafen AG ve silikon carbide(SiC) yarı iletkenlerde ABD lideri olan CreeInc., endüstride lider ve yüksek verimli elektrikli güç aktarma organları üretmek için stratejik bir ortaklığa imza attı.

Bu stratejik ortaklıkla birlikte ZF ve Cree, mevcut işbirliğini daha da yoğun hale getirmekte. ZF E-Mobilite Bölüm Yöneticisi Jörg Grotendorst konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Wolfspeed silikon carbide teknolojisini kullanarak Cree ile olan işbirliğimizi geliştirdiğimiz için mutluyuz ve güçlü yönlerimizi bir araya getirmenin, bileşenlerimiz ve sistemlerimiz için verimliliği ve rekabet gücünü artıracağına kesinlikle inanıyoruz" dedi.

Silikon carbide destekli güç yarı iletkenlerinin gelecekteki kullanımı, günümüzde kullanılan standart silikon teknolojisinin aksine; elektrikli araçlar için menzili artıracaktır. Yüksek batarya maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda verimli bir elektrikli sürüş, öngörülebilir gelecek için muazzam bir büyüme potansiyeli sunmaktadır. Özellikle, silikon carbide teknolojisinin 800 voltluk araç elektrik sistemi voltajıyla birlikte kullanılması, verimliliği daha fazla artırmak için önemli bir katkıda bulunmakta. 

Cree firması CEO'su Gregg Lowe ise, “Yeni nesil elektrikli araçlarda silikon carbide bazlı güç invertörlerinin kullanımı için ZF gibi birinci sınıf bir küresel otomotiv tedarikçisiyle ortaklık kurmak, silikon carbide’ın elektrikli araçların yeteneklerini her yerde artırmada oynadığı rolün ayrılmaz bir parçası ve göstergesidir” şeklinde konuştu.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA