Yeni Ford Connect’ler Görücüye Çıktı
KAPADOKYA’DA görücüye çıkan yeni dizayn Ford Connect’ler, ileri teknoloji sistemleri ile pazarda yerini aldı. Ford Otosan yetkilileri, Kapadokya’da düzenlediği Ford Connect lansmanıyla müşterileri ve basın mensupları ile biraraya geldi.

02 Haziran 2009 Salı 11:57
KAPADOKYA’DA görücüye çıkan yeni dizayn Ford Connect’ler, ileri teknoloji sistemleri ile pazarda yerini aldı. Ford Otosan yetkilileri, Kapadokya’da düzenlediği Ford Connect lansmanıyla müşterileri ve basın mensupları ile biraraya geldi.
Ford Otosan Genel Müdür Baş Yardımcısı Nuri Otay, Ford Connect’in Avrupa ve Türkiye pazarında liderler arasında yerini aldığını, yeni teknolojik donanımları ve Türkçe konuşmasıyla dikkat çeken aracı kriz döneminde müşterilerin beğenisine sunarak araçların ne kadar güvendiklerini ifade etti.

Otay, aracın üstün özelliklere sahip olmasını şu şekilde anlattı: “Bu aracın çok üstün özellikleri var. Güvenlik, airbag sistemlerinden aracın yol tutuşu, lüks görüntüsüne kadar değiştirdik aracı. Ayrıca üç değişik alternatifte IP özelliği olan bir araçtır.”
Üretim bandına giren yeni Connect’lerle birlikte toplamda bugüne kadar 600 bin araç ürettiklerinden bahseden Otay, bu adedin 450 binini dünyanın dört kıtasına ihraç ettiklerini söyledi. Otay, Amerika’nın da bu pazarlara dahil olacağını ifade ederek, “Connect’lerin satışını bugünkü lansmanla birlikte açmış oluyoruz. Üretimin yettiği seviyede araç satmaya devam edeceğiz. Bu araçla birlikte önemli birkaç aktiviteyi de sürdürüyoruz. Bunlardan bir tanesi yakıt indirimi uygulaması. Opet ile yaptığımız anlaşma ile birlikte müşterilerimiz yüzde 5 oranında indirim kazanabilecekler. Birde enerji tasarrufu sağlayalım istedik. Connect sahibi eski müşterilerimiz aracını yenilerken kolaylık olsun diye, onlara garanti veriyoruz” şeklinde konuştu.
Otay son olarak konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu araca güvenimiz tam. Müşterilerimizden gelen ilk izlenimler pozitif. Görsel olarak da önemli gelişmeler var.”
Ticari araç pazarı yükselişte!
Otay’dan sonra söz alan Ford Otosan Pazarlama Ve Satış Müdürü Serhan Turfan, ticari araç pazarından bahsederek, “Biz pazarı hafif ve orta ticari araçlar olarak ikiye bölüyoruz. 1 ton ve altındaki araçlara hafif, onun üzerinde ağırlığı olan araçlara da orta ticari araç diyoruz. Toplam pazar 2001 yılında yüzde 29’lardaydı. Şu anda yüzde 36’lara gelmiş durumda. Pazarda önemli derecede bir artış var. Bu da hafif ticari araçların pazara girmesinden kaynaklanıyor. Otomobile baktığınızda otomotiv endüstrisi içerisinde 2001 yılında yüzde 67 paya sahipti. Son 3 yılda yüzde 56-58 gibi oranlara düşmüş durumda. ÖTV yasası otomobili daha çok etkiledi. Şu anda yüzde 70 oranında otomobil, yüzde 30 oranında da ticari araç satılıyor” şeklinde açıkladı.
Pazarın Kango, Berlingo ve Partner’le birlikte 1997 yılında ortaya çıktığını ifade eden Turfan, 2002 yılında Connect’in dahil olmasıyla pazarın hareketlendiğini kaydetti. Turfan, 2007 yılında Fiorino’nun üretilmesi ve Partner’in yenilenmesiyle rekabetin arttığını, hafif ticari araçların pazarda büyüyerek yerini aldığını sözlerine ekledi.
Yeni Ford Connect’ler her tüketiciye hitap ediyor
Connect’in, Ford’un kinetik tasarımlarından etkilendiğini açıklayan Turfan, gövde renklerinin de son dönemde önem kazandığını, değişik gövde renkleri verdiklerini kaydederek, “İç tasarım Connect’de çok iddialı. Bütün göstergeler, havalandırma panelleri, CD çalar araçla tamamen yenilenmiş oldu ve bu sayede çok konforlu olduğunu düşündüğümüz bir araç haline dönüştü. Esasında en iyi Connect artık çıktı diye düşünüyoruz. Tüm tüketicilere hitap ediyor” dedi.
Turfan, araçların teknolojik özelliklerinden şu şekilde bahsetti: “Yol bilgisayarı standart hale geldi. Aracımız Türkçe konuşuyor. Basit komutlar verildiğinde araç hemen tepki veriyor. Bu özellik ilgi çekecek ve beğenilecek bir özellik. Bütün araçlarımızda ABS’yi standart hale getirdik. Bu tüketicinin en büyük avantajı.”
“Emniyet ve güvenlik olarak yan hava yastıklarını bu araçta yeniledik” diyen Turfan, aileler içinde ideal bir model olduğunun altını çizerek çocuk koltuğunu da emniyet olarak verdiklerini vurguladı.
Kriz döneminde fiyatların önemli olduğunu kaydeden Turfan, konuşmasını şöyle noktaladı: “Biliyorsunuz sektörde Euro4’e geçiş oldu. Bunun bütün üreticilere getirdiği maliyet artışları var. Biz bunu mümkün olduğu kadar az yansıtmaya çalıştık. Bir diğer önemli konu da teknolojik özellikler. Biz bu özelliklerin hepsini paket olarak bin 500 Avro’ya sunuyoruz. İyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Bir de Transit Connect sahiplerine özel Opet’le yaptığımız anlaşma dahilinde 1000 TL’lik harcamalarda tüketicinin kartına 50 TL’lik bir puan yüklemesi yapıyoruz. Buda oldukça önemli bir avantaj diye düşünüyorum.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DFDS Türkiye-İtalya Arasında 10 Bininci RO-RO Seferini BaşlattıDFDS, 10 bininci seferini, Pendik Limanı’nda gerçekleşen törenle kutladı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşen etkinlikte, sektör temsilcileri bir araya geldi.14 Mayıs 2025 Çarşamba 16:39Denizcilik
Serhatlı Lojistik DHL Taşımaları İçin 10 Yeni Tırsan AldıTırsan, Serhatlı Lojistik’e 10 adet Tenteli Perdeli Multi Ride treyler teslim etti.13 Mayıs 2025 Salı 11:47Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Bayi Ağında Stratejik DönüşümMercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs ürün grubuna odaklı hizmet verecek yeni bayi ve yetkili servis ağı yapılanması ile Türkiye genelinde büyük bir dönüşüme imza atıyor.13 Mayıs 2025 Salı 11:08Ticari Araçlar
TEMSA, TÜRK LOYDU Sertifikasına Sahip Batarya Paket Üreticisi İlk Türk Şirketi OlduTEMSA, uluslararası standartlara göre hizmet veren, IACS üyesi bağımsız klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Loydu tarafından verilen lityum-iyon temelli Marine Batarya Sertifikası’nı alan ilk Türk şirketi oldu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:48Teknoloji
Turkish Cargo, Atlas Air Worldwide ile Uzun Vadeli İş Birliğine İmza AttıTürk Hava Yolları’nın küresel markası Turkish Cargo, uluslararası hizmet ağını genişletmek amacıyla, hava kargo taşımacılığı alanında önde gelen şirketlerden Atlas Air ile uzun vadeli iş birliği anlaşması imzaladı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:22Havayolu
Mersin’de Renault Trucks’tan Çifte EtkinlikRenault Trucks, Mersin’de düzenlediği Optifuel Challenge ve FEST etkinlikleriyle profesyonelleri bir araya getirerek ekonomik sürüş, sürdürülebilir taşımacılık ve yeni nesil araç teknolojileri odağında deneyim paylaşımı ve teknik güncellemeler sundu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:56Ticari Araçlar
Trans-Avusturya’ya Tren Yüklemeli 20 Adet TırsanTırsan, Trans-Avusturya’ya 20 adet Tren Yüklemeli Tenteli Perdeli T.SCS X+ teslim etti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 15:55Ticari Araçlar
Hareket 132 Milyon Dolarlık Yatırımla Kapasitesini ArtırıyorHareket, toplam tutarı 132 milyon dolara ulaşan yeni vinç, barge, SPMT, treyler ve çekici yatırımlarıyla operasyonel kapasitesini önemli ölçüde genişletti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:32Lojistik
Scania, Global Pazarlama Strateji Toplantısı Türkiye’de GerçekleştirildiScania tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen ‘Bölgesel Pazarlama Toplantısı’ bu yıl Scania Türkiye ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi.09 Mayıs 2025 Cuma 16:05Ticari Araçlar
Renault Trucks, Hatay’da Taşımacılık Sektörünü BuluşturduRenault Trucks, 2025 yılına damgasını vuran Renault Trucks FEST ve Optifuel Challenge etkinlik serisinde bu kez Hataylı taşımacılık profesyonelleriyle buluştu.08 Mayıs 2025 Perşembe 19:21Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber