Volvo Kamyon Yeni FH Serisini Tanıttı
Volvo Kamyon, Volvo FH’ın yeni serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Resmi lansman ve yeni aracın dünya prömiyeri İsveç, Göteborg Scandinavium Arena'da 2000’den fazla davetlinin katıldığı bir gala ile kutlandı.

16 Ekim 2012 Salı 10:07
Volvo Kamyon, Volvo FH’ın yeni serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Resmi lansman ve yeni aracın dünya prömiyeri İsveç, Göteborg Scandinavium Arena'da 2000’den fazla davetlinin katıldığı bir gala ile kutlandı. Eş zamanlı olarak Madrid, Birmingham, Paris, Rotterdam ve Brüksel’de gerçekleştirilen etkinliklere katılan 4 bin kişi lansmanı canlı olarak izledi. Ayrıca www.volvotrucks.com/fh adresindeki online yayın aracılığıyla yeni aracın prömiyeri, tüm dünyadan 34 bin kişi tarafından canlı olarak internet üzerinden takip edildi.
Volvo Truck Corporation Başkanı Claes Nilsson, “Hiç şüphesiz ki tamamıyla yenilenmiş Volvo FH, bizim en büyük başarımız” diyor.
Claes Nilsson Göteborg’taki resmi lansmanda, “Bu gece, bir kez daha, tamamıyla yeni bir aracı piyasaya sunuyoruz ve bir kez daha eminim ki bu araç ile sektörde yeni standartları belirleyeceğiz. Yeni FH, uzun yıllar süren çok sıkı bir çalışmanın sonucudur. Volvo’da binlerce iş arkadaşımla birlikte, gelinen son noktayı -geleceğin kamyonunu - tüm dünyaya sunmanın gururunu ve heyecanını yaşıyorum” dedi.
Volvo Kamyon, 22 Ağustos'ta yeni FH serisini duyurduğundan beri bu büyük lansman büyük bir heyecan ile bekleniyordu. Volvo, yeni FH’ın üstün yol tutuşunu sergilemek için çekilen Ballerina Stunt (Kamyon Akrobasisi) filminin gösterime girmesiyle sektöre yeni kamyonu bir anlık bile olsa görme fırsatı sundu.
Bunun yanı sıra birçok insan resmi lansmanda, ilk defa yeni Volvo FH’ı çok yakından görme ve benzersiz özelliklerini öğrenme fırsatını yakaladı. Yeni FH serisi, hali hazırda Volvo Kamyon’un en çok satan modelinin sunduğu avantajları ve buna ek olarak yakıt tasarrufu, yol tutuş ve güvenlik alanlarında öne çıkıyor.
Yakıt tasarrufunda yüzde 5 artış
Yeni Volvo FH serisinde bulunan I-See, sürücünün hayatını kolaylaştıran ve yakıt tasarrufu sağlayan teknolojilerden biri. Volvo Truck Corporation Başkanı Claes Nilsson bu özel teknolojiyi; “I-See, I-Shift şanzımana yönelik bir yazılım paketi. Kamyonun geçtiği tepeler hakkındaki bilgileri kaydediyor. Kamyon bir kez daha aynı rotayı kullandığında, I-See gaz pedalını, vitesleri ve frenleri kontrol ederek sürüşün mümkün olduğunca ekonomik olmasını sağlıyor. I-See sayesinde nakliye firması, yakıt tüketimini araç başına yüzde 5'e varan bir oranda azaltabiliyor” diyerek açıklıyor.
Volvo Kamyon'un yeni Yakıt Paketi de yakıt tasarrufunda yüzde 5'e varan ekstra bir artış sağlıyor. Eğitim ve aylık yardımı (Yakıt Önerisi) kapsayan bu paketle birlikte, sürücüleri bilgilendirip araçlarını doğru bir tarzda ve maksimum yakıt verimliliği sağlayacak şekilde sürmeye yönlendirerek, yakıt maliyetlerini düşürmek amaçlanıyor.
Avrupa pazarı için üretimine 2013 sonbaharında başlanacak olan Volvo Kamyon'un yeni I-Torque Euro 6 yürüyen aksamı ile daha yüksek tasarruf sağlanacak. Claes Nilsson, “Volvo I-Torque yakıt tüketimini yüzde 4'e kadar azaltıyor. I-See ve diğer küçük iyileştirmeler de buna eklendiğinde, yakıt tüketiminde yüzde 10'a varan bir düşüş sağlanıyor. Bu da ortalama olarak bir kamyon için yılda 4100 litre yakıta denk geliyor” diyor.
Yol tutuş çok önemli bir avantaj olsa da Volvo Kamyon'un yeni Volvo FH serisi bununla yetinmeyerek, diğer alanlarda da pek çok yeni özellik sunuyor. Claes Nilsson yeni Volvo FH ile ilgili açıklamasında, “Volvo FH serisi, ticari araçlar sektörüne yeni bir yaklaşım getiriyor. Bunu örneğin uzaktan çevrimiçi iletişimi kullanarak kamyonu nasıl doğrudan servise bağladığımızı incelediğinizde görebilirsiniz” diyor.
Yeni teknoloji, araç içi güvenliği daha da arttırıyor. Daha ekonomik bir yürüyen aksam ve şanzıman sunan araç, işletim süresinin yüksek düzeylerde tutulmasını sağlıyor.
Claes Nilsson, “Bu teknolojiyi sadece en gelişmiş aracı üretmiş olmak için kullanmadık. Bu yenilikçi teknolojinin sunduğu avantajlardan tam olarak faydalanabilmek için insanların bunu nasıl kullanacaklarını bilmeleri ve bildiklerini uygulamaları gerekiyor. İşte bu yüzden sürücünün en önemli unsur olarak görüldüğü bir kamyon geliştirmek için büyük bir çaba gösterdik” diye konuşuyor.
Atlas Lojistik Ödülleri’nde Online Adaylık İçin Başvuru Süresi UzatıldıAtlas Lojistik Ödülleri yarışmasında, online adaylık için son başvuru süresinin sektör firmalarından gelen talep üzerine 14 Ekim 2026 Çarşamba günü 17.00’ye kadar uzatıldığı açıklandı.12 Ekim 2026 Pazartesi 13:25Lojistik
UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin: “Sektörümüzün Başarılarını Atlas Lojistik Ödülleri’nde Hep Birlikte Taçlandıralım”2026 Atlas Lojistik Ödülleri’nde, 12 Ekim 2026’da sona erecek “Online Yarışma Kategorisi” adaylık süreci için açıklamalar yapan UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin, “Tüm sektörümüzü aday olmaya ve başarılı buldukları adayları desteklemeye davet ediyoruz” dedi.09 Ekim 2026 Cuma 12:14Lojistik
Prometeon’dan Devnak Filosuna Uçtan Uca Lastik ve Filo YönetimiPrometeon Türkiye, Devnak Nakliyat Grubu’nun 400 araçlık filosunda toplam 2.800 lastiği bulunan operasyonuna 360 derece lastik yönetimi sunacak.08 Ekim 2026 Perşembe 17:07Yan Sanayi
Iveco Türkiye’nin Yeni Ülke Müdürü Mehmet Karal OlduOtomotiv sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip Mehmet Karal, 28 Eylül 2026 itibarıyla Iveco Türkiye Ülke Müdürü olarak göreve başladı. Karal, markanın Türkiye’deki ticari operasyonları ve büyüme stratejisinden sorumlu olacak.07 Ekim 2026 Çarşamba 21:04Ticari Araçlar
Hyundai STARIA Cargo’da Hızlı Şarj ve Verimlilik Sunmayı HedefliyorHyundai STARIA Cargo, 450 kilometreye varan elektrikli menzili ve 800 voltluk mimarisiyle yüzde 10’dan yüzde 80’e 20 dakikada şarj imkânı sunuyor.07 Ekim 2026 Çarşamba 20:46Ticari Araçlar
logitrans: Lojistik Sektörünün Radarındaki Küresel Buluşma19. logitrans,15 ’den fazla ülkeden sektör profesyoneli, uluslararası markalar ve lojistik sektörünün tüm taşıma modlarını tek platformda buluşturmaya hazırlanıyor.07 Ekim 2026 Çarşamba 11:13Lojistik
Olmuştur: “Emniyet Tüm Faaliyetlerimizin Merkezinde”THY Genel Müdürü Ahmet Olmuştur, havacılıkta teknoloji yatırımlarının insan deneyimi ve sağduyusuyla değer kazandığını belirterek güçlü emniyet kültüründe ortak sorumluluğa dikkat çekti.06 Ekim 2026 Salı 20:50Havayolu
IATA Havacılıkta Emniyet ve Güvenlik Konusunu İstanbul’da Konuşuyor. “İstanbul Dünyanın Önde Gelen Küresel Havacılık Merkezi”#IATA #THY #havayolu06 Ekim 2026 Salı 20:42Havayolu
Tırsan’dan Verimlilik ve Güvenlik Odaklı Treyler TeknolojileriTırsan, IAA Transportation 2026’da sergilediği 15 araçla verimlilik, yük güvenliği, dayanıklılık ve elektrifikasyon alanlarındaki çözümlerini sektör temsilcileriyle buluşturdu.06 Ekim 2026 Salı 18:36Ticari Araçlar
Railport’tan Türkiye–NRW Lojistik Bağlantılarına DestekRailport’un desteklediği Türkiye–Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) İş Forumu’nda, ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesinde intermodal bağlantıların ve ulaşım koridorlarının rolü ele alındı.02 Ekim 2026 Cuma 19:20Lojistik
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.