27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol: “Çok Yakında Otonom Kargo Dönemini Başlatmaya Hazırlanıyoruz”

"Söz Verdiğimiz Gibi" sloganından hareketle 1982 yılında Türkiye’deki ilk Türk kargo markası olarak kurulan Yurtiçi Kargo,

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol: “Çok Yakında Otonom Kargo Dönemini Başlatmaya Hazırlanıyoruz”

14 Nisan 2023 Cuma 10:38

18 bölge müdürlüğü, 33 aktarma merkezi, bin 200’den fazla birimi, 20 binden fazla çalışanı ve 6 binin üzerinde araç filosu ile Türkiye'nin 81 ilinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hizmet sunmaya devam ediyor. Yurtiçi Kargo’nun 2023 yılında dijital gelişmeler alanında planlanan yatırımlar hakkında bilgi veren Şirketin Genel Müdürü Fatih Önyol, otonom kargo dönemini başlatmak üzere kolları sıvadıklarını söyledi.

2022 yılının dünya için zor bir yıl olduğunu söyleyen Fatih Önyol, “Pandemi döneminde, üretim alanlarında yaşanan aksaklıklar 2022 yılını ekonomik olarak oldukça zor bir hale getirdi. Yine aynı dönemde hemen yanı başımızda çıkan savaş da bölgeyi hala gerilim içinde tutmaya devam ediyor. 

Ancak Yurtiçi Kargo olarak biz, 40 yıldan uzun süredir sektörde olmanın verdiği tecrübeyle 2022 yılını dahi yeni projeleri başarıyla tamamlayarak kapattık. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022’yi de onlarca ödül alarak tamamlamayı başardık. Özellikle operasyonumuzu güçlendirecek ve müşteri memnuniyetini yükseltecek projeler üzerine kanalize oluyoruz ve adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz” dedi.

Yurtiçi Kargo'nun dijital alanda hayata geçirdiği projelere ilişkin olarak Önyol şu bilgileri paylaştı: “Gururla ifade edebilirim ki Yurtiçi Kargo dijitalleşmeye 90’lı yıllarda başlamış bir şirkettir. Zaten bunu yapamamış olsaydık, bugün milyonlarca kargoyu sorunsuz bir şekilde adreslerine teslim edemezdik. Yurtiçi Kargo olarak biz her gün bir milyonun üzerinde adrese gidiyoruz. Operasyonun bu kadar kusursuz ve hızlı yürümesi dijitalleşme olmadan imkansızdır.

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol: “Çok Yakında Otonom Kargo Dönemini Başlatmaya Hazırlanıyoruz”

Dolayısıyla bizim için dijitalleşme, bugünden yarına yapılan bir etkinlik ya da proje değildir. Yaptığımız işin en önemli bacaklarından biridir. Yurtiçi Kargo bir kargo şirketi olduğu kadar, aynı zamanda resmi bir Ar-Ge merkezidir. Sürekli yeni projeler üretir, dener ve uygularız.

Önümüzdeki dönemde sektörde yeni bir dönemin ilk adımlarını atmak için kollarımızı sıvamış durumdayız. Otonom kargo dönemini başlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan için otonom İHA’mız hazır. İHA’mız ile entegre çalışan akıllı kargo dolabımız hazır. Robotumuz hazır.

Dijitalleşmede hangi noktaya geldiğimizi ifade etmesi bakımından özetle belirtebilirim ki:  Çok yakında otonom kargo dönemini başlatmaya hazırlanıyoruz.”

Yurtiçi Kargo olarak her yıl yeni yatırımlara imza atan bir şirket olduklarının altını çizen Fatih Önyol sözlerini şöyle tamamladı; “2023 yılında da az önce bahsettiğim gibi otonom kargo dönemini başlatmak üzere kollarımızı sıvamış durumdayız. Ayrıca hali hazırda Türkiye’nin en büyük elektrikli kargo filomuzu daha da büyütmek için hazırız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA