Yeni Trafic ve Yeni Master Yenilendi
Renault, geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan Yeni Kangoo’ yu takiben Yeni Trafic ve Yeni Master ile hafif ticari ürün gamını yeniliyor.

23 Haziran 2014 Pazartesi 11:03
Renault, geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan Yeni Kangoo’ yu takiben Yeni Trafic ve Yeni Master ile hafif ticari ürün gamını yeniliyor.
Avrupa hafif ticari araç pazarının zirvesinde yer alan Renault markasının yeni tasarım anlayışını yansıtan yeni Trafic ve Yeni Master Eylül 2014’te Avrupa’da, yılın son çeyreğinde ise Türkiye’de pazara sunulacak.
Yeni Trafic’in güçlü ve dinamik dizaynı, Renault markasının yeni marka kimliğini temsil eden ön yüz ve yenilenmiş iç kabini içeriyor. Hem pratik, hem de konfor sunacak şekilde tasarlanan kabin, çekici ve kalite duygusu uyandıran, çekici binek araç çizgileri taşıyor; kullanıcıların günlük ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 90 litre kapasiteli 14 saklama gözünü bünyesinde barındırıyor. Diğer taraftan Yeni Renault Trafic, bir MPV’nin sunduğu konforu ve sürüş pozisyonunu sunuyor.
Verimli Bir Yük Alanı
Aracın kabininde bulunan kanatlar sayesinde, Yeni Trafic arka kapılar kapalı iken 4.15 metreye kadar eşya taşıyabilen sınıfındaki tek panelvan modeli. Kanatlardan biri kabindeki ara bölmenin alt kısmında bulunur ve maksimum yükleme uzunluğunu 41 cm arttırır. İkincisi ise, yolcu koltuğunun altında yer almaktadır ve maksimum yükleme uzunluğunu 80 cm daha arttırmaktadır.
Açık pozisyonda, ara bölme kanadı 510mm genişlikte x 228mm yükseklikte bir açıklık sunar. İki mıknatıs açık tutulmasını sağlar ve istenirse tamamen çıkartılabilir. Bu arada, ön yolcu koltuğu minderi için akıllı bir açma mekanizması, koltuğun altında daha fazla saklama alanı sunar.
Yeni Trafic, Trafic II’den 210mm daha uzun olup, toplamda 200 litre daha fazla yükleme hacmi sunuyor. Yeni Trafic Panelvan versiyonu, 6m3 yükleme hacmi ile müşterilerinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyor.
Yeni Trafic Minibüs Konforlu ve Modüler

Yeni Trafic’in yolcu taşıma versiyonu, dokuz kişiye kadar yolcuyu hem konforlu bir şekilde taşıyor hem de fazlasıyla bagaj alanı sunuyor. Yeni Trafic, taşıdığı dokuz yolcuyla birlikte 890 litrelik taşıma kapasitesine sahip.
Renault, dizel Energy motorlarında Twin Turbo teknolojisinin sunulmasıyla downsizing alanında bir yeniliğe imza atıyor. Bu teknoloji, iki litrelik bir motor ile aynı performansın sağlanmasına olanak tanıyor ve aynı zamanda yakıt tüketimini yüzde 15’e kadar düşürüyor.
Yeni Trafic’te iki yeni motor bulunuyor: Tek turbolu motor (değişken geometrili), Trafic II’ deki motorlar ile karşılaştırıldığında ortalama 1 litre/100km yakıt tasarrufu sunuyor.
Energy dCi 115 (300Nm): Ekstra güç ve torku sayesinde, esnek bu motor hem şehir içi hem de şehir dışı kullanımı için uygun. Ağır yüklerin altından kolaylıkla kalkıyor; dinamik performans ve 6.6 litre/100km olan düşük yakıt tüketimi arasında ideal dengeyi sağlıyor.
Energy dCi 140 Twin Turbo (340Nm) Stop & Start: Bu motor gücüyle ön plana çıkarken, 1,250 d/d gibi düşük motor devirlerinde 270 Nm tork sunması nedeniyle çevik bir hızlanma sunuyor. Bununla birlikte de ekonomik: Yakıt tüketimi sadece 6,2 litre/100km. Ağır yükler, uzun seyahatler, romörk çekme veya yokuşlu arazilerdeki yolculuklar için ideal bir seçim. Sürücüler, ECO mod butonunu kullanarak yakıt tüketimlerini yüzde 10 daha düşürebiliyorlar.
Yeni Master sınıfının en ekonomik aracı

Yeni Master serisindeki en temel değişiklikler motor alanında gerçekleşti. Mevcut motorların sayısı ikiye çıkarıldı (dCi 125,dCi 165) ve Twin Turbo teknolojisinin kullanılması sebebiyle hem güç çıkışında hem de yakıt verimliliğinde büyük ilerlemeler kaydedildi. Energy dCi 165 motora sahip yeni Master’ın bir önceki nesil dCi 150’ye oranla yakıt tüketimi 1.5 litre/100km daha düşük. Yakıt tüketimi 6.9 litre/100km düzeyinde olan yeni Master sınıfının en ekonomik araçları arasında yer alıyor.
Güvenlik konusunda, en son nesil Elektronik Denge Programı (ESC) ile donatılmış olan Yeni Master sınıfının en iyi araçları arasında yer alıyor. Söz konusu sistem Yol Tutuş Desteği, Yokuş Kalkış Desteği, Römork Savrulma Önleyici, Devrilme Önleyici ve Adaptif Yük Kontrolü gibi teknik yenilikleri de içeriyor.
Verimliliği ve konforu bir araya getiriyor
Yeni Master’ın şasisi, yükü her ne olursa olsun, verimliliği ve konforu bir araya getiriyor. MacPherson-tipi ön süspansiyon düzeneği ile birlikte kullanılan ön ve arka viraj denge çubuğu kusursuz kullanım imkanı veriyor. Twin Turbo versiyonlarında elektro-hidrolik direksiyon bulunuyor. Bu sayede düşük hızlarda aracın direksiyonunu çevirirken daha az efor harcanıyor ve manevralar daha hassas gerçekleştirilebiliyor.
Üstyapı firmalarından gelen talepleri karşılamak amacıyla, Master ürün gamına, mevcut çift arka tekerlekli versiyona ek olarak, tekli arka tekerleğe sahip arkadan itişli yeni bir L4 versiyonu eklendi.
Yeni Master’ın kabini, pazardaki en fazla saklama gözü sayısını sunuyor. Söz konusu saklama çözümleri ticari müşterilerin günlük olarak kullandıkları eşyaları saklamalarına imkan tanıyor.
Opsiyonel olarak sunulan premium ses sistemi ise, CD çalar ve Mp3-Çalar, Bluetooth®, eller serbest telefon ve USB ve iPod bağlantısı ile sunuyor. Ses sistemi direksiyon üzerinde bulunan kumanda aracılığı ile kontrol edilebilyior ve sürücünün tercihleri multimedya ekranında gösteriliyor. Söz konusu sistem Carminat TomTom navigasyonu IQ Routes ile bir araya getiriyor. Ekranın baş üstünde yer alması ve sola ya da sağa döndürülebilmesi sayesinde ön panelde ilave saklama gözleri için yer açılmış oluyor.
Yeni Master’ın sürücü koltuğu ileri/geri 110cm ayarlanabiliyor ve 410 mm’lik koltuk minderi yüksekliği sayesinde özellikle uzun yolculuklarda binek otomobile benzer bir sürüş pozisyonu elde edilebiliyor. Aracın kabini son derece konforlu ve uzun boylu sürücüler için son derece rahat.
23 Haziran 2014
Ford F-150 Ailesi Yeni STX Modeliyle GenişliyorFord yeni STX modeliyle F-150 ailesinin ürün gamını güçlendirdi.11 Şubat 2026 Çarşamba 16:46Ticari Araçlar
Mercedes-Benz’den Türkiye’de İlk eActros 600 TeslimatıMercedes-Benz Türk, uzun yol taşımacılığı için geliştirilen batarya elektrikli çekici modeli eActros 600’ün Türkiye’deki ilk teslimatını Medcem Çimento’ya gerçekleştirdi.10 Şubat 2026 Salı 15:45Ticari Araçlar
Tea & Talk 2025; Sonia Herzog, CEO of JSV LogisticDuring logitrans 2025 exhibition, Sonia Herzog, CEO of JSV Logistic was our guest at the Tea & Talk interview.10 Şubat 2026 Salı 13:47Lojistik
Eyüp Lojistik’ten Yeni Bölgesel Lojistik HatGaziantep merkezli Eyüp Lojistik, Suriye’de yeniden yapılanmayla artan lojistik talebini karşılamak için harekete geçti.09 Şubat 2026 Pazartesi 11:56Lojistik
Türkiye ile Romanya Arasında Araç Lojistiği Raylara TaşındıFord Otosan, Craiova ve Kocaeli arasında kurulan demiryolu hattıyla araç lojistiğini raylara taşıdı. Ocak 2026 itibarıyla başlayan seferler, Marmaray geçişiyle iki ülke arasında kesintisiz bir lojistik koridor oluşturuyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:42Lojistik
Mercedes-Benz Türk 6 Şubat’ın Ardından Kalıcı İyileşme Projeleri YürütüyorMercedes-Benz Türk, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlattığı çalışmalarını toplumsal iyileşmeyi hedefleyen, çocuklar, gençler ve kültür-sanat alanlarını kapsayan uzun vadeli projelerle sürdürüyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:29Ticari Araçlar
ZF ve BMW Sürüş Teknolojileri İçin İş Birliğine GittiZF ile BMW, özellikle elektrikli sürüş sistemlerine yönelik çalışmalar kapsamında yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, 8 vitesli otomatik şanzımanın geliştirilmesini ve teknolojik esnekliğin artırılmasını hedefliyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:12Otomobilite
Advancing Air Cargo in a Dynamic WorldBrendan Sullivan is Global Head of Cargo at the International Air Transport Association (IATA)04 Şubat 2026 Çarşamba 11:14World News
UTİKAD Heyeti 40’ıncı Yılında Anıtkabir’i Ziyaret EttiUTİKAD, kuruluşunun 40’ıncı yılında Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.04 Şubat 2026 Çarşamba 09:55Lojistik
Krone Grubu Zorlu Koşullara Rağmen Büyümesini SürdürdüKrone Grubu, küresel belirsizlikler ve ticaret engellerine rağmen mali yılda istikrarlı performansını koruyarak yatırımlarını sürdürdü.03 Şubat 2026 Salı 15:35Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.