Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı Alan VEGA Lojistik Yatırımlarının 10. Yılını Kutladı
Türkiye tesislerinin açılışının 10. yılını kutlayan VEGA Lojistik, almaya hak kazandığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nın sevincini de müşterileriyle paylaştı.

17 Ekim 2018 Çarşamba 15:26
1990 yılında Avusturya’da Franz Blum tarafından kurulan ve Türkiye’de yaptığı yatırımlarla da taşımacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan VEGA, Türkiye’deki kendi tesislerine taşınmasının 10. yılını müşterileriyle ve basınla kutladı.
Etkinlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen VEGA Lojistik A.Ş. Başkan Yardımcısı Ünal Ergun, almaya hak kazandıkları Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’yla müşterilerine hız avantajı sunacaklarını kaydetti. Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’yla yerinde gümrükleme imkanı sağlayacaklarını açıklayan Ergun, Vega Lojistik olarak gelecek dönemde daha büyük saha yatırımı yapabileceklerine de dikkat çekti. Vega Türkiye olarak 9 ülke arasında ciro olarak yüzde 25 ile ikinci sırada olduklarını da sözlerine ekleyen Ergun, gelecekte Türkiye’de altyapının hazır olmasıyla Avrupa ülkelerinde olduğu gibi demiryolu taşımacılığına da yatırım yapabileceklerini belirtti.
Merkezi Salzburg’da bulunan ve çekiciden kamyona treylerden otobüse kadar ağır ticari araç endüstrisine verdiği hizmetlerde uzmanlaşan VEGA, bugün intermodal taşımacılığı en etkin kullanan şirketler arasında yer alıyor. Türkiye Ofisi İstanbul Orhanlı’da bulunan 4 milyon 500 bin TL sermayeli VEGA Lojistik A.Ş’nin ana ortağı, Avusturyalı VEGA International Car Transport GMBH.
Markanın önemli müşterisi Aksaray Mercedes Benz Türk A.Ş. fabrikası karşısında ofisi ve 24 saat güvenlikli 3 bin metrekare garajı bulunan VEGA, MBT ve Daimler’in üretimini yaptığı kamyon, çekici, askeri araçlar ve otobüslerin ithalat, ihracat ve iç taşımalarını gerçekleştiriyor. Tuzla Orhanlı’da kendi mülkü olan 18 bin metrekarelik beton park sahasında MBT’ye park, PDI ve şoför eğitimi hizmetlerini de veren şirket operasyonları; Avrupa’nın dışında Rusya, Güneydoğu Avrupa, Özbekistan ve Kazakistan’a kadar uzanıyor.
Avrupa’nın ve Türkiye’nin önemli ticari araç markaları olan Volvo, DAF, MAN, Tırsan, Krone ve Schmitz marka araçların ithalat-ihracat nakliyesini de gerçekleştiren VEGA Lojistik, kendi tekerlekleri üzerinde sürerek yaptığı taşımaların yanı sıra 45 araçlık çekici araç taşıyıcı yarı römork kombinasyonlu filoya da sahip.
Avrupa’da önemli merkezler arasında ve Trieste – Salzburg - Wörth hattında VEGA R2L patentli vagon adaptörleri ile çalışan trenleri de yoğun olarak kullanan VEGA, C2 - R2 - D3 yetki belgelerine, ISO 9001 – ISO 14001 – ISO 27001 belgelerine sahip.
Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Nedir?
Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (AEO Authorized Economic Operator) süreci, Türkiye’nin ihracatının desteklenmesine katkı sağlanması amacıyla; 10.01.2013 tarihli 28524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği’ ile başladı.
ABD, Avrupa Birliği Ülkeleri, Çin, Japonya ve Kore gibi ülkelerde mevcut olan bu uygulama, ülkelerin karşılıklı tanıma anlaşmaları ile ticaret erbabına özel uluslararası bir statü kazandırıyor.
Yetkilendirilmiş yükümlü; gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde birtakım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan bir statü olarak tanımlanıyor.
Talep ve ek şartlar gerekmeksizin bu sertifikaya sahip olan şirketler; eksik belgeyle beyanda bulunabilme, kısmi teminat uygulamasından faydalanabilme, mavi hattan yararlanabilme,
azaltılmış zorunlu bilgilerden oluşan özet beyan verebilme, beyannamenin belge kontrollerine tabi tutulması halinde kontrollerinin öncelikle yapılması, beyanname kapsamı eşyanın muayeneye tabi tutulması halinde muayenenin öncelikli yapılması gibi avantajlara sahipler.
Yetkilendirilmiş yükümlüler talebe ve ek şartlara bağlı olarak; ihracatta yerinde gümrükleme uygulaması kapsamında ihracat yapabilme, izinli gönderici yetkisi kapsamında taşımacılık yapabilme, götürü teminat uygulamasından faydalanabilme ve Onaylanmış İhracatçı Yetkisi (ATR Dolaşım Belgesi- Fatura Beyanı ve EUR düzenleyebilme) gibi imkanları da kullanabiliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Renault Trucks ile Kayseri’de Hem Rekabet Hem Festival Rüzgarı EstiRenault Trucks’ın sürüş yarışması Optifuel Challenge ve gelenekselleşen Renault Trucks FEST ile yeni durağı Kayseri oldu.30 Nisan 2025 Çarşamba 18:31Ticari Araçlar
March Passenger Demand Grows 3.3%Geneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global passenger demand for air travel with the following highlights:30 Nisan 2025 Çarşamba 17:03World News
Air Cargo Demand Grows 4.4% in MarchGeneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global air cargo markets showing:30 Nisan 2025 Çarşamba 16:53World News
Mercedes-Benz Türk’ten Akkoç Lojistik’e 200 Adet Yıldız TransferiAkkoç Lojistik filosunu güçlendirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla 200 adet Mercedes-Benz Actros ve Arocs’u filosuna ekledi.29 Nisan 2025 Salı 17:40Ticari Araçlar
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola ÇıkıyorFord Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 18:00Ticari Araçlar
Özkeleşler En Yüksek İzolasyon İçin Tırsan Buz Frigo DediTırsan, soğuk zincir taşımacılığının tecrübeli isimlerinden Özkeleşler’e 8 adet Tırsan Buz Frigo teslim etti.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:46Ticari Araçlar
ESHOT Filosu, Allison Donanımlı Otokar Sultan City Midibüsler ile Optimum Verimlilik Sağlıyorİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, filosundaki Otokar Sultan City midibüslerini Allison tam otomatik şanzıman donanımının avantajlarıyla optimum verimlilikte kullanılıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 11:36Ticari Araçlar
TREDER’in Yeni Başkanı Seyit Arslan OlduTREDER, gerçekleştirdiği seçimli genel kurulda yeni yönetimini belirledi. Yapılan oylama sonucunda derneğin başkanlığına Seyit Arslan seçildi.25 Nisan 2025 Cuma 17:43Ticari Araçlar
Zebra Elektronik ve UND'den Lojistik Sektörü İçin Elektrikli Dönüşüm HamlesiUluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Zebra Elektronik, lojistik sektörünü elektrikli araçlara hazırlamak amacıyla stratejik bir iş birliğine imza attı.25 Nisan 2025 Cuma 13:58Lojistik
Europe’s Next-Gen eLCV Has Arrived — FLYNT reveals its Purpose-Built EV PlatformToday, FLYNT officially unveils its first fully electric light commercial vehicle — a purpose-built solution engineered to meet the needs of modern European fleets.24 Nisan 2025 Perşembe 17:10World News
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber