19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

ZF coPILOT Gelişmiş Güvenlik ve Sürüş Konforu Sağlıyor

Yarı otomatik sürüş ile yeni sürüş deneyimi, ZF coPILOT artık çeşitli sürüş manevralarını üstleniyor.

ZF coPILOT Gelişmiş Güvenlik ve Sürüş Konforu Sağlıyor

10 Aralık 2019 Salı 09:49

ZF, gelişmiş güvenlik ve sürüş konforu fırsatları sunan akıllı, ileri düzey sürücü destek sistemi (ADAS) olan ZF coPILOT’un görücüye çıktığını duyurdu. AI'nın gücünden yararlanan ve kapsamlı bir sensör seti ile donatılan araçlar, özellikle otoyollarda çeşitli otomatik sürüş işlevleri gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, sesli komutlarla çalıştırılabilen ZF coPILOT trafik koşullarını tanımak, araç kullanımını algılamak ve sürücüyü izlemek, aktif kontrol müdahalesi yoluyla tehlikeli durumları önlemeye yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. ZF coPILOT, ZF ProAI merkezi bilgisayarı ve NVIDIA DRIVE platformu tarafından destekleniyor. Seri üretim için tasarlanan ürün 2021'den itibaren satışa sunulacak.

ZF coPILOT, sürücüyü izleyen ve potansiyel olarak tehlikeli durumlarda uyarıları tetikleyebilecek sensör ve işlevlerle donatılmıştır. Örnek olarak; sürücünün dikkatinin dağıldığı, trafiğe hiç odaklanamadığı veya uyuklama belirtileri gösterdiği durumları verebiliriz. ZF coPILOT, tekrar edilen rotaları tanıyan "MyRoute" harita işlevini de kapsayan akıllı rota yönlendirmesine ek olarak ses tanıma sistemi ile donatılmıştır; böylece sürücü isterse manuel olarak sürücü destek fonksiyonlarını rahatça etkinleştirebilir, çalıştırabilir ve devre dışı bırakabilir.

Gerçek zamanlı toplanan büyük miktarda veriyi kapsamlı sensör seti ile değerlendirmek, yüksek performans sağlayan işlemci gücü gerektirir. Bu görevi, ZF coPILOT'a güç sağlayan ZF ProAI Gen2 merkezi bilgisayarı üstlenir: NVIDIA DRIVE Xavier işlemcisinin yüksek performanslı ve enerji verimliliği sağlayan bilgisayar gücü sayesinde, ZF ProAI tüm sürücü destek fonksiyonları için önceden eğitilmiş algoritmaları entegre edebilir ve tamamen kontrol edebilir. Sistem esnektir, ölçeklenebilir ve sorunsuz bir şekilde güncellenebilir. İstenirse, otomotiv üreticileri kendileri veya ZF tarafından geliştirilen ek özellikleri ve fonksiyonları ekleyebilir.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA