Yeni Ford Transit 2007 Yılının Vanı Seçildi
Yeni Ford Transit, ticari araçlar konusunda uzman Avrupalı gazetecilerden oluşan bir bağımsız jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ seçildi.

25 Eylül 2006 Pazartesi 12:28
Yeni Ford Transit, ticari araçlar konusunda uzman Avrupalı gazetecilerden oluşan bir bağımsız jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ seçildi.
Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda üretilen ve 19 Avrupa ülkesini temsil eden jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ ödülünü almaya hak kazanan 6. nesil Ford Transit’in bu başarısı ile ilgili görüşlerini aktaran Ford Avrupa Başkanı ve Genel Müdürü John Fleming, “2006, birçok yeni hafif ve orta boy ticari aracın piyasaya sunulduğu bir yıl oldu. Mücadelenin her zamankinden daha zorlu bir hale geldiği bu ortam, Ford Transit'in kazandığı bu ödülü daha değerli kılıyor." dedi.
2001 yılında Transit ve 2003 yılında da Transit Connect'in başarısını izleyerek 'Yılın Vanı' ödülünü kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Fleming, ödülün Transit öyküsüne katkıda bulunan çok sayıda Ford Avrupa çalışanının kararlılığına uygun bir ödül olduğunu vurguladı.
Transit’in kırk yıl içindeki başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden Fleming, 2007 Yılının Vanı Ödülü’nü kazanmanın, Transit'i ne olursa olsun rakiplerinin önünde tutma yönünde kendilerini daha da kararlı hale getirdiğini açıkladı.
Yeni Transit müşteri beklentilerine cevap veriyor
Konu ile ilgili olarak jürisi tarafından yapılan resmi açıklamada, Transit'in hem şehir trafiğinde hem de otoyolda kullanım kolaylığının mükemmel olduğu, ayrıca Ford tasarımcıları ve mühendislerinin diğer üreticilerden daha fazla bir şekilde potansiyel ve mevcut müşterilerle ilişkilerini sürdürerek müşteri isteklerini ve ihtiyaçlarını yakından izlemelerinin de takdir edildiği bildirildi.
Ticari araç sürücülerinin binek araç sürücülerine göre daha fazla süreyi araçlarında geçirmeleri düşüncesinden yola çıkıldığının belirtildiği açıklamada, “Yeni Transit, kabinin binek otomobillere yaklaşan bir düzeye getirilmesini sağladı. Yüksek ergonomik standartlar sadece sürücü koltuğu, direksiyon simidi ile vites kolunun konumuyla sınırlı değil, ayrıca büyük camlar ve iyi konumlandırılmış yan aynalar da çok yararlı." ifadeleri yer aldı.
Jüri, ticari araç kullanıcılarının isteklerinin sürekli izlenmesiyle yapılan, ön panele yerleştirilen vites kolu, kendi kendine şarj olan ve su geçirmez kontak anahtarı, yeni alçak tavanlı orta dingil mesafeli model ve ağır yük tipi ön dingile sahip modelin sunulmaya başlanması gibi yeniliklerin kararda belirleyici unsurlar arasında yer aldığı açıklamasını da yaptı.
Ford'un yüke uyumlu Elektronik Denge Programı (ESP) sisteminin bütün dizel Transit van, minibüs ve kombi modellerinde Ocak 2007'den itibaren standart olması ve 2007 yılı içinde de diğer şasi kabin ve çift arka tekerlekli modellerde de sunulacak olmasına dikkat çeken jüri, "Yılın Uluslararası Ticari Aracı jürisi, ticari araçlarla yüksek ve bazı Avrupa ülkelerinde hala yükselen sayıdaki kazalardan endişe duyuyor. Ford, ESP'yi standart olarak sunarak Avrupa Birliği'ndeki trafik güvenliğine önemli bir katkıda bulunuyor.” şeklinde açıklama yaptı.
Transit'in önceden sahip olduğu, büyük yük alanına erişim kolaylığı ve yük bölümünün esnekliği, Transit'in hırsızlığa karşı koruma sistemleri, düşük tamir ve bakım masraflarını içeren düşük kullanım maliyeti ve Ford'un kapsamlı ticari araç uzmanı yetkili servis ağı özellikleri de jüri tarafından vurgulandı.
Dört tekerlekten çekişli yeni Ford Transit...
Bütünüyle yenilenen ve müşterilere motorlar, gövde tipleri ve donanım bakımından çok daha fazla seçenek, daha yüksek düzeyde konfor, gelişmiş sürüş özellikleri ve şık, modern bir görünüm sunan yeni Ford Transit, geliştirmeleri, donanım düzeyi, ergonomi, konfor ve ayrıca direksiyon ile kullanımın iyileştirilmesi üzerinde yoğunlaştırdı.
Yeni Transit ayrıca temiz ve düşük tüketimli dizelleri de içeren bütünüyle yeni bir motor ailesine sahip. Buna ek olarak, Transit önden ya da arkadan çekişli olarak ve 2007'den itibaren de dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak.
Ford Transit ile ayrıca yeni alçak tavanlı orta dingil mesafeli model (havalimanı gibi yeraltı parkları için ideal) ve acil servisler gibi sürekli olarak ağır donanımları taşıyan işletmecilere uygun ağır yük tipi ön dingil seçeneğini de içeren onlarca gövde tipi sunuluyor.
Ford Trucks, Castrol ve Prometeon Güçlerini Birleştirdi: ‘Kaptanlar Kulübü’ Türkiye’nin Dört Bir Yanında Kaptanlarla BuluştuFord Trucks, Castrol ve Prometeon’un birlikte hayata geçirdiği ‘Kaptanlar Kulübü Senin Şehrinde’ Türkiye turu tamamlandı.22 Mayıs 2026 Cuma 16:27Ticari Araçlar
Türkmenistan’dan Transit Geçen Araçlara Yakıt SınırıTürkmenistan, transit geçiş yapan araçların yakıt depolarına 300 litre sınırı getirdi. 1 Nisan 2026 itibarıyla sınırı aşan her litre dizel için 20 manat ücret alınacak.22 Mayıs 2026 Cuma 16:01Lojistik
Mercedes-Benz Türk Meslek Liselerine Eğitim Desteğini SürdürüyorMercedes-Benz Türk’ün 2014 yılında hayata geçirdiği “EML’miz Geleceğin Yıldızı” programı büyümeye devam ediyor.20 Mayıs 2026 Çarşamba 15:12Ticari Araçlar
Kırılan Küresel Akışlar: Savaş, Lojistik ve Yeni İş birliği Dönemilogitrans: Küresel Lojistiğin Çözüm Platformu14 Mayıs 2026 Perşembe 16:46Lojistik
ERTLog, Renault Trucks Çekicileriyle Operasyon Gücünü ArtırıyorRenault Trucks T 520 ve C 520 6x4 çekicileri teslim alan ERTLog, operasyonel verimlilik ve büyüme hedeflerine odaklanıyor.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:20Ticari Araçlar
Sağlık Bakım Tırı 4 Sezonda 16 Bin Şoföre UlaştıMercedes-Benz Türk’ün Sağlık Bakım Tırı projesi, yeni sezonunda da Türkiye’nin farklı noktalarında uzun yol şoförlerine hizmet sunmaya devam edecek.14 Mayıs 2026 Perşembe 14:35Ticari Araçlar
Interschutz 2026: Allison Transmission, itfaiye ve kurtarma araçları için tam otomatik şanzımanlarını sergileyecekAllison Transmission, itfaiye, acil durum ve sivil savunma alanlarında dünyanın önde gelen fuarı olan Interschutz 2026'da itfaiye ve kurtarma araçları için tam otomatik şanzıman ve tahrik sistemleri çözümlerini katılımcılarla buluşturacak.13 Mayıs 2026 Çarşamba 17:37Ticari Araçlar
UTİKAD ve SGS TransitNet Sektörel İş Birliğini GenişletiyorUTİKAD ile SGS TransitNet arasında, lojistik sektöründe verimliliği artırmak ve üyelere katma değerli hizmet modelleri geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.12 Mayıs 2026 Salı 16:28Lojistik
Volkswagen Crafter’lar Yıldırımlar Lojistik FilosundaYıldırımlar Lojistik, filosunu 6 adet Volkswagen Crafter Panelvan ile güçlendirdi. Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Araç ve Tamaş iş birliğiyle gerçekleştirilen teslimat, iki şirket arasındaki uzun soluklu iş ortaklığını bir kez daha ortaya koydu.12 Mayıs 2026 Salı 16:08Ticari Araçlar
Ağır Vasıta Sektörü Hurda Teşviki ve Finansman Çağrısı YaptıTreyler ve ağır vasıta sektörünün en büyük buluşması olan Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi, 8. kez "Dijitalleşme ve Otonom Teknolojiler Işığında Treylerin Yeni Yolculuğu" temasıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.11 Mayıs 2026 Pazartesi 16:44Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber
















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.