Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı Alan VEGA Lojistik Yatırımlarının 10. Yılını Kutladı
Türkiye tesislerinin açılışının 10. yılını kutlayan VEGA Lojistik, almaya hak kazandığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nın sevincini de müşterileriyle paylaştı.

17 Ekim 2018 Çarşamba 15:26
1990 yılında Avusturya’da Franz Blum tarafından kurulan ve Türkiye’de yaptığı yatırımlarla da taşımacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan VEGA, Türkiye’deki kendi tesislerine taşınmasının 10. yılını müşterileriyle ve basınla kutladı.
Etkinlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen VEGA Lojistik A.Ş. Başkan Yardımcısı Ünal Ergun, almaya hak kazandıkları Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’yla müşterilerine hız avantajı sunacaklarını kaydetti. Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’yla yerinde gümrükleme imkanı sağlayacaklarını açıklayan Ergun, Vega Lojistik olarak gelecek dönemde daha büyük saha yatırımı yapabileceklerine de dikkat çekti. Vega Türkiye olarak 9 ülke arasında ciro olarak yüzde 25 ile ikinci sırada olduklarını da sözlerine ekleyen Ergun, gelecekte Türkiye’de altyapının hazır olmasıyla Avrupa ülkelerinde olduğu gibi demiryolu taşımacılığına da yatırım yapabileceklerini belirtti.
Merkezi Salzburg’da bulunan ve çekiciden kamyona treylerden otobüse kadar ağır ticari araç endüstrisine verdiği hizmetlerde uzmanlaşan VEGA, bugün intermodal taşımacılığı en etkin kullanan şirketler arasında yer alıyor. Türkiye Ofisi İstanbul Orhanlı’da bulunan 4 milyon 500 bin TL sermayeli VEGA Lojistik A.Ş’nin ana ortağı, Avusturyalı VEGA International Car Transport GMBH.
Markanın önemli müşterisi Aksaray Mercedes Benz Türk A.Ş. fabrikası karşısında ofisi ve 24 saat güvenlikli 3 bin metrekare garajı bulunan VEGA, MBT ve Daimler’in üretimini yaptığı kamyon, çekici, askeri araçlar ve otobüslerin ithalat, ihracat ve iç taşımalarını gerçekleştiriyor. Tuzla Orhanlı’da kendi mülkü olan 18 bin metrekarelik beton park sahasında MBT’ye park, PDI ve şoför eğitimi hizmetlerini de veren şirket operasyonları; Avrupa’nın dışında Rusya, Güneydoğu Avrupa, Özbekistan ve Kazakistan’a kadar uzanıyor.
Avrupa’nın ve Türkiye’nin önemli ticari araç markaları olan Volvo, DAF, MAN, Tırsan, Krone ve Schmitz marka araçların ithalat-ihracat nakliyesini de gerçekleştiren VEGA Lojistik, kendi tekerlekleri üzerinde sürerek yaptığı taşımaların yanı sıra 45 araçlık çekici araç taşıyıcı yarı römork kombinasyonlu filoya da sahip.
Avrupa’da önemli merkezler arasında ve Trieste – Salzburg - Wörth hattında VEGA R2L patentli vagon adaptörleri ile çalışan trenleri de yoğun olarak kullanan VEGA, C2 - R2 - D3 yetki belgelerine, ISO 9001 – ISO 14001 – ISO 27001 belgelerine sahip.
Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Nedir?

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (AEO Authorized Economic Operator) süreci, Türkiye’nin ihracatının desteklenmesine katkı sağlanması amacıyla; 10.01.2013 tarihli 28524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği’ ile başladı.
ABD, Avrupa Birliği Ülkeleri, Çin, Japonya ve Kore gibi ülkelerde mevcut olan bu uygulama, ülkelerin karşılıklı tanıma anlaşmaları ile ticaret erbabına özel uluslararası bir statü kazandırıyor.
Yetkilendirilmiş yükümlü; gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde birtakım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan bir statü olarak tanımlanıyor.
Talep ve ek şartlar gerekmeksizin bu sertifikaya sahip olan şirketler; eksik belgeyle beyanda bulunabilme, kısmi teminat uygulamasından faydalanabilme, mavi hattan yararlanabilme,
azaltılmış zorunlu bilgilerden oluşan özet beyan verebilme, beyannamenin belge kontrollerine tabi tutulması halinde kontrollerinin öncelikle yapılması, beyanname kapsamı eşyanın muayeneye tabi tutulması halinde muayenenin öncelikli yapılması gibi avantajlara sahipler.
Yetkilendirilmiş yükümlüler talebe ve ek şartlara bağlı olarak; ihracatta yerinde gümrükleme uygulaması kapsamında ihracat yapabilme, izinli gönderici yetkisi kapsamında taşımacılık yapabilme, götürü teminat uygulamasından faydalanabilme ve Onaylanmış İhracatçı Yetkisi (ATR Dolaşım Belgesi- Fatura Beyanı ve EUR düzenleyebilme) gibi imkanları da kullanabiliyor.
Namet Soğuk Zincir Filosunu Schmitz Cargobull ile BüyüttüNamet, Schmitz Cargobull FERROPLAST teknolojisine sahip 12 frigorifik kutu üstyapının Türkiye’deki ilk kullanıcısı oldu.25 Ağustos 2026 Salı 22:54Ticari Araçlar
UND’nin Beş Yıllık KDV Mücadelesi Sonuç VerdiUluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND), 2021’de başlattığı hukuk mücadelesi sonuç verdi. Avusturya Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararıyla Türk taşımacılarının akaryakıt alımlarındaki KDV iadesinin önündeki engel kaldırıldı.24 Ağustos 2026 Pazartesi 16:39Lojistik
İGB BİMS'ten Scania YatırımıTürkiye’nin önde gelen yapı elemanları ve bims üreticilerinden İGB BİMS, lojistik operasyon gücünü artırmak amacıyla 67 adet 560R, 14 adet 560S olmak üzere toplam 81 adetlik yeni Scania araçlarını teslim aldı.21 Ağustos 2026 Cuma 18:58Ticari Araçlar
Murat Boğ, DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü OlduUluslararası taşımacılık ve lojistik şirketi DFDS, Türkiye lojistik operasyonlarının liderliğine sektörün deneyimli isimlerinden Murat Boğ’u getiriyor. Boğ, 1 Eylül 2026 itibarıyla DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü olarak görevine başlayacak.21 Ağustos 2026 Cuma 18:46Lojistik
Herpa Maden, 2 Adet Komatsu PC700 ile Filosunu GençleştirdiTaş ocağı ve beton santrali faaliyetleriyle sektörde önemli bir konuma sahip olan Herpa Maden, makine parkını 2 adet Komatsu PC700LC-11E0 paletli ekskavatör ile güçlendirdi.21 Ağustos 2026 Cuma 18:29İş Makineleri
Sektörün Kolektif Gücüyle UND Kadın TIR Sürücü Akademisi 3. Dönem Mezunlarını VerdiUND tarafından sektördeki sürücü açığına çözüm üretmek ve kadınların profesyonel sürücülük mesleğine katılımını artırmak amacıyla 2025 yılının Aralık ayında hayata geçirilen UND Kadın TIR Sürücü Akademisi’nin 3. Eğitim Programı başarıyla tamamlandı.20 Ağustos 2026 Perşembe 22:40Lojistik
Akkoç Lojistik’e 200. Tırsan TeslimatıTırsan, Akkoç Lojistik’e 50 adet Hafif Tenteli Perdeli T.SCL, 5 adet Tırsan Buz Frigo ve 1 adet Tırsan Low-bed teslim etti.20 Ağustos 2026 Perşembe 18:26Ticari Araçlar
Zorlu Coğrafyalarda Güvenilir Filo YönetimiUbico, sekiz belediyeye hizmet veren 1.300 araçlık filosunda güvenli yokuş inişleri sağlarken yakıt tüketimini ve emisyonları da azaltıyor.20 Ağustos 2026 Perşembe 12:48Ticari Araçlar
Süer Sülün, Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu’na KatıldıTürk otomotiv sanayisinin deneyimli yöneticilerinden Süer Sülün, Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı.17 Ağustos 2026 Pazartesi 16:46Ticari Araçlar
Her Saniyenin Kritik Olduğu Görevlerde: Bursa İtfaiye Filosu, Her Zaman Göreve HazırTeknik sürüş eğitimleri ve yeni araç yatırımları, itfaiye teşkilatının şehir içi acil müdahalelerde operasyonel sürekliliğini destekliyor.17 Ağustos 2026 Pazartesi 16:02Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.