29 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

UTİKAD Başkanı Eldener: “ATLAS Lojistik Ödülleri Sektördeki Başarının En Güzel Sembolü”

Atlas Lojistik Ödülleri 10’uncu yaşını kutlarken yarışmaya 2019 yılı için katılımlar tüm hızıyla devam ediyor.

UTİKAD Başkanı Eldener: “ATLAS Lojistik Ödülleri Sektördeki Başarının En Güzel Sembolü”

08 Ekim 2019 Salı 15:31

Hem başvuru belgeleriyle yapılan kurumsal kategoride hem de adayların internet üzerinden belirlendiği online yarışma kategorisinde oluşan ilginin sektör adına memnuniyet verici olduğunu kaydeden Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener yaptığı açıklamada Atlas Lojistik Ödülleri’nin tüm sektörün kabul ettiği önemli bir değer ve yıl boyunca yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen başarıların taçlandırıldığı en güzel sembol olduğunu ifade etti.

Lojistiğin ilk çağlardan günümüze kadar insanlık açısından önemini hiç kaybetmeden devam ettirdiğini ve giderek daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Emre Eldener aynı zamanda jüri üyesi olduğu yarışmayla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Lojistik insanlık tarihinin ilk dönemlerinden itibaren hep hayati derecede önemli olmuştur. Tarih öncesi çağlarda bile lojistik faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu, yerleşim yerleri kurulurken lojistik açısından avantaj sağlayacak kıyıların ve nehir kenarları gibi stratejik noktaların özellikle seçildiğini yapılan araştırmalar ortaya koymaktadır.

Ödül figürünü tasarlarken Yunan mitolojisinin önemli karakterlerinden biri olan Atlas'ı lojistikle bağdaştırarak tarih boyunca hep önemini koruyan lojistiğe günümüz dünyasında ayrı bir sembolik anlam katan yarışma ülkemizin en önemli lojistik ödülü olma özelliğini 10'uncu yılında da sürdürmekte ve adeta sektördeki başarının sembolü olarak yoluna devam etmektedir.

Bilindiği gibi Yunan mitolojisinde yer alan Atlas gök kubbeyi omuzlarında taşıyarak çok önemli bir görevi yerine getirir. Ödülün şekline baktığınızda da üzerinde çok ciddi ağır bir yük taşıyan adam modeli görüyorsunuz. Ödülü alanlar aslında gerek hizmet ihracatının gerekse mal ihracatının yükünü yani memleketin yükünü omuzlarında taşıyanlar olacaklar. Zorlu ekonomik koşullarda bu mücadeleyi gösteren ve hizmet üreten tüm firmalar aslında ödüle layıklar. Ancak Atlas Lojistik Ödülleri'ni kazanabilmek için öncelikle aday olmak gerekiyor. Kazananlar belirlenirken benim de üyesi olduğum jüri tarafından son derece objektif bir çalışma yürütüldüğünü özellikle belirtmek isterim. Ödülü hak eden tüm sektör paydaşlarımızı şimdiden tebrik ediyor ve yarışmaya katılmaya davet ediyorum.

Yarışmaya katılım süreci:
Kurumsal yarışma ile ilgili başvurular web sitesindeki başvuru formları aracılığıyla yapılıyor. Online yarışma kategorisi ise iki etaptan oluşuyor. İlk etapta adaylar online olarak gösteriliyor (aday gösterme için son tarih: 15 Ekim 2019), ikinci etapta belirlenen adaylar dijital ortamda oylanıyor. İhracat firmalarına özel ‘Lojistiğe Katkı Ödülü’ aday gösterme işlemleri de yine ödül web sitesi üzerinden yapılıyor.

Lojistik Ödülleri 2019 kurumsal başvuru ve online oylama işlemlerinin tümü www.lojistikodulleri.com adresi üzerinden yapılmaktadır. Tüm başvuru işlemleri ücretsizdir.

BİLGİ NOTU: Lojistik Ödülleri Yarışması ve yarışmanın özel ödülü ATLAS, 14 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

UTİKAD Başkanı Eldener: “ATLAS Lojistik Ödülleri Sektördeki Başarının En Güzel Sembolü”

Atlas Lojistik Ödülleri

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA