29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

Yunanistan Seyahat Kısıtlamaları Uyguluyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yunanistan İş Konseyi, Yunanistan’ın uyguladığı seyahat kısıtlamalarına ilişkin olarak T.C. Atina Büyükelçiliği tarafından iletilen açıklamayı duyurdu.

Yunanistan Seyahat Kısıtlamaları Uyguluyor

17 Ağustos 2020 Pazartesi 12:40

Açıklamada; yeni koronavirüs (Covid-19) salgınının Yunanistan’daki yayılma hızında son dönemde görülen artış karşısında, Yunan makamlarının ülke içinde yerel düzeyde kısıtlayıcı tedbirler ile uluslararası ulaşım konusunda ilave sınırlamalar ilan ettiği, bu çerçevede, ülkemizden Yunanistan’a yapılacak zorunlu seyahatler ile mal taşımacılığı bağlamında da ilave tedbirler öngören bir dizi önlem alındığının Yunanistan Hükümeti Sözcüsü tarafından açıklandığı belirtilmektedir.

Söz konusu sınırlamalara ilişkin olarak Yunanistan Resmi Gazetesi’nde yayınlanan Ortak Bakanlar Kurulu kararlarını içeren yazıya linkten ulaşılabilir.

Yunanistan'ın Kipi Sınır Kapısı Geçişleri

17.08.2020 tarihinde Atina Ticaret Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre de 7 Ağustos 2020 tarihinden itibaren tüm kara sınır kapılarının 23:00-07:00 arası tüm yolcu geçişlerine ve ticari geçişlere kapatıldığı ve tırların ancak Kipi Sınır Kapısından sabah 07:00 ile 23:00 arasında kabul edildiği belirtilmektedir.

Resmi Gazete’de 10 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanan Covid-19 Önlemleri kapsamında, 17 Ağustos 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Yunanistan’a kara sınırlarından girişlere (sadece vatandaşlık, ikâmet olması durumunda ve ticari araçlar için) sabah 07:00 ile akşam 23:00 arasında ancak aşağıdaki şartların sağlanması hâlinde izin verileceği bilgisi yer almaktadır.

- PCR metodu ile yapılan Covid-19 test sonucunun negatif olması,

- Yunanistan’a girişten itibaren 72 saat içerisinde testin yapılmış olması,

- Testin, yolcunun geldiği veya geçtiği ülkelerin resmi ve devlet tarafından sertifikalandırılmış laboratuvarlarda yapılmış olması.(Testin İngilizce dilinde olması, belge üzerinde kişi adı, soyadı ve pasaport veya kimlik numarasının yazılı olması da gerekmektedir.)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA